Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiative

Cezar Ioja propune modificarea legii privind parteneriatul public-privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de deputat în colegiul Vatra Dornei, Cezar Ioja, a anunţat că după ce va accede în Parlamentul României intenţionează să promoveze un proiect pentru modificarea legislaţiei cu privire la procedurile de realizare a parteneriatelor dintre administraţiile publice locale şi investitorii privaţi. Ioja a precizat că parteneriatele public – privat pot reprezenta un avantaj pentru primăriile din zona de munte a judeţului, în condiţiile în care s-ar asigura fonduri pentru realizarea unor investiţii, în special în domeniul turismului.

„Viitorul zonei Dornelor este strâns legat de activitatea turistică. Iar pentru aceasta trebuie rezolvate problemele de infrastructură. Şi aici mă refer atât la drumuri, apă şi canalizare, dar şi infrastructura turistică. Însă dacă vorbim de fonduri, fie ele proprii, guvernamentale sau europene, toate acestea nu ar putea să asigure decât aproximativ 30% din necesar. Primăriile ar mai putea obţine fonduri din concesionări, sau din credite, însă în actualele condiţii împrumuturile nu sunt atât de avantajoase”, a declarat Cezar Ioja.

Liberalul sucevean a precizat că în aceste condiţii, primăriile se pot orienta către încheierea de parteneriate cu investitori privaţi, aceştia putând să asigure finanţarea unor investiţii în infrastructură. Cu toate acestea, Ioja a arătat că în momentul de faţă legislaţia în vigoare îngreunează încheierea acestor parteneriate între administraţiile locale şi firme private.

„Actuala legislaţie nu încurajează parteneriatul public-privat. Asta în condiţiile în care aceste parteneriate ar putea duce la realizarea de investiţii în construcţia de pârtii de schi, amenajări turistice, care ar fi mai mult decât utile pentru comunităţile locale”, a declarat Ioja.

 

Exemple din ţările Uniunii Europene

El a mai spus că parteneriatele între administraţiile locale şi firmele private sunt folosite în ţările Uniunii Europene, dând ca exemplu construcţia de autostrăzi, pârtii de schi în localităţile turistice sau pentru alte investiţii în toate domeniile de activitate. Cezar Ioja că printre propunerile pe care le va face pentru modificarea actualei legislaţii se numără şi reducerea timpului în care autorităţile locale pot încheia parteneriate cu investitori privaţi.

„Trebuie să se înţeleagă că aceste modificări nu vor fi numai pentru zona de munte a judeţului Suceava. Ele vor reprezenta un sprijin pentru toate comunităţile locale, pentru că acesta este rolul parlamentarilor, de a promova legi care să asigure un cadru legislativ normal, în folosul cetăţenilor. Iar administraţiile locale, dar şi cetăţenii trebuie să înţeleagă că încheierea unor astfel de parteneriate reprezintă un avantaj, pentru că pe de o parte investitorul va exploata un timp ceea ce construieşte, însă investiţia va rămâne, în cele din urmă, în proprietatea primăriilor”, a încheiat Ioja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Ioja propune modificarea legii privind parteneriatul public-privat.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cezar Ioja propune modificarea legii privind parteneriatul public-privat5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei