Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndârjire

Primăria Suceava nu renunţă la Cinematograful Modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conflictul existent între Primăria Suceava şi RADEF România Film, pentru clădirea Cinematografului Modern, ar putea fi stins printr-un parteneriat încheiat între cele două părţi.

Cinematograful Modern a ajuns în patrimoniul Primăriei în baza unei hotărâri de Guvern, care a fost atacată în instanţă de Sindicatului Liber RomâniFilm, care a şi obţinut  anularea respectivei decizii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că nici nu se gândeşte să dea înapoi clădirea Cinematografului, după ce timp de un an şi jumătate acolo au fost investiţi bani în realizarea de proiecte de modernizare, îmbunătăţiri şi cu plata salariaţilor.

“Am purtat o discuţie cu directorul general al RADEF Bucureşti pe tema anulării în instanţă a deciziei de Guvern referitoare la predarea-primirea cinematografelor din ţară, către primării. Nu vom preda Cinematograful, pentru că noi am făcut o mulţime de investiţii pentru modernizarea sa, avem studii şi proiecte şi bani din buget alocaţi pentru lucrările de modernizare şi am plătit un an şi jumătate salariile angajaţilor. Suntem în schimb dispuşi să încheiem un parteneriat cu RADEF”, a spus Ion Lungu.

 

Acţiune în instanţă contra Guvernului

Primarul Sucevei e decis să lupte în instanţă pentru a putea păstra Cinematograful, pe care vrea să îl transforme într-un fel de Casă de Cultură a municipiului: „Ne vom lupta în instanţă pentru a păstra clădirea. Dăm în judecată şi Guvernul dacă e nevoie”, a adăugat Lungu.

Cele 18 cinematografe transferate, la sfârşitul lui 2006, prin hotărâri de Guvern, din reţeaua RADEF RomâniaFilm în administrarea autorităţilor locale, pentru a le transforma în sedii de instituţii de cultură, care ar trebui să revină în patrimoniul Regiei Autonome de Film, sunt:  "Patria" din Braşov, "Republica" din Cluj-Napoca, "Modern" din Suceava, "Capitol" din Timişoara, "Transilvania" din Oradea, "Tineretului" din Caransebeş, "Victoria" din Călăraşi, "Chioarul" din Şomcuta Mare, "Arta" din Cristuru Secuiesc, "Progresul" din Drăgăşani, "Pescăruş" din Brăila, "Lumina" din Gura Humorului, "Zarand" din Brad, "Victoria" din Covasna, "Transilvania" din Miercurea Ciuc, "Alutus" din Slatina şi "Flacăra" din Râmnicu-Vâlcea şi complexul cinematografic "Libertatea" din Oradea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava nu renunţă la Cinematograful Modern.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Suceava nu renunţă la Cinematograful Modern1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imbecilul de lungu trimis de
( 2 oct 2008, 20:51:13
in primul rand, este o hotarire judecatoreasca de retrocedare.

nu vad cum se opune lungu acestei hotariri.

in momentul de fata imbecilul lungu incearca sa dreaga busuiocul: nu a fost capabil sa intabuleze , in numele primariei suceava cinematograful (asa cum a fcut primarul din gura humorului) aceasta fiind cauza pierderii cinematografului.

in rest: "voi da in judecata guvernul..." - mizerii, se afla in treaba , vrea sa mai apara cu ceva in ziar.

suceveni ati ales un incompetent notoriu care va distruge orasul cu obraznicie si imperinenta, in numele interesului sau personal
2.   ............... trimis de
( 3 oct 2008, 11:19:36
luuuuguuuleeeeeeeeeeeeeeeeee?????????????????

ce faci?????????

mai vrei un sediu pt a treia primarie??????????????????????

rusine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei