Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă educaţională

Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, rampă de lansare pentru tinere talente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava face înscrieri pentru noul an şcolar 2008-2009, care va începe pe 15 septembrie, la cele 21 de secţii deschise în municipiul Suceava şi nouă secţii externe, în localităţile Vicovu de Jos, Cajvana, Stroieşti, Ciocăneşti, Rădăuţi, Solca, Izvoarele Sucevei, Berchişeşti, Poiana Stampei.

 

Selecţie de talente

La cursurile Şcolii Populare „Ion Irimescu” se pot înscrie copii şi tineri talentaţi, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 35 de ani. Examenul de selecţie va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, între orele 9:00 - 13:00, la sediul şcolii, de pe strada Universităţii. Taxa de înscriere este de 30 de lei. Persoanele care vor să se iniţieze sau să se perfecţioneze în domeniul artistic pot opta pentru muzică, coregrafie, arte plastice, foto, film, video, obiceiuri şi meşteşuguri.

 

Muzica şi pictura, în top

Copiii şi tinerii talentaţi din mediul rural pot să se înscrie la cursurile de dansuri populare organizate în localităţile Cajvana, Stroieşti şi Ciocăneşti, pot să opteze pentru ansamblul coral din Vicovu de Jos sau pot să înveţe meşteşuguri străvechi (ceramică – Rădăuţi, arta lemnului – Solca, ouă încondeiate – Izvoarele Sucevei, cusături populare, broderie – Berchişeşti).

În ultimii ani, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, unde numărul cursanţilor a ajuns anul trecut la 750, faţă de 260 în 1996, cei mai mulţi tineri au optat pentru secţiile de muzică (pian, orgă, chitară), dar şi pentru pictură, artă decorativă, grafică.

 

Păstrarea tradiţiilor populare

Directorul Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat, a declarat că activitatea şcolii este axată pe două componente principale: activitate didactică şi activitate artistică. „Dacă prin activitatea didactică se asigură participarea tuturor elevilor la cursurile teoretice şi practice, latura artistică le oferă posibilitatea afirmării şi lansării spre o carieră artistică. Atât prin secţiile deschise în judeţ, cât şi prin cele pe care le avem la sediul şcolii, încercăm păstrarea şi continuitatea tradiţiilor populare, menţinerea permanentă a legăturii cu cei care duc mai departe tradiţiile strămoşeşti”, a completat profesorul Horvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, rampă de lansare pentru tinere talente.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, rampă de lansare pentru tinere talente5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei