Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imobiliar

Zece suceveni au fost împroprietăriţi cu „teren agricol” la Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un prim inventar al sucevenilor care au acte de proprietate pentru diverse suprafeţe de teren în Parcul Şipote arată că numărul acestora se ridică până acum la zece. Parcelele pentru care le-au fost eliberate titlurile sunt între 3.200 mp şi puţin peste 100 mp, însumând o suprafaţă totală de peste 8.000 mp.

Parcele mai mari au obţinut Grigore Cărpuş, 855 mp, Lucreţia Rusu şi Gheorghe Sîrghi (pe acelaşi titlu de proprietate), 3.264 mp, Leandru Popovici- circa 1.000 mp, Gheorghe Buliga - 360 mp, Paraschiva Andronache - 1.300 mp, Nicolae Cecu - 900 mp, Dragoş Croitoru - 485 mp, Ilie Piotoreanu - 500 mp, Orest Blănaru - 377 mp, Mircea Popovici - 119 mp.

Toate titlurile au fost eliberate pentru teren agricol, pe suprafeţele care în documente apar a fi în evidenţele Direcţiei Silvice Suceava, ca teren cu vegetaţie forestieră.

Există şi două cazuri mai speciale, cel al lui Leandru Popovici, care a cerut o suprafaţă mai mare de teren, a ajuns la proces şi se pare că a şi câştigat, şi cel al lui Gheorghe Buliga. Acesta din urmă nu apare în Cartea funciară că ar fi avut terenul luat de stat, ci ca proprietar. Practic, cu un extras de carte funciară omul se poate intabula. Până acum, o bună parte dintre terenuri au fost deja vândute de două, trei ori.

 

La Şipote ar mai putea fi încă trei noi proprietari

La Primăria Suceava au mai fost depuse încă cinci cereri de reconstituire a dreptului de proprietate la Şipote. Două dintre acestea  au fost respinse, iar trei vor intra, în viitorul apropiat, în analiza Comisiei locale de fond funciar.

Pentru toate titlurile de proprietate eliberate la Şipote, Direcţia Silvică Suceava a solicitat anularea în instanţă pe motiv că au fost date cu încălcarea legii.

Terenurile au intrat în proprietatea şi administrarea statului, prin Direcţia Silvică, pentru consolidare, în 1975, 1983 şi 1985 şi după acte aici ar trebui să se afle şi astăzi. Au fost, însă, trecute cu discreţie în proprietate privată după 1990 şi în jurul lor a început scandalul după ce opinia publică, dar şi Direcţia Silvică, au aflat din presă că aici un investitor a cumpărat teren şi vrea să ridice blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece suceveni au fost împroprietăriţi cu „teren agricol” la Şipote.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zece suceveni au fost împroprietăriţi cu „teren agricol” la Şipote3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha trimis de
( 2 oct 2008, 11:34:28
a dat primarul unda verde la trepadusi ?

vilele / blocurile cand apar ?

afara ca distruge parcuri , bou' asta de primar stie sa sadeasca un copac ?

cu bordurile/ pavelele ai terminat ? nu mai pui borduri langa trotuare, ai inceput sa le pui pe mijlocul drumului. ai distrus drumul spre burdujeni . sper sa-ti iasa bordurile pe ochi , cat mai repede , poate mandatul asta.

auzi ba primaru' , da' statuia lu' stefan , ce rost are acolo ? da-o la fier vechi si fa acolo un hipermarket. iti iese si tie o sfaraiala, ce dracu'.

auzi ba primaru', da' cimitiru', ce ne trebuie cimitir ? ca si asa murim in spitale si ne bronzeasa astia la crematoriu, muta cimitirul. du-l pe la Cumparatura, si fa acolo un cartier rezidential/ hipermarket/ etc.. , ce ne trebuie **** aia, si asa nu pot plati impozite.

auzi ba primaru', cum te mai suporti ?
1.1  RE: Aha trimis de
( 2 oct 2008, 19:46:10
Ma repet:

�nchiriez garsoniera �n Cetatea de Scaun a Sucevei !

Telefon:Primaria municipiului Suceava,sau,Personal DOMNULUI PRIMAR !

ALOOO ! DNA;DGA...............SE AUDE ?
2.   O sa vedeti si alte minuni trimis de
( 2 oct 2008, 13:34:56
Asta nu-i nimic dragii mei.O sa vedeti in spate la Melibeea si Mc Donald niste vilisoare de toata frumusetea inclusiv cu stradute asfaltate.
2.1  RE: O sa vedeti si alte minuni trimis de
( 2 oct 2008, 16:40:58
Bate-n lemn, te rog!
3.   Doi trimis de
( 2 oct 2008, 14:08:26
pai nu trebuie si ei saracii cei cu salarii de la stat sa puna ceva la buzunar? nu credeti ca e timpul? de is amariti saracii
4.   La noi se poate... trimis de
( 2 oct 2008, 16:44:31
intradevar in suceava exista atat de multe spatii verzi incat chiar ne permitem sa dam pamantul pentru a-si construi altii vilute...felicitari! domnule primar sunteti dem de uramwinking [la padure probabil ],sau nici acolo
5.   Bai da ce primar aveam trimis de
( 2 oct 2008, 17:42:31
bai lungu cum de te suporti , da ti foc nu ti e rusine, nesimtitule, cand erai la ambro si ti a murit oamenii aceia, nu i ai pe consitiinta, nesimtitule,
6.   Zona respectiva e de ani de zile in alunecare trimis de
( 2 oct 2008, 20:58:09
cumparati suceveni acolo ca o sa dormiti in cort,bancile si firmele de asigurari nu asigura zona aceea ca e calamitate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei