Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concediere colectivă

Aproape 500 de angajaţi Ikea, concediaţi la fabrica de mobilă de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre principalele centre de producţie din judeţ, fabrica de mobilă de la Siret a concernului suedez Ikea, îşi va închide porţile definitiv, iar angajaţii vor fi nevoiţi să-şi caute de lucru în altă parte.

Directorul ITM Suceava, Mihai Airinei, a precizat ieri că a fost informat de conducerea fabricii de intenţia de a concedia 481 de salariaţi, din totalul de 528. Practic, 96% dintre angajaţii din procesul de producţie vor fi concediaţi în perioada imediat următoare.

 

Falimentaţi de concurenţă şi de preţul lemnului

“E o concediere în masă, care are la bază o decizie a acţionariatului, de a înceta activitatea societăţii datorită pierderilor cumulate, de aproximativ 38 de milioane de lei, în ultimii doi ani şi jumătate.

O altă cauză a închiderii fabricii de mobilă Ikea de la Siret este competiţia ridicată pe piaţa achiziţionării de materie primă – lemn, în judeţul Suceava, în special datorită prezenţei unor mari societăţi, precum Egger şi Schweighofer, care au contracte mai solide în domeniu”, a declarat Mihai Airinei, citând motivele invocate de conducerea societăţii Swedwood, parte a concernului Ikea, pe care este înregistrată fabrica de mobilă.

Un alt motiv dat de conducerea Swedwood pentru eşecul de a mai menţine activitatea din fabrica de mobilă de la Siret, care funcţionează de mai bine de 12 ani, e reprezentat de creşterea preţului lemnului, cu aproximativ 50%.

“Această concediere colectivă va respecta legislaţia în domeniu, iar cei care rămân angajaţi, mai puţin de 40 de persoane, sunt indirect productivi, având ca îndatoriri paza, gestionarea bunurilor existente în stoc şi a utilajelor”, a dat asigurări şeful ITM Suceava, care va veghea ca toate etapele de realizare a concedierii colective să fie respectate iar angajaţii să beneficieze de compensaţiile acordate prin lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de angajaţi Ikea, concediaţi la fabrica de mobilă de la Siret.
 Vizualizări articol: 2239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Aproape 500 de angajaţi Ikea, concediaţi la fabrica de mobilă de la Siret2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inchis Fabrica mobila Siret trimis de
( 9 sep 2008, 14:46:51
Foarte rau ca ramin atitea familii fara un sprijin financiar
2.   Vinovatii? trimis de
( 9 sep 2008, 15:45:45
Acest fapt se datoreaza activitatii asidue a politicienilor pe care i-am votat si care ne reprezinta interesele. Aceasta firma de la Siret pute functiona mult si bine daca nu intervenea Egger pe piata investitiilor din judet cu toate consecintele politice, economice si de mediu. Nu interveneam, dar am auzit ca la Egger este implicat si fiul lui Marza, ca actionar, si atunci te intrebi daca pe acest Marzoi il doare de durerea noastra sau il doare de interesul familiei. Cate neamuri o mai avea bagate prin fele de fel de combinatii? Nici Frunza nu este strain. Nici Flutur nu este strain. Oameni buni, cine sunt vinovatii? NOI, noi toti pentru ca ii credem si ii votam. Luaiar dracu pe toti.
3.   Eeee trimis de
( 9 sep 2008, 16:32:47
Omida, Omida, nu stii nimic, vorbesti in necunostinta de cauza. Fabrica EGGER nu are nici o legatura cu Swedwood Siret, EGGER-ul produce PAL, cei de la Siret produceau mobila. Fabrica se numeste EGGER pentru ca pe patron asa il cheama si are fabrici in toata Europa, asa ca nu mai vorbi ca sa nu adormi. Marza nu are nici o legatura cu fabrica EGGER, singurul actionar este EGGER, asa ca mai bine taci, informeaza-te mai bine, nu mai arunca cu noroi degeaba.
4.   Fiti realisti trimis de
( 9 sep 2008, 17:30:07
e adevarat egger e societatea patronului denumit egger, dar...ca si entitate economica, daca este SA, SCA sau chiar si srl se poate sa aiba si alti actionari, respectiv asociati...cum ar fi marza, flutur. Certe sunt doua lucruri: aviz de amplasare la mai putin de 40 km de oras nu primea pe vremea lui marza daca nu il bonifica ( fie o singura data, fie cu actiuni/parti sociale ), iar acum pe vremea lui flutur tre sa faca l;a fel...daca nu cumva a facut deja si o sa mai faca in continuare...ca fabrica aia nu merge cu aer, ci cu LEMN! si noi romanii idioti ni-l vindem altora PE NIMIC! mai mult, ne sabotam astfel si societatile autohtone producatoare de mobila, care prin cresterea pretului la metrul de lemn vor avea dezavantaje fata de cei din afara.

5.   PENTRU PROSTI trimis de
( 9 sep 2008, 21:57:17
SCLAVILOR,fabrica nu s-a inchis din cauza concurentei ci din cauza ca rominasii nostrii NU FAC LUCRU DE CALITATE!!!!!! BOILOR SUEDEZII S-AU SATURAT SA TOT STEA CU GURA PE SCLAVII DIN FABRICA!!!!!!!!!!!
5.1  RE: PENTRU PROSTI trimis de
(10 sep 2008, 03:49:56


Bou sclavagist esti tu! Habar n-ai care e situatia. Costa lemnu frate, asta-i realitatea.

Gata cu denigrarea romanilor...ba, parca-i fi aroman.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei