Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Simulare

Sirenele de alarmare a populaţiei au răsunat ieri în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sunetul sirenelor de alarmă a răsunat ieri în municipiul Suceava, în intervalul orar 10.00 – 11.30, vestind populaţia de un pericol care le periclitează viaţa.

Din fericire, alarma care s-a făcut auzită în toate cartierele a fost doar un exerciţiu, prin care a fost verificată funcţionarea noului sistem de alarmare publică, achiziţionat de municipalitate contra sumei de 120.000 lei.

De la prezidiul Comitetului pentru situaţii de urgenţă, întrunit la etajul 5 al Primăriei, edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, a dat comanda de pornire a alarmei publice, pentru ca apoi, de la subsolul clădirii, din fostul seif al băncii transformată în Primărie, să fie verificată funcţionarea sistemului, ce poate fi urmărit pe computer, în toate punctele în care au fost instalate mijloace acustice de semnalizare.

“Vom continua să pregătim populaţia Sucevei, prin informarea despre măsurile care trebuie luate în cazul unor calamităţi, precum inundaţii, incendii, cutremure, sau mai nou – caniculă şi ierni grele”, a declarat Ion Lungu.

Din cele 37 de sirene de alarmare aeriană din Suceava, până acum au fost modernizate 13, fiind montate unele de o capacitate acustică mult mai mare, dirijate prin calculator, doar de persoane autorizate să facă acest lucru, în baza unor parole ştiute doar de aceştia.

Primăria Suceava intenţionează ca anul viitor să mai modernizeze încă 10 sirene de alarmare, dar să şi achiziţioneze o barcă cu motor, pentru intervenţii în zonele inundate, precum şi corturi de mare capacitate, necesare pentru adăpostirea persoanelor evacuate în urma unor calamităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sirenele de alarmare a populaţiei au răsunat ieri în Suceava.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sirenele de alarmare a populaţiei au răsunat ieri în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei