Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

„Artă contra drog”, lansat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Proiectul Naţional Cultural „Artă contra drog”, iniţiat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului România (CIADO), Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), Asociaţia Culturală „Dracula”, cu sprijinul Rin Grand Hotel Bucureşti, sub patronajul Europe Against Drugs (EURAD) a fost lansat miercuri, 17 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful reprezentanţei permanente EURAD la Consiliul Europei, Gigel Lazăr, a declarat că acest proiect se doreşte a fi implementat în toată Europa, în cele 27 de ţări membre.

„Proiectul "Artă contra drog" din România are ca principal scop prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. În cadrul proiectului va fi realizat un sondaj de opinie privind relaţiile dintre autorităţile locale şi societatea civilă, implicarea celor dintâi în combaterea consumului de stupefiante şi amploarea fenomenului în sine”, a spus Lazăr.

 

„Gala Baletului Rus”, în lupta antidrog

Campania antidrog se va desfăşura în 52 de oraşe şi municipii din România. Sondajele de opinie se vor face în cadrul unor evenimente culturale şi au ca scop percepţia publică despre droguri şi implicarea autorităţilor centrale şi locale.

Primul sondaj se va realiza la Suceava cu prilejul spectacolului „Gala Baletului Rus” (4 octombrie, începând cu ora 20:00, Casa de Cultură Suceava), la care vor participa vedetele Teatrului Balşoi din Moscova.

Înainte de spectacol, reprezentantul Agenţiei Music Management, actorul Iosif Gheorghiu, de la Teatrul „Fantasio” din Constanţa, va transmite sucevenilor mesajul antidrog.

 

Reduceri la bilete pentru elevi şi studenţi

Pentru că proiectul antidrog prin artă se adresează în principal tinerilor, Anghel Stoian, preşedintele Asociaţiei Culturale „Dracula”, a declarat ieri că elevii şi studenţii vor avea 50% reducere din preţul biletelor.

Proiectele care urmează să se desfăşoare în perioada 2008-2009 în campania antidrog se adresează tuturor categoriilor de vârstă, astfel că vor avea loc spectacole pentru şcolari, preşcolari, liceeni, unde vor fi informări cu privire la consumul de droguri şi consecinţele ce derivă de aici, dar şi pentru cei cu vârsta între 18 şi 30 de ani.

Inedit în România, se va lansa un proiect „Tânăra familie antidrog”. Fiecare cuplu care ajunge în faţa ofiţerul de stare civilă va primi, simbolic, un certificat „Familia antidrog”. Acest certificat demonstrează că tânărul cuplu îşi doreşte o societate sănătoasă.

 

Spiritul unei generaţii

Înainte de fiecare eveniment cultural, se vor împărţi pliante cu mesaje antidrog, atât spectatorilor, cât şi cetăţenilor de pe stradă. „Artă contra drog”, după cum a susţinut în cadrul conferinţei de presă şi Florian Chiriţescu, directorul ANCCSR, se doreşte a fi „spiritul unei generaţii”.

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredeciuc a spus ieri că atât primăria, cât şi consiliul local vor sprijini toate acţiunile demarate de EURAD, CIADO, ANCCSR, Asociaţia Culturală „Dracula”. Reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ileana Iacob, susţine acţiunile antidrog, având o vastă experienţă în acest gen de activităţi.

Ieri a fost deschisă la Suceava şi Sucursala CIADO – ANCCSR, care va fi coordonată de directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Rodica Brînză Gheghe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Artă contra drog”, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Artă contra drog”, lansat la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Labareala trimis de
(19 sep 2008, 16:25:53
Un mare cac%t
2.   Asteptam...... trimis de
(21 sep 2008, 22:57:06
pe cind "FAPTE NU VORBE"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei