Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prognoză îngrijorătoare

Peste o treime din suceveni sunt potenţiali clienţi ai spitalelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei al Ministerului Sănătăţii Publice a scos la iveală că peste o treime din populaţia judeţului Suceava prezintă risc de îmbolnăviri cu boli grave: afecţiuni ale inimii, diabet, cancere şi osteoporoză.

Conform datelor furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, din totalul persoanelor examinate pe perioada derulării programului, 121.960 (32,8 la sută din populaţia judeţului) au fost depistate cu risc de îmbolnăvire pentru una, două sau mai multe boli.

Ca potenţiali bolnavi de diabet zaharat au fost descoperite 111.682 persoane, de boli cardiovasculare – 26.974, de cancer uterin – 5.080, de cancer de sân – 2.475, cancer de col uterin – 2.398, cancer colorectal – 1.506, boală renală cronică – 853, accident vascular cerebral – 706 şi de osteoporoză – 398 cazuri.

 

Cei care nu au primit încă taloanele pentru analize gratuite le pot ridica de la primării

Prin programul naţional de evaluare a stării de sănătate, desfăşurat în perioada iulie 2007  - august 2008, inclusiv, 370.988 de suceveni au fost evaluaţi de medicii de familie. Dintre aceştia, asigurare de sănătate au avut 305.508, restul de 65.480 fiind neasiguraţi.

Evaluarea s-a făcut pe baza analizelor gratuite, efectuate cu ajutorul taloanelor transmise de Ministerul Sănătăţii Publice.

Taloanele returnate la Casa de Asigurări de Sănătate, din diverse motive, au fost distribuite la primăriile localităţilor în care au domiciliul beneficiarii.

Cele 53.400 de taloane care nu au ajuns la beneficiari au fost sortate pe localităţi şi distribuite primărilor din cele 114 localităţi din judeţ. Fiecare reprezentant al primăriilor a primit, pe lângă taloane, planul de măsuri al MSP şi o listă detaliată cu numele şi prenumele destinatarului, domiciliul acestuia şi CNP-ul, precum şi cu numele şi prenumele medicului de familie la care este înscrisă persoana respectivă, în cazul în care beneficiarul este înscris pe lista unui medic de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o treime din suceveni sunt potenţiali clienţi ai spitalelor.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o treime din suceveni sunt potenţiali clienţi ai spitalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei