Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înapoi acasă

Copiii „italienilor” se reîntorc în şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Copiii sucevenilor plecaţi la muncă în Europa se reîntorc în şcolile din România.

În acest an nou şcolar, peste 150 de elevi veniţi din străinătate s-au înscris în şcolile din judeţ. Cei mai mulţi elevi, 105 la număr, sunt veniţi din Italia, iar purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman, a declarat că „aceştia sunt răspândiţi prin toate zonele judeţului şi sunt înscrişi la aproape toate ciclurile de învăţământ”.

Un număr mare de elevi a revenit în ţară şi din Spania, dar şi din Portugalia, Grecia, Anglia, Cipru, Israel, Franţa, Austria, Statele Unite ale Americii.

Pentru a se putea înscrie în şcolile româneşti, elevii au depus un dosar la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, şi au solicitat echivalarea studiilor efectuate în străinătate.  

 

52 de elevi din Republica Moldova au început liceul la Suceava

La liceele sucevene s-au înscris, anul acesta, şi 52 de elevi din Republica Moldova. Aceştia sunt în primul an de liceu, şi beneficiază de bursă de studiu în valoare de 65 de euro pe lună.

Elevii au fost repartizaţi de către Ministerul Educaţiei, pe baza opţiunilor, în 14 unităţi liceale din judeţ. Cei mai numeroşi elevi din Republica Moldova sunt la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, unde au început clasa a noua 15 elevi moldoveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii „italienilor” se reîntorc în şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Copiii „italienilor” se reîntorc în şcolile sucevene3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incet da sigur progresati... trimis de
(17 sep 2008, 11:28:25
...adica ce vad pozitv in art. e titlul,slava Domnului ca l-ati inlocuit cu "stranierii"- da nu mai bine suna daca-ti fi scris de pilda "copiii nostri"?Ca doar ai nostri sint sau ma insel?
2.   SE STRANGE CUREAUA SI IN AFARA ! trimis de
(17 sep 2008, 12:27:13
PANA AL ANUL VIITOR OR SA VINA SI MAI MULTI ACASA PT CA ACOLO SCOALA SE PLATESTE .GIMNAZIUL ESTE GRATUIT DAR LICEUL IL PLATESTI CEEA CE E IMPLICA DESTUL DE MULTI BANI PE CAND LA NOI E GRATUIT .

3.   Vor sa invete trimis de
(17 sep 2008, 13:46:39
Din cele spuse de parintii unor copii ce se inscriu la soala la noi am tras concluzia ca se intorc acasa pentru a invata carte. Si culmea copii reveniti si inscrisi la scoala in mediul rural .Oare ce au de spus cei ce critica invatamantul nostru ? (e vorba de scolile unde mai sunt profesori adevarati)
4.   Si ce vi se pare... trimis de
(17 sep 2008, 15:45:04
nu stiu ce vrea sa spuna articolul acesta nu i-am inteles mesajul....oricum mai trece multa apa pe suceava pana scolile noastre vor ajunge la standarde europene,pana profesorii nostri cei cu note de2,3,4,5la titularizare...vor invata carte!
4.1  RE: Si ce vi se pare... trimis de
(17 sep 2008, 20:14:09
dar tu ce mesaj ai vrea sa ti transmita articolul fefe? este o informatie! ce altceva ai vrea?
5.   Despre invatamant trimis de
(17 sep 2008, 19:54:12
Procesul de revenire al elevilor in tara va continua ,din diverse motive .Oricare ar fi ele ar trebui sa ne faca sa intelegem ca mult trambitata multiculturalitate, cea mai noua gaselnita europeana , este o iluzie.Principiul enuntat mai sus , e o frumoasa teorie , care va deveni realitate dupa multe , multe experimente , suferinte .

APROPOS , DACA LA NOI INVATAMANTUL E GRATUIT , DE CE NU VIN EUROPENII MAI SARACI ,ca au si ei din astia sa invete la noi?Pentru ca traditia , obiceiurile este specifica.
6.   Halal jurnalist trimis de
(18 sep 2008, 08:41:18
da este o informatie si....gata!nu cerceteaza asupra motivelor intoarcerii nu aduna si el cateva pareri ale parintilor ...nici macar nu isi spune punctul de vedere!e ca si cum ar spune ca zeci de oameni au picat in strada trei aveau 20 ani ,patru 30 ,cinci 40 si tot asa...ma intreb unde o fi studiat asta;si liceul daca l-ar fi terminat altfel suna articolul lui....se poate lua de mana cu profesorii de care vorbeam in comentariul precedent cei cu note de 2,3,4,5...la titularizare sau mai rau suplinire
7.   Bla trimis de
(18 sep 2008, 10:07:11
Or sa vina si mai multi.Este un efect crizei in constructii.Dupa criza din America banca nu mai da bani pt.ca stie ca pretul e supraevaluat.Prin urmare casele nu se mai vand,iar de construit case noi nici vorba.Si 80 la suta dintre romanii din Italia lucrau pana nu demult in constructii.Oricum invatamantul in Romania e de zece ori mai bun decat in italia,spania etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei