Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tensiuni inutile

Profesorul Braicu, pus să predea elevilor care l-au reclamat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei a X-a F de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, de la declaraţiile cărora s-a pornit o anchetă care a dus la sancţionarea profesorului de sport Ioan Gavrilă Braicu, pe atunci dirigintele lor, nu au scăpat nici în noul an şcolar de dascălul de care s-au plâns că îi umileşte şi jigneşte, acesta primind ore de educaţie fizică la clasa acestora.

La finele anului şcolar trecut, în urma unor reclamaţii ale elevilor, o comisie de anchetă formată din profesori ai şcolii a decis sancţionarea profesorului cu o observaţie scrisă cu privire la comportamentul său, iar ca măsură internă s-a decis ca începând cu anul şcolar 2008-2009 acesta să nu mai fie diriginte.

Dacă atunci, Crăiţa Buda Niga, directorul unităţii de învăţământ, spunea că probabil profesorul nu va mai preda nici ora de sport la această clasă, pentru a fi evitate orice fel de discuţii sau neînţelegeri, acum aceasta vede cu totul altfel lucrurile.

 

Explicaţiile directorului

„Problemele domnului profesor cu clasa erau la ora de dirigenţie, la relaţia dintre elev şi diriginte. Ca profesor de sport acesta este fără îndoială foarte bun, îşi face bine treaba, nu cred că poate contesta cineva acest lucru. Noi aşa am considerat că este mai bine, să-l lăsăm să predea şi la această clasă”, ne-a spus, ieri, directorul unităţii de învăţământ.

În momentul în care au reclamat comportamentul dirigintelui, elevii au amintit şi de severitatea excesivă a acestuia la orele de sport.   

Într-o plângere scrisă, mama uneia dintre fetele din clasă se plângea că dirigintele o obligă pe fiica ei să facă sport deşi are scutiere medicală şi o jigneşte, gratulând-o cu expresii de genul „scroafă”, „vacă nesimţită”, „putoare ordinară”.

Rămâne de văzut cum va evolua relaţia dintre profesor şi elevii pe baza declaraţiilor cărora acesta a fost sancţionat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Braicu, pus să predea elevilor care l-au reclamat.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Profesorul Braicu, pus să predea elevilor care l-au reclamat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Well done trimis de
(19 sep 2008, 11:07:19
Exigentza produce performanta!! Aprecieri pt Braicu ...mai putin in ce priveste limbajul. ..zice un fost elev

1.1  RE: Well done trimis de
(19 sep 2008, 11:58:52
Una este exigenta si alta e PAranoia.

EXIGENTA implica si autocontrolul. Degeaba incearca acest individ sa se dea drept un tip exigent. Nu e. E un complexat care refuleaza vorbind urit elevilor, injurindu-i si lovindu-i cu protectia directiunii.
2.   Nashpa trimis de
(19 sep 2008, 11:10:56
Imi este efectiv mila de elevii acestui individ, mai ales ca in urma actiunii lor a fost sanctionat acest Braicu. O sa aiba o viata cu el....

Directoarea a zis clar ca nu o sa mai faca ore cu el, dar o scalda ....
3.   Tampenie trimis de
(19 sep 2008, 11:16:50
domnul braicu lea spus elevilor ca el a lasat singur dirigintia la clasa a X-a f ca sa nu se mai evite probleme
3.1  RE: Tampenie trimis de
(20 sep 2008, 08:32:11
MINTE!
4.   Nu este corect trimis de
(19 sep 2008, 11:24:16
pentru tot ce a facut pana acum..domnul profesor braicu ar trebui dat afara din scoala...nu numai sa l sanctioneze!!!nu se comporta urat numai cu elevii a caror le a fost diriginte..ci cu toata scoala..numai ca multi nu au curajul sa vorbeasca..pe mine tin sa spun ca din prima ora de sport m a luat de gat pentru ca mi se dezlegase siretul.ji in urmatoarele ore de sport nu a ezitat sa ma jigneasca..ba chiar m a lovit o data.deci sincer..este o mare nedreptate...de fiecare data cand apare un motiv sa fie dat afara..scapa!asa nu se mai poate..pun pariu ca toti elevii sunt de acord cu mine. zice o eleva care face sportul tot cu el
5.   Nu este corect trimis de
(19 sep 2008, 11:24:52
pentru tot ce a facut pana acum..domnul profesor braicu ar trebui dat afara din scoala...nu numai sa l sanctioneze!!!nu se comporta urat numai cu elevii a caror le a fost diriginte..ci cu toata scoala..numai ca multi nu au curajul sa vorbeasca..pe mine tin sa spun ca din prima ora de sport m a luat de gat pentru ca mi se dezlegase siretul.ji in urmatoarele ore de sport nu a ezitat sa ma jigneasca..ba chiar m a lovit o data.deci sincer..este o mare nedreptate...de fiecare data cand apare un motiv sa fie dat afara..scapa!asa nu se mai poate..pun pariu ca toti elevii sunt de acord cu mine. zice o eleva care face sportul tot cu el
5.1  RE: Nu este corect trimis de
(19 sep 2008, 18:04:00
Unica solutie....... filmatil si postati imaginile pe youtube
5.2  RE: Nu este corect trimis de
(19 sep 2008, 20:58:24
filmati si puneti filmul pe youtube.

sa vada si altii ce sifilitici sunteti, numai asa n-o sa treceti clasa nici macar la sport.laughing))))))))))))))))))))
5.3  RE: Nu este corect trimis de
(20 sep 2008, 08:17:24
pentru hyhyhy: CORECT se scrie "filmati-l"... INCORECT este ca elevii, in loc sa-si vada de invatatura, se ocupa de orice altceva.
6.   Viata trimis de
(19 sep 2008, 11:27:36
Prin 94 absolveam si eu liceul ind. nr.3 si recunosc ca am avut zile negre cu Braicu, insa niciodata fara motiv. Tre sa recunosc ca primeam corectii, dupa fapta si rasplata. Asa am invatat ca in viata ai drepturi dar ai si obligatii.
7.   Tampenie trimis de
(19 sep 2008, 11:32:50
inca o faza tare in prima zi de scoala domnul braicu le zice elevilor ca au fete de sapat santuri si urmatoarea zi ma duc la ei in clasa si aveau uniforme ca ia rugat doamnisoara diriginta sa poarte si stau in clasa si dupa ceva timp vine d-l braicu si-mi spune ca nui diriginte si elevi tot poarta uniforma

da nu le spunea domnisoara diriginta nici gand sa poarte ca iam intrebat
7.1  RE: Tampenie trimis de
(19 sep 2008, 12:23:34
mai baiatule..ce zici tu acolo .. ca nu reusesc sa pricep. sfatul meu e sa mai pui mana pe carte
7.2  RE: Tampenie trimis de
(19 sep 2008, 14:45:51
Domnule elev, ai grave greseli de gramatica, dar si de compunere a frazei. Treci, te rog, peste text, vei gasi in fiecare rind cel putin o greseala impardonabila pentru un absolvent de patru clase...Ce ne facem? Invatam sau reclamam?! Fiind vorba de elevi si profesori, nu avem voie sa ne facem de ris !
8.   LUPUL imbracat in blana de...oaie !!! trimis de
(19 sep 2008, 11:47:24
si pus sa...pazeasca...oitzele !!

ce , mare lucru c-o...oitza si-a pus capat zilelor ??!

doar au mai ramas destule...oi de ..."sacrificat" !
9.   RELATII, RELATII, RELATII trimis de
(19 sep 2008, 11:58:10
DESIGUR CA LA ACEST LICEU AU FOST SI ALTE FAPTE REPROBABILE, CRED CA LE CUNOASTETI. FAMILIA < BUDA> ESTE IN CENTRUL ACESTOR ARANJAMENTE, POATE E BINE DE REMARCAT DE CE SI-A DAT D-L DEMISIA DE LA INSPECTORAT> PENTRU CA A FOST PRINS CU TOT FELUL DE EXCROCHERII GEN ANGAJARI, TRANSFERURII, ETC. CACI DOAR ERA INSPECTOR SCOLAR LA PERSONAL. A FOST FORTAT SA-SI DEA DEMISIA PENTRU A SE LASA LUCRURILE MOARTE. POATE AR FI BINE SA SE SESIZEZE D.N.A-UL. SI D-NA BUDA ARE EXCROCHERIILE EI LA SCOALA, DAR CUM SPUNEAM SE ACOPERA INTREEI, CACI SE CROTESC LA CONDUCERE SI MAI AJUTA ODRASLELE UNOR POLITICIENI, PROCURORI, POLITAI, MEDICI, ETC., O MINA SPALA PE ALTA SI AMBELE FATA, ACESTA ESTE SLOGANUL FAMILIEI . ATENTIE D.N.A-ULE, E CAZUL SA VA AUTOSESIZATI SI SA-I VEDETI ACTIVITATEA D-LUI < BUDA> DE LA INSPECTORATUL SCOLAR, AR FI SI TIMPUL CA SI EI SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE LOR. TREBUIE ODATA RESPECTATA LEGEA SI IN ACEST LICEU SI IN I9NVATAMANT, CACI PROFESORII CORECTI TREBUIE SCOSI IN FATA, NU
9.1  RE: RELATII, RELATII, RELATII trimis de
(19 sep 2008, 12:31:30
Da numai BUDA face aranjamente? Ce cauta vestita doamna???? (nu stiu apelativul pentru...genul acesta) RITA CINTIUC acolo? Si multe multe "capete inferbantate" ! E o cloaca de toata jena. Dupa ce am terminat mi-a fost rusine sa spun ca an facut liceul la Suceava. Nu cred ca exista in tara coruptie mai mare in invatamant ca in acest judet.
9.2  RE: RELATII, RELATII, RELATII trimis de
(19 sep 2008, 12:33:33
scuzati greselile de ortografie de mai sus...sunt din neatentie!!!!
10.   ... trimis de
(19 sep 2008, 12:00:22
Am cativa colegi care au interactionat cu Braicu in liceu.

Mi-au spus ca se lega doar de nesimtiti si nespalati. Daca te comportai civilizat nu avea treaba cu tine.
10.1  RE: ... trimis de
(19 sep 2008, 17:37:47
Mi-a fost si mie profesor acest ANIMAL, bou incaltat!altfel nu am cum sa-l numesc.Nu are ce cauta in invatamant, nu stie sa se comporte frumos cu elevii ... din cauza lui am fost nevoita sa-mi scot scutire medicala pt ca nu-l mai suportam de cate ori ma injura pt ca nu faceam ceva perfect.Totusi nu inteleg de ce nu-l da nimeni afara .... Si pt alex, sa stii ca eu nu sunt nesimtita si nici nespalata,dar pentru el tot scroafa, **** proasta si tzaranca eram , si nu numai eu !
10.2  RE: ... trimis de
(19 sep 2008, 18:37:56
Sa inteleg ca are ceva cu fetele ?

Sau ca respectivul este un mitocan ?

Totusi, persoanele pe care le cunosc si mi-au dat relatii despre respectivul profesor sunt destul de serioase.

Nu stiu ce sa spun, mai bine imi vad de treaba, ca sa nu ma bag ca musca-n ###, sau sa fac comentarii despre cineva pe care nu-l cunosc si nici nu am avut tangente cu el.

Rugamintea mea este sa nu mai luati in considerare comentariul meu de la punctul 16.

Scuze daca am jignit pe careva.

- Mea culpa -
11.   Braicu boul trimis de
(19 sep 2008, 12:14:12
pe langa faptul ca boul si animalul de braicu tot scapa nici cu directoarea nu mi-e rusine; e din aceeasi clasa sociala cu braicu. RUSINE D-NA DIRECTOARE, NU MERITI SA FII DIRECTOAREA ACESTUI LICEU.
11.1  RE: Braicu boul trimis de
(19 sep 2008, 20:17:22
Directoarea e atat de ...... ca e manipulata de celelalte doua!
12.   ........... trimis de
(19 sep 2008, 12:53:49
de ce nimeni nu recunoaste ca acest profesor este printre singurii profesori de educatie fizica care isi tin orele cu adevarat, ca elevii lui se pot prezenta (cei care aleg educatie fizica la ultima proba la bac) fara frica de a pica sau sa fie nevoiti sa vina cu bani in buzunar pentru a trece bacul!! ca profesor de educatie fizica este bun! Intr-adevar comportamentul lui fata de elevi si cadre didactice nu este tocmai cel potrivit deoarece are uneori un limbaj cam "colorat" pentru un profesor!!! am fost eleva 4 ani la acest liceu, l-am respectat ca profesor si nu mi-a vorbit urat si nici nu m-a insultat!!!
13.   Orele de educatie fizica trimis de
(19 sep 2008, 13:17:28
Intradevar rar se face ora de educatie fizica �n conformitate cu programa scolara. �n majoritatea acestor ore profesorii dau mingea elevilor-baieti, fetele ciorchine la sueta iar profesorul prin vestiar eventual la o berica. Este de apreciat ca domnul Braicu �si tine orele si se pare ca este corect si civilizat cu elevii care se comporta ca atare. Desigur ca a avut scapari si profesorul exager�nd cu un limbaj neadecvat dar si elevii sunt de nesuportat uneori, sanctiunile fiind aproape inexistente ca eficienta.
14.   SUPER TARE trimis de
(19 sep 2008, 13:20:29
Mi se pare foarte corect ! Acuma sa i vad ce mai comenteaza elevii ca l-a batut din gura degeaba toti erau buni in special "cei ce nu se aveau bine cu scoala" laughing)) Ca profesor de sport Dom Braicu e chiar cel mai bun din acel liceu ! Cheers !
15.   Educatia fizica din scoli trimis de
(19 sep 2008, 13:30:59
Am avut coleg (acum pensionar)un profesor de educatie fizica foarte corect si competent. Va relatez o �nt�mplare: am un parinte , a carui baiat s-a dezvoltat fizic extraordinar de frumos: �nalt, bine legat - vis-a-vis de parintii sai care erau mici de �naltime si cam pirpirii. �l �ntreb pe parinte �ntr-o zi: cu cine seamana baiatul tau asa frumos dezvoltat ?! Raspunsul "m-a socat": datorita orelor de sport facute timp de 4 ani CORECT de profesorul TITUS BABIUC (Colegiul de Arta). De atunci , si eu am apreciat altfel orele de sport si acum le consider chiar cele mai importante din activitatea unui elev, daca sunt corect desfasurate. Din pacate nu sunt la majoritatea scolilor.
16.   Cds trimis de
(19 sep 2008, 14:13:41
halal profesor cu un limbaj de mahala zice o fosta eleva la stana cu tine braicule
16.1  RE: Cds trimis de
(19 sep 2008, 14:50:26
Ce face o fost eleva la stana cu braicu, asa cum se intelege din textul scolit de mai sus ?!
17.   PROFESOR DE MAHALA trimis de
(19 sep 2008, 14:53:19
A F A R A !!! AFARA CU ACESTI OAMENI DIN INVATAMANTUL ROMANESC !!!
18.   Sigura trimis de
(19 sep 2008, 15:08:07
daca asa se vorbeste de acest profesor, care intimplator il cunosc ca om ,parerea mea este ca daca mai are scapari nepotrivite pentru un cadru didactic ,precis a invatat sau s-a adaptat putin din comportamentul elevilor. De ce nu este nici un elev dintre care scriu ,sa spuna cum e comportamentul lor si ce ar face ei in locul profesorilor-indiferent la ce materie predau-. as vrea sa stiu si eu...doar asa din curiozitate...ca am o virsta si am auzit multe de la elevii de astazi.
19.   Bravo domnule profesor trimis de
(19 sep 2008, 15:08:36
E bine ca ii inveti pe tarlanii de elevii sa faca diferenta intre profesor si ucenicii. Daca profesorul nu-i pune la punct, nesimtitii se urca in cap. Sunt multi elevi care nu au cei sapte ani de acasa si cred ca daca tasu si maica-sa are o dugheana trebuie sa faca din profesor ce vor muschii lor. Loazele trebuie altoite cum se cuvine pentru a invata ce este respectul.
20.   Braicu trimis de
(19 sep 2008, 15:29:31
De 30 de ani i-l cunosc si e un dobitoc acest jeg numit braicu
21.   Nesimtit trimis de
(19 sep 2008, 15:56:03
am fost si eu la acest liceu...nu am avut ore cu domul profesor braicu insa niste colegi de ai mei au fost dati cu capul de peretii din clasa pt ca nu vroiam sa iesim pentru a a vea el sedinta cu parintii,neavand sala libera...acesta nu e un comportament de profesor model...sincer prea multi elevi se plang in aceasta scoala de acest profesor...ne mai intrebam de ce atata violenta...modelul???Domnul profesor
22.   Scoate lenea din ei dle Braicu trimis de
(19 sep 2008, 17:29:10
natia voastra de EMOniti, habar n-aveti sa scrieti si va plangeti la cea mai usoara ora din orar ? numai un paralitic in scaun cu rotile nu face sportul desi saracu ar fugi in maini, iar voi la 15-16 ani va plangeti de un prof de sport ? da' daca vine taica Braicu cu un brat de seringi si va pune un Tokio Hotel in sala de sport, asa ati alerga...dupa seringi; ca mingea e prea rotunda si n-o ajungeti.

baga dle Braicu sport in ei, sa le mai iasa mahoarca din plamani; macar atat. ca daca-i pune dna Cleja sa deseneze fortele unui corp pe un plan inclinat, jumate vin la toamna.
23.   Ce mai face dl Geaniloni ? trimis de
(19 sep 2008, 17:31:46
nu l-am vazut de mult, mai preda la ind 3 ?

24.   Degeaba trimis de
(19 sep 2008, 18:48:41
Mai boilor si imputitilor , degeaba vreti sa plec din scoala ........ ca eu tot nu plec
25.   Ore de sport mai multe va trebuie trimis de
(19 sep 2008, 19:43:52
normal ca e greu sa alergati la ora de sport dupa o noapte de counter-strike, un pachet de tigari fumat pana ajungeti la scoala iar la toate acestea se mai adauga si o alimentatie nesanatoasa!!!!!!! Iar asa cum sunteti obisnuiti sa dati vina pe altii, profesorul Braicu ii vinovat ca va pune sa va dezmortiti muschii!!!! cati din cei care termina liceul mai fac ceva sport macar o data pe saptamana???
26.   E ft simplu trimis de
(19 sep 2008, 20:23:47
lLa in liceu din Iasi ,elevii nemultumiti de atitudinea unui profesor au refuzat in masa sa mai intre la ora lui.Ce va opreste dragi elevi sa faceti acelasi lucru!!??

Cand aveti ora de sport cu acest individ, ca profesor nu e, nu intrati la clasa ,dar toti, ca nu are nimeni ce sa va faca!Daca toti elevii de la liceul alimentar ar face treaba asta , sigur s-ar lua o masura la nivel de inspectorat si l-ar trimite pe cel care face sport cu bata, acolo unde e locul lui ,adica la stana. Elevii au si drepturi nu numai obligatii. Ca nu-si trimite nimeni copilul la scoala sa-si bata cineva joc de el. Si apropo ce mari campioni a descoperit acest profesor plin de calitati!!???
26.1  RE: E ft simplu trimis de
(19 sep 2008, 20:54:35
ba, ca sa devii campion tre' sa-ti placa, iar ca sa-ti placa tre' sa fii in stare sa fugi 2 ture de teren. sau 4 baze de baseball.

el e cu baseball-ul, daca nu stii vezi ce scrie pe wikipedia.

baseball-ul e mai complex fata de handball, basketball, etc din aceeasi categorie.

si inca ceva: prima data omul te invata (eventual te intreaba , sa vada cat te duce tartacuta); a 2-a oara iti repeta. daca esti mai greu de cap repeta -ceva mai tare- si a 3-a oara. daca nici a 3-a oara nu inveti, du-te-n buha si fa profesionala, ca esti prea prost pt ora de sport la liceu.

27.   . trimis de
(19 sep 2008, 21:40:32
sunt din scoala si am observat ca dl. Braicu, cu toate ca nu mai este diriginte, vine in fiecare zi in clasa a10 a F si da ordine, ca si cum nimic nu s-ar fi schimbatstraight face. intra cand vrea, in ce ora vrea sa vada daca elevii sunt prezenti, daca au sacou si da ordine. vi se pare normal? elevii au acum alta diriginta si parerea mea e ca el trebuie sa il intereseze numai ora de sport si atat! dupa cat scandal a fost si cu elevii si cu moartea elevului, Dumnezeu sa-l ierte, directoarea il pupa in fund in continuare pe Braicu. BUDA tot BUDA ramane!not worthy
28.   CE TOT AVETI CU DIRECTOAREA?????? trimis de
(19 sep 2008, 22:19:12
CE SE DORESTE SA I SE FACA UNUI OM???CATA -PEDEAPSA SI PENTRU CE???
28.1  RE: CE TOT AVETI CU DIRECTOAREA?????? trimis de
(20 sep 2008, 08:38:58
Evidenta nu poate fi explicata.

Cucoana asta sa se duca la catedra si apoi acasa sa aiba grija de sotisor care se pare ca face cam multe drumuri pe la CCD. Prieteni stiu de ce.
29.   PRO TV trimis de
(20 sep 2008, 09:49:43
Singura solutie este PRO TV -ul.Anuntati mass media nationala si veti vedea ca se rezolva.Mafia locala este prea puternica...
30.   Taceti trimis de
(20 sep 2008, 11:17:47
wa taceti ca este de treaba....nu ce vorbiti voi akolo...doar ca vb un pic mai urat..asta e tot
31.   Rusine! trimis de
(21 sep 2008, 20:15:25
Braicu face de rusine toata profesorimea. O spun eu ca fost elev al liceului. La satra se vorbeste mai frumos decit vorbeste profesorul de sport. Dar ce! Asta e profesor? Jignesc pe toti profesorii daca pe asta il numesc asa si sint multi, foarte multi profesori foarte bine pregatiti, de la care chiar ai ce invata. Daca acum sint student este ca am avut profesori deosebiti si nu am avut bani sa ma pregatesc in plus iar tot ce am invatat a fost la scoala.De la Braicu nu am invatat decit injuraturi noi si cuvinte murdare. Ma mir ca mai este la catedra. Elevii ar trebui sa plece de la orele lui in semn de protest.La virsta lui ar trebui sa-i fie rusine sa vorbeasca urit in fata elevilor care ar putea sa-i fie nepoti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei