Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni în forţă

Fiscul le ia averile administratorilor firmelor cu datorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fiscul recurge la măsuri extreme pentru a recupera datoriile pe care zeci de firme sucevene le au faţă de bugetul centralizat al statului. În baza unor sentinţe judecătoreşti executorii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a obţinut dreptul de a valorifica averile administratorilor firmelor care nu s-au achitat de obligaţiile financiare legale, sumele datorate în unele cazuri fiind exorbitante.

 

Lista neagră a finanţiştilor suceveni cuprinde zeci de administratori care vor fi obligaţi să scoată din propriile buzunare banii pe care „au uitat” să-i vireze în contul obligaţiilor către statul român. Dacă unii au de plătit sume modeste, de ordinul câtorva sute de lei, pentru alţi suceveni deciziile instanţelor de judecată se ridică la câteva milioane de lei.

Lider detaşat este suceveanul Constantin Popescu. Fost administrator al SC Avovis SRL, bărbatul a fost obligat de Tribunalul Suceava, prin sentinţa pronunţată pe 24 iunie 2008, să plătească nu mai puţin de 2,236 milioane de lei (22,36 de miliarde de lei vechi).

O sentinţă similară îl priveşte şi pe Cătălin Franciuc, fost administrator al SC Nord Company SRL Tişăuţi. În cazul acestuia, instanţa a dispus obligarea la plata sumei de 570.434 de lei (5,7 miliarde de lei vechi).

Nici Liviu Negară, fost administrator al SC Angi Creativ Grup SRL Frasin, nu va avea o viaţă prea uşoară, după ce judecătorii suceveni l-au obligat să suporte pasivul de 441.820 de lei (4,41 miliarde de lei vechi), bani pe care firma pe care a condus-o îi datorează bugetului centralizat al statului.

 

Soţii Burlacu din Suceava, datori cu aproape 180.000 de lei

Sume importante, de peste 100.000 de lei, au de achitat alţi câţiva foşti administratori de firme. Printre ei se numără soţii Romică şi Elena Burlacu, din municipiul Suceava. Cei doi au de plătit către Fisc 179.652 de lei (1,79 miliarde de lei vechi), bani care s-au adunat prin neachitarea obligaţiilor fiscale de către SC Rointer Expo Prod SRL Suceava.

O sumă importantă de bani, 133.436 de lei (1,33 miliarde de lei vechi), i s-a stabilit de plată şi lui Petru Bulubenschi, fost administrator al SC Talor Com SRL Suceava, în timp ce Valentina Turcu, fost administrator al SC Rombradul SRL Iacobeni, va trebui să scoată din buzunar 107.414 lei (1,07 miliarde de lei vechi).

 

Tamara Chiribucă, printre persoanele obligate la plată

Tribunalul Suceava a dispus măsuri de obligare la plată şi pentru alte persoane. Printre acestea se află şi Tamara Chiribucă, fosta parteneră de afaceri a Primăriei Suceava în mandatul lui Marian Ionescu. Potrivit sentinţei nr. 131 din 4 martie 2008, Tamara Chiribucă şi Cornelia Alexandrina Alexa, foşti administratori la SC Alexa PSC SRL Suceava, vor avea de achitat suma de 62.765 de lei (627 de milioane de lei vechi).

O sumă importantă are de plătit şi Remus Codruţ Iaţcu, fost administrator al SC Remcodris SRL. Instanţa a decis că acesta este bun de plată cu suma de 46.024 de lei (460 de milioane de lei vechi). Şi în cazul altor foşti administratori de firme judecătorii au decis să-i oblige să suporte pasivul firmelor pe care le-au condus.

Ovidiu Gheorghe Rusu, în calitate de fost administrator al SC Ovidiu SRL Rădăuţi, va trebui să scoată din buzunar 37.638 de lei (376 de milioane de lei vechi), în timp ce Oltea Vasiluţ, fost administrator al SC Bradcof SRL Vatra Dornei, a fost obligată la plata a 37.546 de lei (375 de milioane de lei vechi).

 

Încă o familie pe lista neagră a Fiscului

Lista celor care au de achitat diferite sume de bani este completată cu soţii Emilian Miron şi Maria Miron, foşti administratori ai SC Holiday COM SRL Fălticeni, în sarcina cărora s-a stabilit de plată suma de 27.637 de lei (276 de milioane de lei vechi).

Şi Vasile Creţu, fost administrator la SC Mihanecom SRL Suceava, figurează printre cei ale căror averi vor putea fi valorificate de DGFP Suceava. Firma condusă de el a acumulat datorii de 19.735 de lei (197 de milioane de lei vechi).

O sumă apropiată, 18.897 de lei (188 de milioane de lei vechi), va trebui recuperată de Fisc din bunurile lui Dumitru Elisei. Datoriile au fost adunate de societatea pe care acesta a administrat-o, SC Echivalent SRL Suceava.

Şi Dimitrie Scheuleac, fostul administrator al SC Pro Dimis SRL Frasin, se regăseşte pe lista celor care vor avea probleme. El are de achitat 18.515 lei (185 de milioane de lei vechi).

O sumă ceva mai mică, 15.478 de lei (154 de milioane de lei vechi), a fost stabilită ca obligaţie de plată pentru Mariana Niţulescu şi Petrea Bontea, foşti administratori ai SC Bontea SRL Vatra Dornei.

O altă sentinţă judecătorească îl priveşte pe Andrei Şorodoc, fostul administrator al SC All 4U SRL Câmpulung Moldovenesc, care va avea de achitat 15.308 lei (153 de milioane de lei vechi).

 

Datori cu câteva sute de lei

Un alt administrator de societate, Arcadie Miriţoi, se regăseşte şi el printre cei care vor avea de plătit din propriul buzunar pentru neregulile financiare de la firma pe care a condus-o. În calitate de fost administrator al SC Expoforest SRL Câmpulung Moldovenesc, acesta are de achitat 14.332 de lei (143 de milioane de lei vechi).

Finanţiştii vor ajunge şi la Vatra Moldoviţei, la Sorina Pârvu, fost administrator al SC Pro Hău SRL, care are de plătit 14.500 de lei (145 de milioane de lei vechi). În fine, o sumă cu cinci cifre au de achitat şi Marioara Sturzu şi Margareta Schaller. Judecătorii le-au obligat la plata a 13.489 de lei (134 de milioane de lei), datorii acumulate de SC Alpin Lux SRL Rădăuţi.

Printre cei care vor avea de suportat pasivul firmelor pe care le-au administrat se regăsesc şi persoane care nu vor avea mari probleme în a se achita de obligaţii, şi asta pentru că sumele în discuţie sunt mici.
Astfel, un fost administrator din municipiul Suceava are de achitat 2.854 de lei (28 de milioane de lei vechi), un altul din Vatra Dornei 968 de lei (9,6 milioane de lei vechi), în timp ce pentru altul, cu firma la Baia, instanţa a stabilit obligaţii de plată de numai 300 de lei (3 milioane de lei vechi).

 

Ropotă: „Măsuri nedorite, dar necesare”

Referitor la această situaţie, Petrică Ropotă, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, a declarat că se înscrie pe linia măsurilor „nedorite, dar necesare”.

„Conform Codului de Procedură Civilă, conturile bancare personale ale persoanelor împotriva cărora există hotărâri executorii vor fi blocate, iar sumele de bani care se regăsesc aici vor ajunge la bugetul centralizat al statului. Măsuri similare se vor lua şi în privinţa celorlalte bunuri ale debitorilor, mai puţin cele prevăzute de lege, care sunt absolut necesare vieţii şi muncii”, a anunţat Ropotă.

Directorul executiv al DGFP Suceava a ţinut să adauge că acesta este un avertisment pentru toţi administratorii firmelor sucevene şi speră ca toată lumea să respecte legea şi să-şi achite toate obligaţiile fiscale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiscul le ia averile administratorilor firmelor cu datorii.
 Vizualizări articol: 4174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fiscul le ia averile administratorilor firmelor cu datorii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este normal. trimis de
(19 sep 2008, 13:15:08
Cum fiecare dintre noi platim la zi toate cheltuielile la stat si acesti debitori si codasi trebuie sasi faca treaba ca fiecare cetatean .buna initiativa sa le vinda averile sau confiscate .astept licitatia ??
1.1  RE: Este normal. trimis de
(19 sep 2008, 15:03:49
asteapta !
2.   CORECTA DECIZIE trimis de
(19 sep 2008, 14:48:28
ESTE O MASURA RADICALA, DAR FOARTE BUNA. OARE CAND SE VOR LUA ACESTE MASURI SI IMPOTRIVA MARILOR MILIARDARI, DETINATORI DE FIRME IMPORTANTE DIN TARA ??? EI SUNT MARII EVAZIONISTI FISCALI CARE PAGUBESC , CU DATORIILR LOR IMENSE, BUGETUL STATULUI. HAI, DOMNILOR DE LA FISC, AVETI CURAJ SI LUATI ACELEASI MASURI IMPOTRIVA TUTUROR BOGATASILOR EVAZIONISTI, DIN TOATA TARA !!!
3.   Esti cam prostuta trimis de
(19 sep 2008, 14:49:07
doamne fereste.FISCUL TE BELESTE,SI INSTANTA E CORUPTA 99 LA SUTA.

3.1  RE: Esti cam prostuta trimis de
(19 sep 2008, 15:09:08
Multumesc, esti politicoasa si bine crescuta ! Fiscul nu-i beleste pe cei tari ! El ne beleste pe noi oamenii simpli. Iar de instanta nu am pomenit nimic. AND THE REST IS SILENCE ! ( Citat din Hamlet )
4.   Intrebare trimis de
(19 sep 2008, 15:16:09
unde este duduman dumitru acel limbric, cu cea mai mare datorie din Suceava?
5.   Alegerile trimis de
(19 sep 2008, 17:27:14
rechinii cei mari unde sunt................. VRAJEALA LA POPULATIE.

4 ANI CE ATI FACUT!!!! SA DEA D-ZEU SA UMBLATI CA BANII TOTI CEI CARE NU FACETI DATORIA, MANCATI DIN BANII CELOR SARACI. VAI VOAUA
6.   Moi trimis de
(19 sep 2008, 18:21:21
eu aveam o datorie de 20 de lei

si mau da in judecata

dapai aia???
7.   Moi trimis de
(19 sep 2008, 18:23:27
normal mam gandit prima data sa platesc datoriile si apoi disractiile si masinile scumpe nui invidez da ii compatimesc
8.   Hmm trimis de
(19 sep 2008, 19:20:42
Sunt curios cum anume poate fiscul sa oblige o persona fizica sa plateasca datoriile unei persoane juridice. Vom fi oare pusi sa platim de exemplu din banii proprii datoriile asociatiilor de proprietari unde suntem membrii? In principiu e cam acelasi lucru...
9.   C-AM TARZIU trimis de
(19 sep 2008, 19:42:36
I-mi pare rau sa o spun dar trebuia mai intai sa blocatzi conturile datornicilor si apoi sa datzi in ziar-cred ca domnii vor avea grija sa goleasca conturile-dupa care se cunoaste....insolvabil...asa cred eu ca era corect dl.Ropota,cand eram coleg cu tine asa se proceda ,dar acum ca esti director ai c-am uitat ....
10.   Un ou doua trimis de
(19 sep 2008, 20:07:35
ale lui Nastase trebuiesc si ele impozitate.Dupa aia trebuie reactivata legea 18 aia cu ilicitu si pusi sa plateasca toti hotii si excrocii care dupa 1990 si pina azi au furat Romania pe rupte in dispretul celor necajiti, cocotati in jilturi acolo pe sus.Daca mincarea a ajuns sa fie mai scumpa decit in Occident inseamna ca dobitocii cirmuitori nu sint buni de nimica.
11.   De la Y pentru Fisc trimis de
(19 sep 2008, 21:35:54
Circiumaru Ovidiu Ilisei, amatorul politician de duzina care a incercat cu disperare sa cocheteze si el cu ceva doctrine politice, se ascunde sub numele lu' tat-su, Dumitru Elisei de Castelion, alias patronul de la Underground -care apare la domnii de la Fisc sub denumirea de Echivalent Srl. Si mai are niste societati tot datornice pe la dumneavoastra, domnilor de la Fisc. Oare, daca prinde vreun ciolanas in politica (asta numai in visurile lui erotice), cum veti recupera datoriile???? E greu de raspuns la aceasta intrebare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei