Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Majoritatea localităţilor în care nu a început refacerea caselor sinistraţilor au primari PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele mai multe localităţi în care nu a început repararea, reabilitarea sau reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile din iulie a.c., deşi lucrările sunt contractate, au primari PD-L.

După ultimele date despre stadiul lucrărilor, din data de 17 septembrie a.c., reiese că din cele 197 de case ce urmează a se reconstrui, pentru 176 sunt deja încheiate contracte.

La 124 de case a început deja execuţia lucrărilor, iar la 65 de locuinţe, aflate în 11 localităţi, nu s-a mişcat nimic.

Din cele 11 localităţi,  şapte au primari PD-L- Arbore, Brodina, Moara, Moldoviţa, Rădăuţi, Straja şi Todireşti, trei au primari PSD- Stroieşti, Suceviţa şi Vicov de Sus, şi una are primar PNL- Dorneşti. La Arbore trebuie începute lucrările la 23 de case, la Brodina la şase, la Dorneşti opt, la Moara două, opt la Moldoviţa, una la Rădăuţi, una la Straja, două la Stroieşti, trei la Suceviţa, 11 la Todireşti şi una la Vicov de Sus.

În 11 comune nu au fost eliberate autorizaţiile de construcţie, chiar dacă în unele activitatea de reconstrucţie a reînceput.

 

Cele mai multe case pentru sinistraţi sunt la stadiul de fundaţie

În comuna Comăneşti se vor reconstrui patru locuinţe, lucrările sunt contractate cu SC DRONIS SRL Cajvana, iar la data de 17 septembrie a.c. erau turnate fundaţiile; în comuna Marginea urmează a se construi o locuinţă, contractul a fost încheiat cu SC CONECT GROUP SRL Marginea, care a turnat fundaţia. La Straja, contractul a fost încheiat cu SC COMTRANSPORT SRL Suceava, iar ieri urma să se traseze lucrarea.

La Suceviţa se vor reconstrui cinci case– două case sunt contractate de SC PARTENER CONSTRUCT SRL Suceava şi se află la stadiul de structură, iar pentru trei case există amplasamente, urmând să se realizeze drumurile de acces până astăzi. La Todireşti se vor reconstrui 13 case şi pentru toate există amplasamente. Contractarea lucrărilor s-a făcut cu SC GIOSAN CO SRL Suceava, iar la data de 17 septembrie a.c. două case se aflau la stadiul de fundaţie şi la două case s-a efectuat trasarea lucrării.

La Dorneşti se vor reconstrui 14 case, la care se vor mai adăuga şase case evaluate ulterior, pentru care s-a solicitat promovarea unei hotărâri de guvern. Toate cele 14 case au fost contractate cu SC NATUR FRUCT SRL Dorneşti, iar un număr de şase case sunt la stadiul de fundaţie.

Pentru opt case, la care se mai adaugă cele şase case evaluate ulterior nu există amplasament, problemă ce urmează a se rezolva prin transferarea a 1,4 ha teren, de la ADS Bucureşti, Consiliului Local Dorneşti.

 

Câteva persoane cu case afectate refuză noile amplasamente ale locuinţelor

Există şi situaţii în care reconstrucţia caselor este refuzată, ca de exemplu la Bălcăuţi, unde proprietarul unei case afectate a murit, iar rudele nu doresc altă casă, conform unei declaraţii aflate la primărie. La Cacica, proprietarii a două case refuză strămutarea, pe motiv că sunt persoane în vârstă şi actualul amplasament este învecinat cu rudele care îi ajută. O situaţie similară este şi la Şcheia.

La Arbore, consiliul local nu a aprobat acordarea de teren pentru construirea unui număr de 23 de case pe motiv că nu a solicitat strămutarea acestora. Conform proceselor verbale de constatare a calamităţilor, în comuna Arbore două locuinţe au înregistrat avarii structurale şi 23 de locuinţe avarii nestructurale, dar, fiind în zona inundabilă, s-a propus strămutarea.

La Dolhasca, urmează a se reconstrui nouă case, care acum sunt la stadiu de fundaţie şi sunt executate de SC TEHNO CON SRL Fălticeni. La  Moara casele sunt contractate cu SC CIVICA SA Suceava, ieri efectuîndu-se trasarea în teren a lucrării. La Poieni Solca, două case propuse pentru reconstruire sunt contractate cu SC SORIN CONSTRUCT SRL Vicovu de Jos şi au turnate fundaţiile, la fel ca şi la Siret, unde o locuinţă va fi reconstruită de SC SKYROCK DEVELOPMENT SRL Siret.

 

La reconstrucţie lucrează şi persoane fizice autorizate

La Todireşti, 13 case sunt contractate cu SC JOSAN CO SRL Suceava, la două s-a turnat fundaţia, iar lucrările pentru alte două case a început în data de 17 septembrie La Valea Moldovei, SC ANDENYS SRL a turnat fundaţiile la 7 case.

La Iaslovăţ patru case sunt contractate cu persoane fizice autorizate şi sunt la stadiul de fundaţie, la Milişăuţi trei case sunt contractate cu SC MEGA CONSTRUCT SRL Rădăuţi şi sunt la stadiul de fundaţie.

La Moldoviţa, din cele 15 case, şapte sunt în execuţie – trei la fundaţie şi patru la stadiul de structură. Sunt executate de SC SEMNAL DESIGN SRL.

La Stroieşti, din cele cinci case ce urmează a fi reconstruite de SC LIBERO CONSTRUCT SRL Gura Humorului, trei sunt în execuţie,  la stadiul de fundaţie.

Termenului de finalizare pentru toate locuinţele este  30 noiembrie a.c. Recepţia calitativă este realizată de reprezentantul ANL în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea localităţilor în care nu a început refacerea caselor sinistraţilor au primari PD-L.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Majoritatea localităţilor în care nu a început refacerea caselor sinistraţilor au primari PD-L5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ALCOOL + SUC = CONSTRUCTOR trimis de
(19 sep 2008, 11:31:40
De unde si pina unde Velu este mare constructor de case. A facut si un drum....

Aici se vad matapalzicurile primarului Luta si spiritul lui de orientare in a face afaceri dubioase si avantajoase lui. Oare ii da banii inaite lui Velu si de aceasta data ca si la constructia drumului si apoi acesta se apuca de facut casele. Inafara de afaceri necurate ce altceva a mai facut acest crescator de bovine. Se vede ca primarul A CAPREI, nu se poate orienta decit la un constructor din breasla lui.

1.1  RE: ALCOOL + SUC = CONSTRUCTOR trimis de
(19 sep 2008, 14:08:11
Daca la com. Arbore primatul este P.D.Laturi primeste materialee de constructie pentru ........... degeaba.
2.   GHICI GHICITOAREA MEA trimis de
(19 sep 2008, 12:36:28
ULMA NU E MENTIONATA, DESI LUCRARILE DE REFACERE A CASELOR SUNT MULT MAI AVANSATE DECAT IN ALTE COMUNE.

GHICITI,DE CE OARE?
3.   Pdl trimis de
(19 sep 2008, 13:31:36
dar oare nu sunt primati odl domnul flutur a mai dat vreun ban pentru lucrarile incepute halal

4.   Pentru fraeri trimis de
(19 sep 2008, 22:15:35
mai fraerilor stiti de ce primari de la PDL au inceput refacerea caselor sinistratilor? PENTRU CA MIRZA IA DUS PE PRIMARII DELA PSD LA MIRLITLA BRUCSEL.
5.   E normal ca pdl =psd =pcr trimis de
(19 sep 2008, 23:11:19
ce va mira ?astia vorbesc mult si nu fac nimic..ce va asteptati?luati teapa ca sunteti naivi..va meritati soarta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei