Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2008 - Anul XIII, nr. 219 (3900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Relaţii externe

Gheorghe Flutur remarcă „ofensiva diplomatică” a judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulţumit de rezultatele primei şedinţe comune a regiunilor Suceava şi Cernăuţi (Ucraina) care s-a desfăşurat luni la Cernăuţi.

Flutur a remarcat „ofensiva diplomatică” a judeţului Suceava „pentru a deveni un lider în relaţiile cu Ucraina, lider pe partea de nord est”. „Eu cred că asta este o problemă a României în ansamblu şi nu numai a Sucevei”, a adăugat Flutur. El a spus că prin organizarea primei şedinţe Suceava-Cernăuţi, judeţul Suceava joacă „un rol activ pe graniţa de est a Uniunii Europene”, arătând că şi alte judeţe de pe graniţa cu Ucraina trebuie să iniţieze astfel de acţiuni cu regiuni ucrainene.

„La nivel naţional ar trebui adoptată o strategie, o legislaţie pentru a juca un rol important în relaţia judeţelor de graniţă cu Ucraina prin înfiinţarea de zone libere pentru atragerea de capital”, a spus Flutur.

 

Intenţii pentru şedinţa comună de la Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că reprezentanţii regiunii Cernăuţi se bazează pe sprijinul judeţului Suceava în drumul spre Uniunea Europeană, adăugând că prin şedinţa de luni a fost pregătit „un culoar” pentru ca celelalte judeţe din nordul ţării să realizeze contacte similare.

Flutur a mai spus că va insista la autorităţile centrale pentru ca strategia de modernizare a coridorului european Nord-Sud să fie pusă în aplicare. El a arătat că o autostradă care să lege zona Mării Baltice de cea a Mării Negre prin Suceava şi Cernăuţi este „absolut necesară” şi va duce la dezvoltarea economică a Bucovinei.

„De altfel eu nu renunţ la punctele pe care le anunţam mai demult pentru ordinea zi a şedinţei comune care urmează să se ţină la Suceava, unul dintre ele referindu-se la siguranţa cetăţeanului, a oamenilor de afaceri şi a turiştilor. Oamenii care merg în Ucraina sau care vin la noi cu diverse acţiuni să fie apăraţi de instituţii ale statului pentru a avea o siguranţă în plus”, a spus Flutur.

Consilierii judeţeni suceveni şi cei regionali din Cernăuţi s-au întâlnit, luni, la Cernăuţi în prima şedinţă comună a celor două administraţii regionale, unde au adoptat o rezoluţie privind cooperarea în domeniul transporturilor, situaţiilor de urgenţă, turismului şi promovării în comun a Euroregiunii „Prutul de Sus”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur remarcă „ofensiva diplomatică” a judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur remarcă „ofensiva diplomatică” a judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copy paste de la Basescu trimis de
(17 sep 2008, 12:08:20
Si Basescu se visa mare lider la marea neagra si a ajuns un part. Nimeni nu il baga in seama. Astea is actiuni de campanie si nimic mai mult.

Nenea Flutur sa ne anunti cand aduci la Suceava autostrada sau un investitor din industria auto sau ceva mai serios.

Turturele, ciorile si porumbeii vin singure la Suceava nu trebuie sa le aduci tulaughing
2.   Autostrada? trimis de
(17 sep 2008, 12:19:20
Ha.

Nici copii copiilor tai nu o sa vada autostrada de care vorbesti cu atata nesimtire!
3.   Nici chiar asa! trimis de
(17 sep 2008, 13:13:52
Intalnirea de la Cernauti, pare a fi fost o intalnire importanta pentru dezvoltarea zonei acestea, dar de aici pana la a pregati intrarea Ucrainei, pe bucati, in Uniunea Europeana, la a declansa ofensiva diplomatica hotaratoare pentru intregirea Europei Unite, e o distanta colosala, cea de la realitate la demagogie si politicianism afisat oriunde si oricand! Sucevenii au nevoie de la Presedintele Consiliului Judetean, in primul rand de rezolvarea multiplelor probleme din interiorul hotarelor judetului fiindca pentru asta a fost ales, iar ofensiva diplomatica de care se pomeneste s-o duca alti atacanti, ministerul de externe, Presedintia, sa nu se-amestece toate incat sa nu mai intelegem nimic! Ca parere personala, deja consider ca am fost pacaliti prin delegarea unor atributiuni ale Presedintelui CJ unui administrator angajat de cel ales sa administreze treburile judetului!
4.   Flutur mincinosul trimis de
(17 sep 2008, 16:41:56
Cat crezi ca o sa mai minti populatia, o sa o iei in freza curand.... in afara de a purta ziaristii dupa tine pentru imagine, nu esti in stare sa rezolvi probleme simple de administratie, esti atit de prost incat nu+ti dai seama ca de fapt nu tu conduci ci baietii destepti care ti+au pompat bani in campanie.... ai grija ulciorul nu merge de multe ori la apa....
5.   Le Papillon trimis de
(17 sep 2008, 17:57:02
Nici un ziar local sau central fara mecla lui Le Papillon. Daca tine la pulime tine. Doamne, ocrotestei pe adevaratii romanii si da cuflit in lichele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei