Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Aurel BURCIU

Aurel BURCIU


PNL

Impostura lui Gheorghe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motto:

În climatul creat de liberali se poate respira spiritual şi se poate progresa material, valorile mişcându-se nederanjate de nimeni.

(Petre Ţuţea, 1990)

 

După 1990 au apărut în România personaje politice care şi-au construit o carieră „solidă” prin agresivitate, demagogie şi îndeosebi impostură. Ei nu au reuşit să construiască mai nimic într-o profesie sau alta, dar au excelat în lupta politică, în jocuri de culise şi strategii „subterane”! Sunt genul de persoane care, până la momentul accederii la putere, erau indivizi absolut obişnuiţi, chiar anoşti; ulterior însă s-au văzut  incluşi în „istorie”, pierzând contactul cu realitatea; megalomania şi tendinţele paranoice manifestate de ei sunt tot mai explicite.

Un exemplu de acest tip este dl. Gh. Flutur, astăzi preşedinte CJ Suceava; el pare a fi renunţat de mult la orice principii etice, reguli şi/sau valori (ceea ce îl face extrem de periculos, în relaţia cu prietenii sau adversarii, deopotrivă!).

În anul 2000 dl. Flutur a obţinut primul mandat de senator cu mii de voturi din alte judeţe; astăzi el a uitat acest „amănunt”. În două mandate de senator a iniţiat trei proiecte legislative pe subiecte minore, în rest s-a impus ca cel mai valoros „turist politic”; s-a remarcat însă printr-o singură „doctrină”, anume atacul dur, agresiv, de tip personal împotriva PSD şi a lui Gavril Mîrza.

În calitate de Ministru al Agriculturii, dl. Flutur a generat/gestionat două crize aviare; litigiile survenite se află încă în derulare; mai multe ferme avicole încă se judecă cu statul român şi rămâne să vedem care vor fi soluţiile finale pe aceste speţe.

În fapt, începând cu Direcţia Silvică Suceava (1997-2000), dl. Flutur a lăsat în urma sa dosare de cercetare penală şi un număr notabil de scandaluri/acuzaţii de corupţie; după trecerea d-lui Flutur pe la această instituţie au rezultat trei dosare de cercetare penală. Sunt mai puţin cunoscute în Suceava diversele acuzaţii de corupţie şi/sau miss management la adresa d-lui Flutur după cei doi ani la MA (exemple: despre numirea Consiliului de Administraţie la RNP, cu privire la subevaluarea fondurilor de vânătoare, aprobarea defrişărilor de la Galaţi şi schimburile de terenuri aprobate de dl. Flutur în acest judeţ; despre dezastrul ecologic generat în judeţul Vâlcea urmare a aprobărilor sale; despre aprobarea lucrărilor de dezinfecţie pe parcursul celor două crize aviare; despre modul în  care au fost constituite structurile APIA; despre zeci de licitaţii cu lemn organizate de RNP în perioada în care dl. Flutur era ministru; despre achiziţionarea prin leasing a 90 de autoturisme din aceeaşi perioadă etc.).

Pentru a fi pe deplin obiectiv în evaluarea schiţată, mărturisesc că nu ştiu dacă diversele acuze aduse în decursul timpului d-lui Flutur au sau nu un fundament real; este sarcina altor instituţii să stabilească/decidă acest fapt. Mă îngrijorează însă realmente ideea că în mai toate instituţiile în care a activat dl. Flutur a lăsat la plecarea sa doar dosare penale şi semne de întrebare. De ce atât de multe acuze legate de numele unui singur personaj politic? Dacă situaţia se va repeta ad literam  în 2012, la finele mandatului de Preşedinte al CJ Suceava?

Actualmente, la circa 4 luni de la preluarea puterii la nivel local, constatăm că, în fapt, cetăţenii judeţului Suceava „au căzut din lac în puţ”; nu există nici un proiect notabil care să fi fost  gândit de către echipa d-lui Flutur. Întregul „management administrativ” pe care îl stăpâneşte dl. Flutur se rezumă la apariţii media ale domniei sale şi dispute cu adversari politici reali sau imaginari; însă campania electorală s-a încheiat de mult pentru domnia sa!

Un singur amănunt îi scapă d-lui Flutur, anume faptul că astăzi exercită o poziţie executivă, ceea ce îl obligă la performanţă în interesul cetăţenilor; este util, cred eu, ca domnia sa să lase activitatea politică în subsidiar, dacă doreşte să atingă două/trei obiective importante pe parcurs de un mandat la CJ Suceava.

Atât timp cât dl. Flutur se plimbă cinci zile din şaspte fie la Bucureşti, fie la Cernăuţi, fie pe alte destinaţii în calitate de „Ministru de externe” şi/sau „Prim-ministru” al judeţului Suceava, îmi este realmente greu să prezum că domnia sa va reuşi să obţină performanţă în actul de administraţie publică locală. Mai trist este faptul că dl. Flutur a reuşit, cred eu, să înşele buna credinţă a cetăţenilor din judeţul Suceava!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impostura lui Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 4262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Impostura lui Gheorghe Flutur5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei