Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociaţii de locatari

Amendă de o mie de lei, pentru o eroare de 0,4 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mult scandal şi o amendă consistentă, pentru o eroare de 0,4 lei. Primăria Suceava a amendat ieri conducerea unei mici asociaţii de proprietari din zona Mărăşeşti, după depistarea unei nereguli care a adus prejudicii de 0,4 lei unui proprietar.

Totul a pornit de la reclamaţia proprietarului, Gheorghiţă Iacoban, care a venit la Primărie să reclame faptul că este “furat” de cei de la asociaţie.

În urma verificărilor efectuate de Serviciul de Asociaţii Locatari din Primărie, a fost depistată într-adevăr o abatere de la regulă, în două luni, când în loc să împartă diferenţa de apă dintre suma înregistrată de apometrul de scară şi consumul declarat de proprietari, administraţia a preferat să ajusteze puţin preţul apei încasate de la fiecare familie în parte.

Practic, în loc să încaseze apa la preţul de 2,0349 lei (cu TVA), pe listele de plată a cheltuielilor comune, preţul cu care a fost înmulţit consumul de apă a fost de 2,04 lei. Diferenţa încasată astfel, la un metru cub de apă folosită, a fost de 0,051 lei. 

În aceste condiţii, cel care a venit să reclame că este “furat” de asociaţia de locatari a plătit în plus 0,4 lei faţă de cât trebuia să plătească pentru consumul declarat de el.

“Ceea ce a făcut asociaţia de locatari a fost doar un artificiu prin care să încaseze suma necesară pentru plata apei consumate în respectiva scară de bloc, fără a mai împărţi diferenţa de consum rezultată, pe toţi locatarii. Banii nu au ajuns în buzunarul cuiva, nu s-au făcut nu ştiu ce şmecherii, dar câtă vreme ceea ce au făcut este ilegal, a trebuit să-i amendăm. Chiar şi aşa, cel care a reclamat acest caz tot nu a fost mulţumit şi a sunat la Poliţie să ne reclame că nu am vrut să scriem pe nota de constatare că cei de la asociaţie sunt nişte hoţi, aşa cum ne-a cerut el”, a povestit viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

Reclamaţii la adresa reclamantului

În urma reclamaţiei şi a controlului Primăriei, administratorul asociaţiei 18 a fost amendat cu suma de 500 de lei, la fel ca şi cenzorul ce verifică şi semnează actele întocmite de administrator.

Pe de altă parte, conducerea asociaţiei de locatari 18 are la rândul ei plângeri vizavi de cel ce le-a făcut reclamaţia, spunând că acesta nu şi-a plătit timp de vreo 3 ani cheltuielile comune şi că pe numele acestuia a fost depusă o reclamaţie scrisă din partea vecinilor, care îl suspectează că ar avea sistem de încălzire montat prin pardoseală, eschivându-se astfel de la plata căldurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de o mie de lei, pentru o eroare de 0,4 lei.
 Vizualizări articol: 2779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Amendă de o mie de lei, pentru o eroare de 0,4 lei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar asa? trimis de
(17 sep 2008, 11:21:25
asta a fost articol comandat de presedintele de asociatie? acum la modul general vorbind, daca este vre-un cetatean care sa nu fie furat de ****ii astia de presedinti de asociatie, eu personal ma apuc si refac reteaua de termoficare din cenru (la care se lucreaza de luni bune ... si ne da traficul peste cap ). NISTE COMUNISTI IMPUTITI CARE NE FURA DE NU AU AER, CAM ASTA E CU ASOCIATIILE ASTEA
2.   Aiureala trimis de
(17 sep 2008, 11:33:37
Si primaria de ce a dat amenda asta asa mare. Rusine. sa se afle in treaba si acest harsovschi care vad ca este mai marele peste asociatiile de propietari. El de fapt ce face ?
2.1  RE: Aiureala trimis de
(17 sep 2008, 11:37:49
Banuiesc ca amenda a fost data conform legii, ca nu se apuca nimeni sa spuna: "pai cu cat il amendam? Cu 100 lei ca e sarac, sau cu 1.000 ca e mai bogat!" Legea in baza careia a fost amendat prevede si cuantumul amenzii aplicate, bineinteles intre niste limite. De unde stii ca nu a fost amendat cu suma minima???
2.2  RE: Aiureala trimis de
(17 sep 2008, 11:51:48
conf. legii 230 amenda este intre 500 si 3000lei. Trage tu concluzia daca e mare sau mica! Have a nice day!
2.3  RE: Aiureala trimis de
(17 sep 2008, 14:10:54
Nu ma intereseaza daca e mare sau mica, eu nu mai sunt la asociatie de mult (stau la casa), dar in general cei de la asociatie isi cam fac de cap.

Contabilitatea si actele, nu se tin dupa ureche :"hai ca mai pun aici 0.051 lei ca nu vede nimeni". Poate cei 0.051 lei inmultiti per asociatie cu o cantitate f mare de apa, inseamna mult, poate mai mult decat valoarea apei ce trebuia redistribuita. Esti platit sa imparti diferenta de consum, asta faci, nu te apuci sa rotunjesti ca ti-e tie lene!

Si BUM ce se plange ca e mare amenda, o fi el implicat????
3.   La cat fura asociatiile e mica amenda trimis de
(17 sep 2008, 12:28:22
doar o dau tot din banii nostri ai prostilor care platim cele mai mari cheluieli din lume ,iar astia de la Termica s au apucat sa sape santuri inainte de iarna
3.1  RE: La cat fura asociatiile e mica amenda trimis de
(17 sep 2008, 13:26:51
ar trebui la toate asociatiile sa verifice ca te incarca cu apa calda cat nu face,sunt niste hotii presedintii de asociatie,si scria intr-un ziar ca cei de la asociatie trebiue in fiecare scara cand pune lista cu de intretinere sa puna si o lista cu salariile pe care i-au presedintii si administratorii de asociatei si nu vad nici un afis cu asa ceva,ptr. ca multi dintre ei au salarii si de 5000ron,ar trebui sa vina cei de la primarie sa-i verifice.
4.   Asocistia trimis de
(17 sep 2008, 12:45:54
Am o vecina care si-a depozitat pe casa scarii mai xact intre usa mea si usa ei un dulap foarte mare si de 3 ani ma cert cu ea sa-l ia de acolo . Am vorbit si cu presedinta de asociatie si nu face nimic . Oare ce sa mai fac ? I l-am pus si in usa si l-a pus la loc . Chiar trebuie sa stau toata viata cu dulapul ei in sua la mine ?
4.1  RE: Asocistia trimis de
(17 sep 2008, 14:03:36
Pune si tu un dulap in locul ei sau in usa ei. Daca nu merge cu vorba buna, loveste ca si ea. Vezi ce face atunci? Ai grija ca la asociatie sa ai depusa reclamatie scrisa, eventual cere si un numar de inregistrare, ca sa nu poata spune nimeni ca n-ai incercat sa rezolvi problema.
5.   Asociatia trimis de
(17 sep 2008, 12:47:22
" usa* la mine " ma scuzati m-am grabit ...
6.   Asociatiile trebuie desfintate trimis de
(17 sep 2008, 14:37:05
Domnilor,

In secolul XXI nu mai este necesar de un intermediar pentru a ne plati apa gazele, curentul s.a

Dupa cum se cunoaste, curentul electric, gunoaile se platesc direct, gazul se plateste direct pentru cei care au centrala. A pa calda, apa rece se poate platii direct de fiecare proprietar.

Asociatiile de proprietari sunt consumatoare de resurse financiare din buzunarul nostru pentru salarii, telefoane, internet, si curatenie pe casa scarii ,care se face cind si cind.

Nu credeti ca ar trebuii sa desfintam asociatiile de proprietari, cit mai repede si asa nu vom mai putea plati energia de orice forma si mai trebuie sa platim si un presedint, un administrator, un casier, cenzori, care toti consuma.

Cred ca cei din primarie ar trebui sa inteleaga. Ca exemplu gunoaile se platesc direct, de ce ca avenit prigona si a facut ce a facut.
7.   CETATENI trimis de
(17 sep 2008, 15:12:08
Domnule Lucian Harsovschi va felicitam pentru ceea ce faceti adica incercati sa impiedicati mafia de la asociatiile de proprietari si asta este un lucru foarte bun dar suntem totusi nemultumiti ca nu sa facut inca control la toate asociatiile de proprietari ,va rugam frumos sa trimiteti controale si la Burdujeni pentru ca administratorii de acolo isi fac de cap.Avem toata stima si increderea in dumneavoastra speram sa se faca si la noi controale.Va multumim.

8.   Suceveni trimis de
(17 sep 2008, 16:07:10
inca o dovada ca vicele isi face treaba, au gresit sa plateasaca amenzi cei de la asociatie si sunt multi care ar trebui amendati .
9.   Ofticati trimis de
(17 sep 2008, 16:15:38
D-le Bum Bum care e problema? ce nu-ti convine ? ca in sfarsit se ocupa cineva de problemele cetatenilor?
10.   Sunteti jalnici trimis de
(17 sep 2008, 17:19:38
bai fratilor sunteti de toata jena si voi si vice-primarul asta de 2 lei care nu face decat sa dea declaratii in presa ca asa a auzit el ca se face cariera.Voi nu sunteti in stare sa va faceti curatenie la voi in casa si mancati la cacao despre asociatiile de proprietari la care uitati sa platiti cu lunile.Pentru 8-9 lei pe luna care-i dati la cheltuieli administrative oamenii astia de la asociatie tin o evidenta contabila , fac incasari si plati , un milion de hartoage , tot felul de probleme cu nebuni ca voi care au tot felul de pretentii si toane , care peste tot merg si platesc si tac malc ,dar au pretentii si besini la asociatie ca astia-s mai fraieri.Meritati ca mosnegii aia sa va lase balta sa stati in cacao pana la gat.
11.   BLA,BLA trimis de
(17 sep 2008, 17:46:20
cred ca ai si tu niste beneficii de pe acolo de-i tragi cu hartoagele care "le intocmesc "cei de la asociatii. Are dreptate "FG" . Lumina o platim separat, gazele separat, Rosal-ul separat, impozitul separat. Apa o putem plati direct ( doar avem repartitoare separat), la caldura va veni si va citi cineva autorizat de la CET ca doar este pe casa scarii si se stie cine are centrala termica la ora asta. Curatenie pe casa scarii sunt convins ca la 80 % din scari fac locatarii personal. Cine le vede pe "putorile " alea care dau cu mopul o data pe luna ( e plin de paianjeni, pe scara, nu stie ca inainte de a spala trebuie maturat, suna pe la usile oamenilor sa le dea apa,detergentul si clorul il iau acasa ) dar au pretentii ca vreau bani. Ce , chiar nu vede nimeni? toti tacem.In Burdujeni , pe lunile mai si iunie ne-au incasat in ambele luni deratizare .Cum e posibil? Si daca spui ceva iti sar in cap. Da . Domnule viceprimar , bagati-va tare in ei si vom avea incredere in dvs.
12.   Pentru "cunoscator" trimis de
(17 sep 2008, 17:49:09
si care "besinosi" cum spui tu nu vor plati la timp si vor sta in rahat pana in gat va lua cineva o masura. de asta traim cum traim....ca nu vrem sa facem nici o schimbare.Rai platnicii se vor elimina singuri.
13.   Bine amendata conducerea asociatiei trimis de
(17 sep 2008, 19:54:02
FFFFFF BINE ca a fost amendata.Si celelalte trebuiesc amendate.As de prop sint niste gunoaie care belesc subtil oamenii si sint conduse de niste lepre comunisto securiste care fac regula in blocuri ca si cum locatarii nu ar fi proprietari.
14.   Chiar asa trimis de
(18 sep 2008, 08:03:12
da,multa dreptateintr-un mesaj anterior:sa ni se faca contracte individuale si vom plati singuri .e adevarat ca nu avem nevoie de asociatie,nici de femeia de servici,la noi pe scara fiecare isi face singur curatenie si in jurul blocului,femeia de servici nici nu stiu cum arata,dar o platim.mai faceti si ceva pt.muritorul de rand!

NE-AM SATURAT NUMAI DE PROMISIUNI!VREAU SA VAD SI EU LISTA AIA CU SALARIILE CELOR DE LA ASOCIATIE!

D-LE VICE:ATI PROMIS!SAU......CA SI CEILALTI?
15.   Cred ca visati trimis de
(18 sep 2008, 09:41:15
Contracte individuale?... nu va intrebati cine va plati pierderile care apar luna de luna?ma intreb care este rolul apometrelor daca oricum in fiecare luna apar pierderi despre care nimeni nu stie de unde provin si al carui coeficient se aplica la consumul declarat deci consumi mult platesti si mai mult ... nu stiu care este logica si acelasi lucru se poate spune si despre repartitoare la consum 0 am platit 33lei tevi . La contract individual cine revendica oare pierderile?La mine pe scara luna de luna apar pierderi de 30-50 mc la 20 de apartamente .Ma intreb pana cand vom plati oale sparte ale altora. Contorizarea este inca o afacere profitabila construita pe spinarea consumatorului sleit de atata jecmaneala.
16.   Cunosc trimis de
(18 sep 2008, 15:51:45
Domnul viceprimar harsovschi ar trebui sa il dea afara pe domnul HANCERIUC , seful biroului responsabil cu asociatiile de proprietari, sau mai rau sa il dea pe mana politiei.

Viceprimarul este cel care a facut ca asociatia sa fie amendata si tot el a facut public acest lucru.Poate a avut un scop, nu?

Am aflat ca domnul Hanceriuc a fost arestat cu mult in urma pentru Delapidare, de cine este pus acolo? Pune lupul paznic la oi? Daca era dupa el nu se afla nimic.

Daca aveti documente concrete mergeti NUMAI la domnul viceprimar, nu la Hanceriuc, asta daca vreti sa rezolvati. Hanceriuc este mana in mana cu asociatiile si el va face tot posibilul sa acopere administratorii si sa ii ascunda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei