Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Zona industrială electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona industrială a Sucevei mai are foarte puţin şi-şi dă şi ultima suflare. Zona industrială mai respiră acum prin furnalul de la „Ambro” şi prin geamurile secţiilor de la „Rulmentul” lăsate deschise ca să se mai răcorească păpuşile de la strunguri.

În rest, fabricile făcute de regimul comunist ca să aibă unde lucra şi de unde fura oamenii muncii de la oraşe şi sate au crăpat fiindcă au fost furate din interior şi din exterior, pentru că făceau concurenţă unor societăţi comerciale din Occident ori, pur şi simplu, pentru că erau depăşite din punct de vedere moral şi fizic.

La Suceava, industria moare, dar nu se predă. Nu se predă fiindcă i s-a promis că îi va fi făcută o injecţie miraculoasă şi va fi iarăşi ce-a fost, şi mai mult decât atât.

Promisiunea a fost făcută de domnul „doctor” Ovidiu Donţu. Pentru cei care au deschis ziarul mai târziu trebuie de spus că domnul Donţu a fost candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, că este director al Camerei de Comerţ şi Industrie şi consilier local, şi că va fi candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaţilor.

Domnul Donţu a anunţat cu surle, turle, trâmbiţe şi lişiţe că va demara o campanie de strângere de semnături pentru înfiinţarea unei zone industriale în municipiul Suceava!!! Probabil că Ovidiu Donţu are informaţii că pe lista de aşteptare a ofertelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă se află mii de ingineri calculatorişti şi textilişti, specialişti în construcţia de automobile, avioane şi nave maritime, şi doctori docenţi în chimie şi fizică nucleară.

Poate domnul Donţu are informaţii şi cu privire la iminenta întoarcere acasă a căpşunarilor şi salahorilor din Italia care la bază sunt fizicieni, matematicieni şi energeticieni. Şi, ce s-ar putea produce în noua zonă industrială a Sucevei dacă maşini, avioane, nave, căzi de baie, pături din lână de oaie, covoare din iută, cămăşi din bumbac şi şuruburi de 16 se fac foarte bine în Germania, Franţa, Marea Britanie şi Grecia? Şi cine să vină să investească în zona industrială: Nokia, Mercedes, Giorgio Armani sau Levi’s Strauss?

Dacă Ovidiu Donţu este atât de pornit, acesta nu se va lăsa cu una cu două, şi până la urmă tot va face o zonă industrială. Una în care se vor produce aburitoare pentru campaniile electorale şi ştampile de vot care se duc automat în căsuţa în care scrie PSD. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona industrială electorală.
 Vizualizări articol: 2159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Zona industrială electorală3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 9 sep 2008, 12:10:29
Din ceea ce am inteles eu este vorba doar de semnaturi. Atat si nimic mai mult.

Cat despre infiintarea respectivei zone industriale... sunt mai multe etape (cel putin in viziunea lui Dontu):

1. strangerea de semnatruri

2. angajarea unei firme de consultanta (agreata de el)

3. facerea unui studiu de fezabilitate (tot o firma agreata de el)

4. conceperea unui proiect (la fel ca mai sus)

5. cautarea de investitori

6. aici ar fi trebuit sa fie demararea proiectului, dar cum actiunea se va bloca cam pe la punctul 5, totul va ramane doar pe hartie. Dar asta nu conteaza, atat timp cat avem edili care isi dau interesul pentru a face ceva pentru oras. Chiar daca nu fac mai nimic (sau ceea ce fac ramane tot timpul la stadiul de vorbe), intentia conteaza.
2.   Ma lasi ! trimis de
( 9 sep 2008, 13:41:09
pupa popo ru!
3.   Ca este subiect de trimis de
(10 sep 2008, 03:43:06
Ca acesta este subiect de campanie electorala nu-ncape indoiala, cum tot la fel de sigur e ca "reciclarea" aceasta a domnului Dontu, dupa ce-a pierdut la un asemenea scor in alegerile locale, nu-i va ajuta nici lui, nici organizatiei judetene PSD. Greu de inteles o astfel de strategie.
4.   Cum? trimis de
(10 sep 2008, 09:54:33
Adica noi, cetateni platitori de taxe, impozite si alte dari la stat, noi asteptam sa ne faca un primar, consilier, ciumpalac zona industriala. Pai cadn avem creditare de la uniunea europeana, cand bancile ne finanteaza pe proiecte - de ce noi cetateni ai sucevei nu ne apucam de crearea unor puncte de productie - rulmenti, ciment, suruburi, mobila, televizoare, telefoane, microprocesoare - doar fabrica de ingineri avem la USV. Va spun eu e greu cu gandirea, neuronii ne sunt intr-un repaos total. Oricum am vazut in zona AKROM fabrica de borduri - au un succes nemaipomenit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei