Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâţi

De luni, dascălii pornesc mişcările de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Profesorii sunt hotărâţi să declanşeze mişcările de protest, după ce discuţiile la care au fost chemaţi de către ministrul Educaţiei, Anton Anton, au eşuat.

Toate sindicatele din educaţie s-au întâlnit ieri la Bucureşti cu liderii din teritoriu şi au pus la punct calendarul mişcărilor de protest.

Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” din Suceava, formaţiune afiliată la nivel naţional la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat că „protestele vor debuta chiar de luni, când o delegaţie de cadre didactice va merge cu o petiţie la Parlamentul European”.

Tot de luni şi până pe 10 noiembrie, timp de o săptămână, dascălii vor intra în grevă japoneză. În această perioadă, pe 5 noiembrie, cadre didactice din întreaga ţară vor picheta Senatul României. Ultima zi a grevei japoneze, şi anume 10 noiembrie, va cuprinde şi o grevă de avertisment de două ore, în intervalul orar 12:00-14:00.

 

Protestele vor culmina pe 18 noiembrie, cu declanşarea grevei generale

În cazul în care toate aceste mişcări de protest nu vor avea nici un rezultat, Constantin Cernica a declarat că „pe 18 noiembrie se declanşează greva generală”.

Mâine, toţi liderii de sindicat din şcolile sucevene se vor întâlni pentru a discuta planul mişcărilor de protest şi pentru a vedea în ce măsură dascălii din judeţ sunt dispuşi să intre în grevă.

Constantin Cernica a spus că „marea majoritate a cadrelor didactice este dispusă să intre în grevă, însă mai sunt şi voci care susţin contrariul”.

Profesorii suceveni, în marea lor majoritate, fac parte din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Frământările din sistemul educaţional românesc s-au accentuat zilele trecute, atunci când Guvernul a amânat majorarea cu 50% a salariilor profesorilor pentru luna aprilie a anului viitor. Decizia Guvernului este considerată de profesori o încălcare a legilor statului de drept, în condiţiile în care majorarea salariilor a fost votată în Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De luni, dascălii pornesc mişcările de protest.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De luni, dascălii pornesc mişcările de protest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei