Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilităţi

Investiţii de 15 milioane de euro în modernizarea punctelor termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava ar putea beneficia anul acesta de investiţii de 30 de milioane de euro în proiecte de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuţie a energiei termice, cât şi în modernizarea punctelor termice.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a anunţat ieri că în urma discuţiilor purtate cu conducerea Consiliului Judeţean, în conturile Primăriei vor fi transferate 10,3 milioane de euro, suma care îi revenea din cadrul proiectului  „Suceava – utilităţi şi mediu”.

Proiectul respectiv, care e blocat de ceva vreme, prevedea şi modernizarea a zece puncte termice din municipiul reşedinţă de judeţ, lucrări prevăzute de mai bine de doi ani, dar care nu au putut fi realizate, din cauza unor probleme de organizare la nivelul Consiliului Judeţean şi al societăţii Bucovina Ecoterm Gaz, care administra fondurile obţinute printr-un împrumut la o bancă germană.

Practic, anul acesta, municipiul Suceava va beneficia de fonduri de peste 15 milioane de euro pentru modernizarea punctelor termice şi înlocuirea vechilor conducte de distribuţie a energiei termice, deoarece în bugetul pe 2008 sunt deja prinse lucrări de termoficare de încă 5 milioane de euro, bani obţinuţi prin emiterea de obligaţiuni municipale.

 

30 de milioane de euro pentru modernizarea termoficării

“În măsura în care vom putea folosi aceşti bani drept co-finanţare din partea Primăriei Suceava, ne propunem să atragem încă 15 milioane de la bugetul de stat, în cadrul proiectului de eficientizare a reţelelor de termoficare. Dacă vom reuşi acest lucru, ar fi practic 30 de milioane de euro pe care îi vom investi în modernizarea punctelor termice şi a reţelelor de distribuţie a energie termice”, a precizat edilul şef al Sucevei, Ion Lungu.

Primarul Sucevei a amintit de cele zece puncte termice modernizate anul trecut, precum şi de faptul că în prezent se lucrează la modernizarea altor două puncte termice, Hotel şi Tudor Vladimirescu, în vreme ce pentru un alt punct termic, Zamca 5, se organizează deja licitaţia de încredinţare a execuţiei lucrărilor.

“În şedinţa din 29 august va fi prezentat un proiect cu indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea altor 40 de puncte termice, a căror valoare este de 218 milioane lei (2180 miliarde lei vechi). Durata de realizare a investiţiei este de 5 ani, dar în măsura în acre avem bani s-ar putea face mult mai repede”, a declarat Ion Lungu.

Pentru realizarea acestor modernizări este necesară înlocuirea a 6,10 kilometri de reţea primară şi a 135 de kilometri de reţele secundare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 15 milioane de euro în modernizarea punctelor termice.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Investiţii de 15 milioane de euro în modernizarea punctelor termice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara trimis de
(23 aug 2008, 11:20:38
mergeti si vedeti firma lui lungu cum lucreaza in centrul sucevei. sub antrepriza. protehnica se numeste. mai dontule, nu mai fura lungu? sau e gata campania? nu exista curte de conturi si legi in tara asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei