Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Zeci de profesori pensionari vor să rămână la catedră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zeci de cadre didactice din judeţ care au vârsta legală pentru a ieşi la pensie au solicitat Inspectoratului Şcolar Suceava să le aprobe rămânerea la catedră.

Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că „s-au înregistrat aproximativ 50 de cereri din partea profesorilor pensionari, unii dintre ei fiind deja în al doilea sau al treilea an de prelungire a activităţii”.

Majoritatea profesorilor care au solicitat să rămână la catedră şi anul viitor sunt din mediul rural, însă Daniel Hrenciuc a spus că „sunt cadre şi din mediul urban şi chiar din municipiul Suceava”. Daniel Hrenciuc a mai spus că „unii dintre aceşti profesori au credite bancare, plătesc lunar rate, iar cu banii din pensie nu s-ar descurca”.

Totodată, un an în plus la catedră înseamnă pentru aceste cadre didactice obţinerea unei pensii mai mari.

 

Peste 200 de profesori au dat ieri examen pentru suplinire

Cererile profesorilor pensionari vor fi analizate de IŞJ după 13 septembrie, după repartizarea pe post a cadrelor didactice suplinitori calificaţi şi necalificaţi. Daniel Hrenciuc a spus că „cererile cadrelor pensionare se rezolvă în ultima etapă, iar acestea sunt repartizate pe locurile rămase neocupate”.

Ieri, peste 200 de cadre didactice din judeţ au participat la concursul organizat de IŞJ pentru ocuparea catedrelor vacante cu suplinitori calificaţi şi necalificaţi. 152 de candidaţi au dat examen pentru posturile de suplinitor necalificat, iar 80 de concurenţi doresc să predea ca şi suplinitori calificaţi în anul şcolar viitor.

Repartizarea acestora pe post se va face în funcţie de nota fiecărui candidat, în perioada 11-13 septembrie, în cadrul şedinţelor publice organizate de Inspectoratul Şcolar. Şedinţele vor avea loc la vechiul sediu al IŞJ, pe strada Vasile Bumbac, începând cu ora 9:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de profesori pensionari vor să rămână la catedră.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de profesori pensionari vor să rămână la catedră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 11:18:14
Auzi la ei, dupa 40 de ani de munca si pensii care deobicei sar de 1000 de lei mai vor si salarii de 1000+1500 de lei pe luna. De ce nu se retrag sa lase loc la cei tineri si sa li se scoata posturile la titularizare.
1.1  RE: Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 14:24:51
Pentru ca e perfect legal iar din banii aia se pot da spagi grase. Cui? E evident!

1.2  RE: Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 14:37:08
Mare dreptate ai. Ai uitat insa un amanunt. Sunt foarte usor santajabili. Daca cineva cu o functie cat de cat acolo, poate chiar si portar la ISJ, le cere sa treaca un tantalau de nu stie nici sa citeasca, acesti pensionari, executa fara cracnire. Sunt cei mai docili si cadrele didactice ideale sistemului corupt mentinut de ISJ Suceava.
1.3  RE: Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 17:50:23
nu au pensiile atat de mari,n-o sa vedeti niciodata un cadru didactic pensionar mai procopsit decat alt pensionar mediu.

Eu am fost educatoare 39 de ani,gr.1.Am iesit anul acesta la pensie cu 750 ron.Vi se pare boierie?
1.4  RE: Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 21:49:57
nu ma insel deloc. educatoare iesita la pensie in septembrie are pensie 940 de lei
1.5  RE: Nu-i mai satura dracul trimis de
( 9 sep 2008, 22:24:27
va spun cateva cuvinte adevarate:

- e foarte grea munca de dascal,daca o faci bine si constiincios.Sa nu va dati cu parerea ca la fotbal;

- munca cu tot felul de copii nu e la indemana oricui;

- cat despre cate ore are norma didactica , ei bine , cadrele didactice nu si-au baut cerneala!

- in invatamant sunt locuri cate vrei - ocupati-le,oameni buni,si bucurati-va de avantaje!

V-am salutat!
2.   Dragi tov trimis de
( 9 sep 2008, 12:00:32
Dragi tovarasi pensionari mai lasa.ti locul celor tineri ca tita bugetului de stat e cam slabuta , mai are citeva picaturi. Luati alta directie ex; cea particulara !!! Sau cresteti.va nepotii !!!!!!!!!
3.   Vi se pare mult 10000000 trimis de
( 9 sep 2008, 12:14:51
stiti ce pensie are un pensionar din Franta ?3000 de euro.Vi se pare mult o pensie de 10000000 de lei dupa o viata la catedra?Educatia este neglijata la noi ,de la scoala pornesti in viata.Asa ca nu mai ponegriti sarmanii profesori

3.1  RE: Vi se pare mult 10000000 trimis de
( 9 sep 2008, 12:43:29
Traiti din taxe si impozite , sunteti bugetari , chiar nu realizati ce cereti ? Cand salariul mediu net in Romania este de 1300ron/luna (asta incluzandu-va si pe voi ) pentru program de 8ore pe zi cum se poate sa aveti obrazul sa spuneti ca 2700ron/luna pentru program de 16ore/saptamana este putin ? Nu mai discutati de tarifar ci de veniturile realizate ce includ sporuri care in alte domenii nu exista .Si asta in conditiile in care jumatate din cauzele pentru care invatamantul a ajuns unde a ajuns va apartin stimati profesori. La capitolul performanta sunteti corigenti stimati profesori . Imi cer scuze fata de cei tineri care realizeaza venituri de trei ori mai mici decat cel comunicat mai sus. Puneti mana si faceti-va ordine in sistem si nu tot cereti bani de la stat mai ales cand nu aveti rezultate.
4.   Scuze trimis de
( 9 sep 2008, 13:40:06
Ii inteleg pe mare parte din profesorii pensionari: dupa o viata de munca cu patos pe "tarlaua pedagogica" nu s-au ales cu aproape nimic si isi cauta si ei cateva ore sa castige bani de un rom sau de-o amandina. Problema e ca multi dintre ei dupa ce au fost buni profesori acum 20-30 de ani, sunt foarte depasiti de cerintele invatamantului de acum si isi fac orele la trecerea timpului. Cu toate scuzele, dar 80% dintre ei nu se mai adapteaza cerintelor unui invatamant centrat pe elev. O spun cu tristete si in cunostinta de cauza.
5.   Noi de aicea nu plecam!! trimis de
( 9 sep 2008, 14:09:49
Normal ca nu doresc la pensie.Toti au prins perioada Ceausista cand profesoru era cineva,aveai relatii.Cum sa se duca acum la pensii cand cascavalul nu mai e la telejurnal .
6.   Schelete ambulante la catedra trimis de
( 9 sep 2008, 14:27:51
Da poate vreti sa mergeti si voi la bai, sa va plimbati prin parc la varsta asta. Stiu ca este foarte greu de renuntat la ghidusii si la adevaratele afaceri cu "ore de pregatire" care le-ati cladit. Sa nu mai vorbim de faptul ca multi sunt senili rau, chiar ma gandeam cum naiba trec examenele psihologice...dar de fapt traim in Romania ce naiba. Legat de subiectul acesta le recomand celor de la monitorul un subiect supertare cu mafia Snitar din Radauti...tot asa un mos nesatul caruia nu ii mai ajung banii care impreunacu nevastasa face sute de milioane din ore si "aranjamente"... ar fi material de un articol frumos. E destul sa intrebati in oras de ei si aveti ce scrie cateva pagini (ai auzit nenea Baragoiu poate faci si tu un articol interesant)
7.   Acasa pensionarilor!!!!! trimis de
( 9 sep 2008, 14:48:25
CARE MUNCESC CU ADEVARAT O VIATA LA CATEDRA NU LE MAI ARDE DE PRELUNGIRI,DAR CARE AU TRAS MATA DE COADA SI-AU PASTRAT SANATATEA SI VOR SA I-A SI PRAFUL DE PE SCOLI CXA SA AU FOST INVATATI.UN TANAR NU POATE AVEA 1 ORA SUPLIMENTARA CA VINE PENSIONARUL SI I-A TOT.LA TARA DACA VOR.
7.1  RE: Acasa pensionarilor!!!!! trimis de
( 9 sep 2008, 17:42:50
Si cei care au luat spagi grase si care s-au invatat cu mii de euro din meditatiile impuse elevilor, nu pot renunta cu una cu doua la astfel de privilegii, mai ales ca acuma, pensionari fiind, nu le mai poate face nimeni nimic.
8.   Nu ti-a prea placut scoala trimis de
( 9 sep 2008, 15:22:32
stai prost cu ortografia, Luigi !(ia nu i-a)
9.   SUBSCRIU trimis de
( 9 sep 2008, 15:49:26
unde mai pui ca nu au concediu de odihna ca orice salariat, ei sunt cei mai privilegiati, au luni intregi de vacante.
9.1  RE: SUBSCRIU trimis de
( 9 sep 2008, 16:36:30
Aici gresesti... faci o presupunere si ii dai valoare de adevar. Cadrele didactice isi pot lua concediile de odihna doar in perioada vacantelor dar nu pe toata durata acestora. In vacanta, scoala nu se inchide asa cum crezi tu.

10.   Ma lasi? trimis de
( 9 sep 2008, 20:51:05
auzi, dumele astea ca scoala nu se inchide in vacanta si alte povesti dina stea spune/le copiilor, cand mergi la ore, daca altceva nu ai de spus.

am o cunostinta buna profesoara si stiu cum stau lucrurile. week/endul ii week/end, sarbatorile sarbatori, vacante cat incape, trei luni de vara liberi, si abia la inceputul lui septembrie trec pe la scoala sa vada incadrarea si sa faca jonctiuni, in caz ca ceva nu e pe plac.

cat depsre orele de lucru, cine la ora actuala lucreaza 18 ore pe saptamana?

nu zic ca e ceva rau! asa este sistemul, si cred ca cei ce l./au gandit asa au facut o din motive obiective si lesne de inteles. insa..... fratilor, nu va mai plangeti atat, ca nu sunteti cei mai dezavantajati din Romania. parerea mea, chiar daca nu conteaza, este ca nu sunteti deloc dezavantajati!
11.   Cine isi face serios treba de-abia asteapta... trimis de
( 9 sep 2008, 21:29:55
Cine isi face serios treaba de-abia asteapta pensia pentru ca nu mai are rabdarea si forta suficienta sa faca fata unor generatii din ce in ce mai dificile. Cine s-a facut ca lucreaza, da, mai vrea ore.
12.   Sunt cheag si vreau locul tinerilor trimis de
( 9 sep 2008, 23:40:01
la capsuni cu tunerii...spaga e a chegilor expirati comunisti.....
13.   Nepotii au nevoie de voi trimis de
(10 sep 2008, 10:58:50
ghiujii si babele sa-si plimbe nepotii in parc, nu sa vina la catedra...
14.   Spaga de la inceputul toamnei trimis de
(10 sep 2008, 16:04:50
daca nu esti titular si nu ai prins un loc la suplinire ,ai toate sansele sa,, aranjezi ,,

si sa te ,,aranjezi ,,pe un post bun ,la sfarsitul verii .

Ca doar ,si d-nii inspectori au fost in concediu si li s-a golit punga .

sunt de o nerusinare crasa ,dar devin blanzi cand e vorba de babele comuniste ,servile si interesate numai de bani .

E o mafie a posturilor didactice ,mai ales la isj suceava .

.pentru niste oameni care zic ca sunt pregatiti , ar trebui sa le fie rusine .

Dar........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei