Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din nou liber

Unul dintre spărgătorii în serie din Rădăuţi, eliberat pentru bună purtare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de un an de zile de la momentul în care a fost internat, prin hotărâre judecătorească,  într-un centru de reeducare cu regim maxim de siguranţă, Robert Linu, unul dintre cei trei minori din Rădăuţi deveniţi celebri după ce au comis aproape 100 de furturi, a revenit acasă, fiind eliberat pentru bună purtare.

Deşi erau convinşi că cei trei minori infractori vor rămâne în Centrul de Reeducare Târgu – Ocna până la majorat, oamenii legii au constatat zilele trecute că Robert Linu este la Rădăuţi, şi se aşteaptă ca furturile din municipiu să se înmulţească din nou.

Comisarul Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Rădăuţi, este convins că în scurt timp, cel mai târziu până la finele acestui an, Linu să va apuca din nou de furat, după ce va strânge în jurul său alţi doi-trei tineri, pe care îi va transforma în infractori.

În ultimele luni, după închiderea în centrul de reeducare a celor trei minori infractori, numărul furturilor petrecute în Rădăuţi a scăzut semnificativ. Robert Linu, acum în vârstă de 17 ani, alături de Andrei Beghean, de aceeaşi vârstă şi Marcu Prinţ, cu un an mai mic, au început să comită, încă înainte de a împlini 14 ani, furt după furt. Fiecare dintre cei trei este probat în zeci de furturi. De exemplu, Prinţ şi Beghean au probate, în perioada 2004-2007, nu mai puţin de 78 de infracţiuni. 76 dintre ele au fost furturi din buzunare, autoturisme şi societăţi comerciale, iar două au fost tâlhării.

Minorii, care au avut o bună perioadă de timp părinţii plecaţi în străinătate, au avut  diverse domicilii, la bunici sau în comunităţi de romi, fiind foarte greu de monitorizat de oamenii legii. Până să împlinească 14 ani, cei trei nu au răspuns în faţa legii pentru faptele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre spărgătorii în serie din Rădăuţi, eliberat pentru bună purtare.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre spărgătorii în serie din Rădăuţi, eliberat pentru bună purtare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei