Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărire penală

Dividende de aproape o sută de mii de euro, ascunse acţionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fosta directoare a SC „Hidroterra” Suceava, societate de proiectare şi construcţii montaj, este urmărită penal de procurori, fiind acuzată că nu a plătit dividende în valoare de aproape o sută de mii de euro, care se cuveneau unui număr de 355 de acţionari.

La propunerea poliţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Mariana Dumitriu, în vârstă de 52 de ani, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Conform poliţiei, aceasta, în calitate de director general al societăţii în 2007, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, ignorând o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor din 26 martie 2007, prin care a fost repartizată suma de 7.836.482 de lei (78,3 miliarde de lei vechi), pentru plata dividendelor, şi a folosit în alte scopuri suma de 347.151 de lei (3,4 miliarde de lei vechi), lăsând astfel fără dividende cei 355 de acţionari.

Cei care nu şi-au primit banii fac parte din rândul micilor acţionari, majoritatea foşti angajaţi în cadrul societăţii. Anchetatorii încearcă acum să stabilească pentru ce a folosit fosta directoare suma de 3,4 miliarde de lei vechi. În anul 2007, principalii acţionari în cadrul „Hidroterra” Suceava au fost Mariana Dumitriu şi Cozmin Păstrăv. La începutul acestui an, cei doi acţionari au luat-o pe drumuri diferite, o parte dintre acţionari, în frunte cu Păstrăv, rămânând sub vechea titulatură, în timp ce Mariana Dumitriu şi-a înfiinţat o nouă societate.

Cozmin Păstrăv ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre ce a făcut cu dividendele fostul director general şi a ţinut să precizeze că nu el a fost cel de la care a plecat sesizarea făcută către poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dividende de aproape o sută de mii de euro, ascunse acţionarilor.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dividende de aproape o sută de mii de euro, ascunse acţionarilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Merita pe deplin ancheta si pedeapsa! trimis de
(29 sep 2008, 11:19:38
Si eu sunt un biet actionatr cu un cupon depus la Hidroterra si am depus o cerere pentru a ridica dividentele din 1992 pana in 2007 , dar m-au tratat cu "flit" ba azi ba maine, ma priveau parca venisem la cersit, apoi au plecat de acolo si nici nu i-am mai gasit, poate voi primi si eu ceva daca nu s-a golit de tot sacul ...ca mine mai sunt vreo 354 amarati!
2.   Uau trimis de
(29 sep 2008, 11:24:04
Cozmin Pastrav a incasat cam jumatate din 78,3 miliarde de lei vechi?! Si asta e castigul pe un an? Shit ce bogat e. Io credeam ca are ta-su un amarat de service la iesirea din Suceava dar se pare ca m-am inselat amarnic. Baiatul incaseaza un milion de euro numai din dividente. Poate doar numele este acelasi dar oricum bravo lor sunt impresionat sa vad ca unii oameni incaseaza 1 mil de euro din dividente!
2.1  RE: Uau trimis de
(29 sep 2008, 12:31:44
Acu m-am dumirit. Nu-l mai laud... De fapt baietii au dat un tun cu un teren din spatele stadionului si de asta au avut profit asa de mare. Eu credeam ca Pastrav jr. a fost in stare sa faca o afacere care sa genereze un profit de 2 mil de euro anul trecut. Profitul vine insa din vanzarea unui teren in spate la stadionul Areni. Tehnic tot profit e dar nu mai e sus in ochii meisad
2.2  RE: Uau trimis de
(29 sep 2008, 13:07:05
E vorba de terenul ala care l-au cumparat evreii de la Adama sa faca blocuri pe el.

Oricum le-a dat si alora teapa - terenul e nisipos si nu sustine fundatiile pentru blocuri turn, motiv pentru care s-a evitat constructia de blocuri si pe vremea lu' Ceausescu. De asta tot intarzie constructia blocurilor acolo ca se re-re-re-face proiectul. Oricum nici aia de la Adama nu-s tampiti asa ca teapa va fi probabil transmisa cumparatorilor de apartamente in blocul subred care o sa apara acolo...
3.   Stiu ceva trimis de
(29 sep 2008, 12:08:37
Are cumparata o Honda CRV de ~ 30.000 euro.
4.   Bla trimis de
(30 sep 2008, 09:44:40
cat despre dividente ascunse actionarilor ar trebui sa scobiti si pe la bermas

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei