Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Într-o zi

Aproape patru sute de şoferi şi pasageri, amendaţi pentru lipsa centurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de control în trafic a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care a vizat conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, a dus la aplicarea a aproape patru sute de amenzi, de această dată fiind verificaţi şi sancţionaţi şi pasagerii care nu aveau centuri de siguranţă. Acţiunea s-a desfăşurat vinerea trecută, pe raza întregului judeţ.

Dintre cele 394 de amenzi, 306 au fost aplicate şoferilor, 61 pasagerilor din dreapta faţă şi 19 pasagerilor de pe bancheta din spate, cu menţiunea că pentru persoanele din spate au putut fi efectuate controale doar la autovehiculele dotate cu centuri pentru toate locurile din maşină.  

Alte şase sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru copiii care nu aveau ataşată centura de siguranţă, doi dintre ei fiind pasageri pe scaunul din faţă.

Pe fondul numeroaselor accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a unor persoane care nu purtau centuri de siguranţă, Poliţia Rutieră a demarat, în ultimele luni, o serie de acţiuni de control în trafic cu scopul de a creşte procentul şoferilor şi pasagerilor din maşini care folosesc centura.

Conform legii, toţi conducătorii auto prinşi fără centuri de siguranţă s-au ales cu câte două puncte de penalizare şi cu o amendă de 100 de lei, reprezentând două puncte de amendă, pasagerii primind doar sancţiunea de 100 de lei. Cei care plătesc amenda în 48 de ore, scapă cu o sancţiune de doar 50 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape patru sute de şoferi şi pasageri, amendaţi pentru lipsa centurii.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Aproape patru sute de şoferi şi pasageri, amendaţi pentru lipsa centurii3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pericole fatale trimis de
(22 sep 2008, 12:15:54
Am calatorit spre Radauti in ultima perioada.SE CIRCULA LA LIMITA PERICOLELOR

nerespectarea vitezei legale

depasiri periculoase

incalcarea liniei continuee

etc

ESTE UN HAOS TOTAL

Ar fi bine nu mai tolerati asemenea abateri
2.   Hm... trimis de
(22 sep 2008, 12:58:54
e obligatorie si centura in spate?interesant...nu shtiam asta
3.   Stai linistita trimis de
(22 sep 2008, 13:10:14
Iirina stai cuminte acasa, e o situatie obisnuita la noi nu te speria draga bine macar ca este linia continua in alte parti nici pe aia nu o ai .
4.   Ce masina ia irina trimis de
(22 sep 2008, 13:18:32
poate nu stii sa conduci de asta esti in pericol
5.   Larisa pune mana pe legislatie trimis de
(22 sep 2008, 13:19:58
mai lasa discotecile si invata circulatie
6.   Accidente fara sa vrei trimis de
(22 sep 2008, 13:25:49
Sambata sears ma deplasam din areni spre centru in dreptul judecatoriei intra in depasire pe partea dreapta un autocar cu numere de bt si pe partea dreapta mai in fata era stationata o masina .Cel cu autocarul imi taie fata si daca nu reduceam riscam sa fiu acrosat de partea din spate a autocarului.Ieri mergeam linistit sp

re falticeni ,la iesire din bunesti unul cu un jeep de bucuresti intra in depasire in curba pe linia continua.

Cine e sofer stie limitele de viteza care erau in respectivele zone..Ca la noi la nimenea!!!!!
6.1  RE: Accidente fara sa vrei trimis de
(22 sep 2008, 16:49:06
in primul caz tu esti vinovata ,benzile se folosesc succesiv de la dreapta spre axu drumului.persoane ca tine provoaca accidente care merg cu 40 la ora pe a doua banda
7.   Jale trimis de
(22 sep 2008, 16:55:12
LA VITEZA CU CARE POTI MERGE PE SOSELELE JUDETULUI SIGUR ITI TREBUIE CENTURA.POLITAII SUNT NISTE CAPCAUNI. IN PRIMUL RAND AR TREBUI SA REZOLVE CIRCULATIA DIN ORASE SI APOI SA STEA LA PANDA PRIN JUDET
8.   Ptr X trimis de
(22 sep 2008, 16:57:00
monser, e adevarat ca benzile se folosesc succesiv de la dreapta la stanga, dar si mai adevarat este ca in respectiva zona limita de viteza e de 40 km/h. Asadar, domnisoara nu era in culpa.

adica mergea corect si nu e vinovata de si cu nimic.

Invata tu legile si nu le interpreta aiurea.

Aviz si celor care cred ca in Darmanesti, acolo unde sunt doua benzi la urcare spre Radauti, li se pare ca aia de merg cu 50-59 pe banda de langa axul drumului ( banda 2 adica ) ar trebui sa le faca loc lor sa mearga cu 80...Nici pomeneala de asa ceva. Daca cititi si nu intelegeti codul rutier, atunci mai bine intrebati. Clar?
8.1  RE: Ptr X trimis de
(23 sep 2008, 11:18:00
Frate, acolo la Darmanesti( la fel si in alte locuri) banda 1 este pentru deplasare iar banda 2 este pentru depasire. Sigur tu esti din cei care merg cu masina lipita de axul drumului fara a te lasa depasit enervind pe cei din trafic. Sa stii ca unii merg mai tare(rapid) pentru a rezolva unele probleme de serviciu intrun timp scurt.
8.2  RE: Ptr X trimis de
(23 sep 2008, 11:21:02
Scuze X !
9.   Ce timpenie trimis de
(22 sep 2008, 17:42:28
Sa porti centura intr-un oras ca Suceava unde se circula cu 15 -20 km la ora este o timpenie.
10.   Centura te poate ucide trimis de
(22 sep 2008, 18:30:34
am patit,pe locul mortului ,masina s-a rasturnat si nu aveam centura pusa-NOROCUL MEU-daca aveam ma prindea intre cupola si scaun si imi canta popa in curte..........
11.   Alexcr trimis de
(22 sep 2008, 21:35:57
o, domnu' alex....deci matale faci parte din categoria aia de soferi care-si pun palaria pe cap, se urca in troaca din 62' ....acu' nu c-as avea ceva cu rabla de 100 de ani si cu palaria matale....dar treci pe prima banda dragule, si nu te baga pe banda 2 cu 40 de km la ora....ca nu te izbeste grija de mine ....asa cu 40 la ora pe banda 1, nu-ti are nimeni grija....dar matale pe banda 2 nu-i asa ca esti fudul cu palaria matale cu pana si nu te dai pe prima banda? esti ingrijorat ca eu merg cu 90 pe banda 2 la darmanesti? pai mai bine ai grija de fundu matale si mergi regulamentar....fiindca daca esti asa tare in legislatie afla cai ai obligatia sa mergi pe banda 1 in conditiile in care sunt 2 benzi pe sens, si poti schimba banda atunci cind depasesti. sau nu stiai asta atotstiutorule?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei