Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ASP Suceava va închide cabinetele medicilor de familie care funcţionează în spaţii necorespunzătoare

Directorul ASP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a avertizat, ieri, că va dispune închiderea cabinetelor medicilor de familie care nu funcţionează în condiţii corespunzătoare, cerând ca până în 10 noiembrie proprietarii, primăriile sau medicii să renoveze aceste spaţii.

Lăzăreanu a declarat, miercuri, că în majoritatea cazurilor spaţiile în care funcţionează cabinetele medicilor de familie din judeţul Suceava se află în proprietatea consiliilor locale şi, conform legislaţiei în vigoare, proprietarul trebuie să se îngrijească de starea fizică a clădirilor în care funcţionează aceste cabinete medicale.

El a explicat că aceste spaţii fie sunt vândute medicilor de familie, iar aceştia au obligaţia să le asigure condiţii igienico-sanitare corespunzătoare pentru a putea fi autorizate sanitar, fie administraţiile locale se îngrijesc de aceste spaţii şi le aduc la standardele prevăzute de lege.

"Atrag atenţia că până la 10 noiembrie, în funcţie de proprietar, toate administraţiile locale din judeţ şi medicii de familie sunt obligaţi să-şi pună la punct cabinetele medicale din localitate", a spus Lăzăreanu.

El a avertizat că după această dată va solicita inspectorilor sanitari să verifice condiţiile igienico-sanitare din aceste cabinete şi în cazul în care se va constata că nu sunt asigurate condiţii corespunzătoare pentru funcţionare se va dispune închiderea acestora.

"Chiar dacă va fi în plină campanie electorală, îmi asum răspunderea de a închide cabinetele medicale care nu corespund şi de a demonstra că autorităţile locale nu se implică", a spus Lăzăreanu, subliniind că nu se poate cere ca buticurile să îndeplinească aceste condiţii igienico-sanitare, iar cabinetele medicilor de familie să arate deplorabil.

În judeţul Suceava, sunt 284 de medici de familie, iar cabinetele acestora dispun de autorizaţii sanitare de funcţionare însă au prevăzute planuri de conformare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASP Suceava va închide cabinetele medicilor de familie care funcţionează în spaţii necorespunzătoare.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
ASP Suceava va închide cabinetele medicilor de familie care funcţionează în spaţii necorespunzătoare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei