Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evidenţă

Aproape 2000 de elevi învaţă în şcolile particulare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instituţiile de învăţământ particulare, grădiniţe, şcolile primare, gimnaziale sau liceale, au devenit o alternativă la învăţământul de stat, alternativă pentru care au optat peste 2000 de suceveni.

Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că „în judeţ funcţionează la ora actuală 24 de instituţii de învăţământ particular preuniversitar, începând de la grădiniţe şi până la licee”. Dintre acestea, numai Şcoala Creştină „Filadelfia” a obţinut acreditare din partea Comisiei Naţionale de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului preuniversitar, din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Potrivit inspectorului general adjunct Daniel Hrenciuc, „celelalte instituţii de învăţământ particular funcţionează pe bază de autorizaţie de încredere acordată de Ministerul Educaţiei, iar unele dintre acestea şi-au depus documentaţia în vederea obţinerii acreditării”.

 

Opt grădiniţe particulare

O situaţie a Inspectoratului Şcolar Suceava evidenţiază faptul că în judeţ există opt grădiniţe particulare, la Şcoala Creştină „Filadelfia”, Grădiniţa cu Program normal „Veveriţa”, Grădiniţa „Samariteanul”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinochio”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Ioan cel Nou”, Grădiniţa Creştină Siret, Grădiniţa „Sf. Maria” Rădăuţi şi Grădiniţa „Sf. Ana” din Câmpulung Moldovenesc. În ceea ce priveşte învăţământul primar particular, Şcoala Creştină „Filadelfia” şi Şcoala Creştină „Natanael” au clase I-IV, acestea fiind şi unităţile de învăţământ în care funcţionează clase gimnaziale.

În ceea ce priveşte liceele particulare din judeţul Suceava, acestea sunt şase la număr, iar candidaţii au posibilitatea să aleagă cursurile de zi, cele serale sau cele cu frecvenţă redusă. Specializările oferite de liceele particulare sunt, în mare măsură, asemănătoare cu cele din liceele de stat.

 

Taxe în rate

Liceenii care optează pentru învăţământul particular se pot orienta către Şcoala Creştină „Filadelfia”, Grupul Şcolar „Grigore Tăbăcaru”, Rădăuţi, Liceul Particular nr. 1 Suceava, Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt Bucovina”, Câmpulung Moldovenesc, Liceul Economic „Ţara de Sus”, Vatra Dornei şi Liceul Particular „Virgil Madgearu”.

Taxa de şcolarizare a elevilor este stabilită de fiecare unitate de învăţământ în parte şi variază în funcţie de nivelul de şcolarizare. Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că la liceu, taxă de şcolarizare este de aproximativ 1900 de lei pe an şi poate fi plătită în rate.

Inspectoratul Şcolar Suceava va realiza o pagină de Internet cu toate unităţile de învăţământ particular din judeţ, oferta de şcolarizare şi datele de contact. De asemenea, în perioada imediat următoare, timp de trei săptămâni, inspectorii IŞJ vor efectua controale în toate unităţile de învăţământ particular din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2000 de elevi învaţă în şcolile particulare din judeţ.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 2000 de elevi învaţă în şcolile particulare din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DACA E MAI USOR SI FARA STRES DE CE NU!! trimis de
( 9 sep 2008, 14:50:55
UNII AU RAMAS CA PE VREMURI CU OBIECTE MATE,FIZ,CHIMIE.NU MAI FACI NIMIC CU ELE.
2.   Din surse trimis de
( 9 sep 2008, 17:52:15
stim ca Hrenciuc e cel mai corupt din I.S.J.Pe cand debarcarea,impreuna cu tiganul-sef?
3.   Mare-i gradina Ta , Doamne! trimis de
( 9 sep 2008, 18:57:16
Macar are cineva habar cam ce carte se face la scoala Filadelfia? Nu mi-as da copilul acolo nici chiar daca as fi nevoita sa-l duc la 3 ore distanta de casa .TOVARASI de la inspectorat , nu aveti voie sa faceti inspectii la acea scoala?
3.1  RE: Mare-i gradina Ta , Doamne! trimis de
( 9 sep 2008, 20:57:38
am prieteni care au copiii,la aceasta scoala,si sint foarte multumiti,de calitatea invatamintului care se face acolo.De obicei scolile particulare sint vizitate des de cei de la inspectorat,iar acolo intr-adevar se face carte,pentru ca altfel nu si-ar mai inscrie nimeni copiii,la aceste scoli.
4.   Acolo sunt copiii... trimis de
( 9 sep 2008, 21:25:45
La Filadelfia sunt copii de pocaiti, care sunt indrumati sa isi dea copiii acolo pt ca " doar acolo se face carte" dar e pacat ca se practica aceasta separatie intre cei de o anumita confesiune si ceilalti.Si apoi baniii...si pocaitilor le plac.
5.   .............. trimis de
(10 sep 2008, 08:16:18
la filadelfia poate da orice copil doreste nu doar de o anumita confesiune doar ca trebuie sa se integreze in programul scolii ca in orice unitate de invatamant.....si ami bine la un liceu crestin unde nu au de a face cu bautura, tutun si droguri.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei