Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


„Steaua” Bucureşti, o echipă de vedete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre foştii mei camarazi din anii nepăsători ai studenţiei s-a căpătuit total în Belgia. Este proprietarul unei mari firme imobiliare din buricul capitalist al Liège-ului, deţinând mai multe imobile cu apartamente de închiriat, printre care şi câteva cămine studenţeşti.

Chiar glumeam cu el, acum puţin timp, când l-am revăzut din scurt, amintindu-i de perioada când vindea fel de fel de brizbrizuri prin căminele gemând de studente, ca să mai facă un ban:

-Şmecherule, acum ai propriile tale cămine studenţeşti, poţi vinde danteluţe şi chiloţei turceşti chiar chiriaşelor tale! Ai ajuns departe!

-Ei da, s-ar putea spune şi aşa! – a parat el, neconvenindu-i subiectul.

Tot când l-am revăzut fugitiv, mi-a povestit cât s-a bucurat, acum două toamne, când în Liège-ul său adoptiv a venit natala „Steaua”, să joace cu echipa locală de futbol „Standard”, pentru a se califica în grupele atât de râvnite ale „Champions League”.

-I-am văzut pe băieţi din birou, ieşiţi la o plimbare prin oraş. Mi-am lăsat baltă toate treburile, pentru a-i saluta şi a schimba cu ei o vorbă românească.

S-a repezit în stradă, cu faţa radiind de bucurie, întinzându-le mâna jucătorilor şi întrebându-i ce faceţi, măi băieţi, cât mă bucur să vă văd în mărime naturală, mult succes mâine, cum vă simţiţi, vă stă bine în treninguri, avem şanse de calificare, nu-i aşa?!

Spre stupefacţia sa, niciun jucător de-al Stelei nu a reacţionat în vreun fel, nerăspunzând în vreun fel saluturilor şi mâinilor întinse spre ei. Nici nu l-au băgat în seamă.

L-au ignorat total pe amicul meu, la fel cum i-au ignorat şi pe ceilalţi români din preajmă, care se bucurau văzându-i. Cu o aroganţă ieşită din comun, fotbaliatorii lui nea Gigi au trecut mai departe, de parcă românii din Liège ar fi fost, pentru ei, confecţionaţi din sticla cea mai transparentă.

Erau, vezi bine, în ceea ce se cheamă „silenzio stampa”. E lucru mare această „silenzio stampa”, e lucru mare de tot. Când fotbaliatorul românesc e în silenzio stampa, nu vorbeşte cu nimeni, dar cu nimeni-nimeni-nimeni.

Chiar dacă face sex cu acele hălci de carne numite fotomodeliţe, el îşi pune un plasture pe gură, preferând să geamă şi să gâfâie doar în gând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Steaua” Bucureşti, o echipă de vedete.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Steaua” Bucureşti, o echipă de vedete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei