Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesia contabilă, la răscruce

Într-o lume în care aproape totul se vinde şi se cumpără, în care resursele scad, iar nevoile cresc, nu putem trăi fără contabilitate.

De altfel, ştiinţă a calculelor, contabilitatea este omniprezentă în arealul economic şi nu numai. Într-un anumit sens, contabilitatea a pătruns discret şi ireversibil în viaţa fiecăruia dintre noi. Ne calculăm vârsta, numărându-ne anii consemnăm atent veniturile şi cheltuielile, ne „inventariem” prietenii şi neprietenii.

Fără îndoială, profesia contabilă se află astăzi în faţa unor provocări fără precedent.

La început de veac şi mileniu, am devenit martorii şi protagoniştii unui proces desfăşurat la scară planetară: globalizarea.

Pe măsură ce procesul globalizării se resimte tot mai mult şi în ţara noastră, prin aderarea şi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană  începând cu 01.01.2007, prin crearea societăţilor multinaţionale, prin atragerea capitalului străin, a fondurilor structurale, profesia contabilă are un rol vital, fiind vârful de lance al mediului de afaceri, în asigurarea credibilităţii raportărilor financiare la nivel naţional şi implicit a credibilităţii raportărilor financiare globale.

Toate acestea evidenţiază nevoia de a ne baza pe oferta de informaţii relevante, inteligibile şi, mai ales, comparabile elaborată într-un limbaj contabil universal înţeles.

 

Sprijinirea profesioniştilor

„Produsele finite” ale contabilităţii elaborate într-o ţară sunt din ce în ce mai mult folosite şi în alte ţări. Presiunea convergenţei reglementărilor din domeniu se manifestă atât din partea utilizatorilor informaţiei contabile cât şi din partea organismelor naţionale de normalizare şi de reglementare a profesiei contabile.

Prin manifestări organizate la nivel naţional, cum a fost Congresul profesiei contabile din România, care a avut loc anul acesta la Bucureşti în perioada 1-2 septembrie cu tema ”Profesia contabilă între reglementare şi interes public”, prin norme si reglementări, prin cărţi editate şi publicate, traduceri oficiale în limba română ale Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară atât pentru sectorul privat cât şi pentru sectorul public, prin cursuri organizate etc., Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) îşi aduce aportul la sprijinirea profesioniştilor contabili români pentru ca aceştia să aibă acces la cele mai recente informaţii din domeniul Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară, la cele mai recente îndrumări etice şi cele mai bune informaţii practice din acest domeniu.

La cursurile organizate de CECCAR pot participa atât membrii corpului cât şi alte persoane interesate.

Tematica acestor cursuri este diversă, în acord cu Standardele Internaţionale de Educaţie din domeniul financiar-contabil, cum ar fi: Înţelegerea şi aplicarea Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară; Accesarea, utilizarea, controlul şi recuperarea fondurilor europene; Contabilitate financiară; Fiscalitate; Drept – legislaţie europeană etc..

 

Ziua contabilului

Tot în sprijinul profesioniştilor contabili din judeţ, Filiala Suceava a CECCAR  organizează în data de 21 septembrie a.c., în sala 005, Corpul E al Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, începând cu ora 10, „Ziua naţională a contabilului român”. Cu această ocazie sunt invitaţi oamenii de afaceri din judeţ, profesioniştii contabili şi reprezentanţii instituţiilor statului precum şi alte persoane interesate, în ideea obţinerii unui schimb de informaţii util şi constructiv.

Viorica-Luminiţa ANDRONIC
Preşedinte CECCAR filiala Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesia contabilă, la răscruce.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesia contabilă, la răscruce0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei