Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inadmisibil

Morhan susţine că deputatul ucrainenilor nu se implică în problemele etniei

Sutele de copii de etnie ucraineană din judeţele Suceava şi Maramureş au început noul an şcolar fără manuale şi fără nici un sprijin din partea deputatului Ştefan Buciuta, cel care ar trebui să se ocupe de soarta acestor oameni. Etnicii ucraineni sunt nemulţumiţi de actuala situaţie şi spun că nu-i vor mai acorda votul de încredere lui Buciuta.

„Sunt nemulţumită pentru că, deşi a început noul an şcolar, nu avem manuale şi nu avem nici un fel de sprijin din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş şi nici din partea deputatului Buciuta. El ar trebui să sprijine învăţământul în limba maternă, iar în cei patru ani de când este în Parlament nu ne-a sprijinit deloc”, a declarat învăţătoarea Lucreţia Maşniţă, din comuna Poienile de Sub Munte. Situaţia este identică şi în celelalte sate cu etnici ucraineni, fie că este vorba de judeţul Maramureş sau Suceava.

 

Dumitru Morhan dezvăluie matrapazlâcurile lui Buciuta

Preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, Dumitru Morhan, a aflat cu stupoare despre lipsurile pe care le întâmpină copiii etnicilor ucraineni în procesul de educaţie.

„Sute de copii au început anul şcolar şi nu au un manual în limba maternă. Este regretabil că deşi în zone precum Maramureş sau Bucovina, unde sunt localităţi cu populaţie majoritară ucraineană, Uniunii Ucrainenilor din România nu a oferit nici un fel de sprijin, chiar dacă în ultimii 4 ani a avut de gestionat peste 200 de miliarde de lei vechi”, a spus Dumitru Morhan.

Acesta a adăugat că, din informaţiile sale, Guvernul a alocat bani Uniunii Ucrainenilor din România dar deputatul minorităţii ucrainene Ştefan Buciuta i-a utilizat în alte scopuri şi a sfidat minoritatea ucraineană.

„Mai mult, nici biserica nu a primit nici un fel de ajutor. Buciuta s-a scuzat că a dat 40 de ghiozdane copiilor din Maramureş pe care susţine că le-a cumpărat din banii lui. Restul de banii au fost utilizaţi pentru editarea revistei Uniunii Ucrainenilor din România. Nu se poate ca sutele de miliarde alocate acestei etnii să fie cheltuite inutil, iar acest aşa-zis parlamentar să nu se implice în nici un fel şi să nu-l cunoască nimeni în satele de etnie ucraineană”, a completat Dumitru Morhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morhan susţine că deputatul ucrainenilor nu se implică în problemele etniei.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morhan susţine că deputatul ucrainenilor nu se implică în problemele etniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un excroc trimis de
(29 sep 2008, 11:49:57
Morhan mai bine si-ar vedea de tepele trase oamenilor
2.   Uite cine vorbeste... trimis de
(29 sep 2008, 14:06:47
Hotul striga hotii
3.   Mda! trimis de
(29 sep 2008, 17:41:37
Ce privire interesanta are Morhan in aceasta poza! Cred, ca se intreaba: ,,oare cum pot sa-i pacalesc pe astia?,, Cum poate sa reprezinte o minoritate, cand el nu cunoaste limba ucraineana? Cum a militat pentru infiintarea unor clase de ucraineana in satele unde locuiesc compact ucraineni? El nu stie sa citeasca un text in limba romana (a se vedea spotul de pe Bucovina TV!!!!!). Ce a facut concret pentru cultura ucraineana?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei