Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atracţie

Zeci de turişti străini, la vânat în pădurile Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi turişti străini aleg să vină la vânătoare în Suceava, atraşi de frumuseţea locurilor şi bogăţia pădurilor. Odată cu deschiderea sezonului de vânătoare la cerbi, toate exemplarele care pot fi vânate anul acesta din fondurile Direcţiei Silvice Suceava au şi fost rezervate străinilor, în special prin intermediul agenţiilor de turism specializate pe vânătoare.

„Anul acesta avem cel mai mare număr de vânători străini care şi-au anunţat prezenţa la vânătoarea de cerbi. Cota de vânătoare permisă este de 39 de cerbi, din care 35 au fost deja contractaţi, iar patru sunt ţinuţi de rezervă. Avem mult mai multe solicitări, ceea ce înseamnă că această zonă de ţară a devenit tot mai atractivă de la un an la altul. Acum trei ani doar şase cerbi au fost vânaţi de străini, iar anul trecut am avut în jur de 20 de vânători de peste hotare”, a declarat Cristi Tomniuc, şeful compartimentului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Suceava va fi asaltată de vânători străini în perioada 19 septembrie – 5 octombrie, cei mai mulţi dintre ei fiind germani, spanioli şi italieni, veniţi în grupuri mai mari dar şi câţiva individual.

 

10.000 de euro - trofeul de vânătoare al unui cerb

Vânătoarea de cerbi nu e deloc ieftină, ţinând cont că taxa de vânătoare porneşte de la 3.000 de euro şi ajunge cam la 10.000 de euro de exemplar, în funcţie de greutatea şi de mărimea coarnelor.

În plus, aproape toţi cei veniţi la vânat de cerbi vor să participe şi la vânătoarea de mistreţi, unde cota rezervată pentru anul acesta este de 140 de exemplare.

Acolo, tarifele sunt de asemenea destul de consistente, încât se estimează că încasările Direcţiei Silvice Suceava, numai din vânătoare, să fie de câteva sute de mii de euro.

Vânătorii străini care vor sosi în judeţ vor avea la dispoziţie cabanele Direcţiei Silvice care au şi fost rezervate pentru perioada respectivă, dar la fel de bine pot opta şi pentru pensiunile turistice din zonele de vânătoare pe care au fost repartizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de turişti străini, la vânat în pădurile Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de turişti străini, la vânat în pădurile Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 9 sep 2008, 13:35:52
Astia suntem, asa am ajuns.

Bravos edililor nostri.
2.   Fk trimis de
( 9 sep 2008, 13:55:05
sa se duca la ei la vanat! de ex. prin sahara.gobi...tule mama lor!
3.   Alt fel de vanat trimis de
( 9 sep 2008, 15:54:42
DAR SEZONUL DE VANAT STRAINI CAND SE DESCHIDE, CARE E TAXA SI CATI SUNT REZERVATI? LE LIPIM CATE O PERECHE DE COARNE PE CAP, II PANDIM DIN TUFISURI SI-I ARTICULAM CAND LE E LUMEA MAI DRAGA SI SE ASTEAPTA MAI PUTIN. EVENTUAL MAI INTAI II ALERGAM VREO DOUA ORE CU O HAITA DE CAINI, SI UITE ASA O SA VADA EI MAI BINE CAT SUNT DE FRUMOSI CODRII BUCOVINEI.
4.   .. trimis de
( 9 sep 2008, 22:43:11
yep .. la vanat in padurile noastrehappy . ce le pasa...silvica face banilaughing numa sefi cei mari de la silvica sa vezi ce case facute au ...din busteni intregi:)) ...de ex in Lisaura ...si in alte partzi ..ar trebui sa va uitatzi cam ce "case" au ...ati avea ce scriehappy....au bani ce mai...ma intreb de unde vin bani ?!?! Au cap ...si stie sa`si faca sclavihappy pacat...tara noastra a ajuns a nimanui ...in ziua de azi de ai functzie ...ai tot ...facultatzile se cumpara ....liceiele la fel ...carnete nu mai zic ...din cauza mitei mor pe capete ...din 10 accidente 7 is mortzi ...ata e... Traim in romania care ni`o facem noihappy..ce frumos

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei