Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Sf. Maria

Autocarele şi corturile, locuri de cazare pentru pelerini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de pelerini catolici, veniţi din toate colţurile ţării, au ajuns de câteva zile la Cacica, unde astăzi va fi celebrată Fecioara Maria. Dorinţa de a sta cât mai mult în rugăciune, de a trăi fiecare moment şi de a participa la fiecare slujbă i-a făcut pe pelerini să vină la Cacica cu două zile înainte de marea sărbătoare.

Împrejurimile Sanctuarului Marian de la Cacica s-au transformat în locuri de parcare pentru zecile de autocare şi în tabără de corturi pentru sutele de pelerini.

Autocarele şi corturile au devenit, de fapt, pentru două zile, locul de cazare a pelerinilor, puţini fiind cei care îşi petrec nopţile la cunoştinţe, rude sau prieteni din Cacica.

 

Au făcut sute de kilometri pentru a ajunge la Sanctuar

Şi pentru că spaţiul destinat amplasării corturilor este relativ mic, credincioşii au fost prevăzători şi au venit încă de miercuri după-amiază să prindă un loc unde să-şi monteze corturile.

„Vin de patru ani de zile la Cacica şi am o mulţumire sufletească şi pace de nedescris. Dorm două nopţi în cort, nu e foarte simplu, dar cred că efortul merită făcut şi nu rămâne fără răsplată”, a spus Iliuţa Buciumanu, o credincioasă din  judeţul Sălaj, venită în pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului din Cacica.

Adulţi sau copii, tineri sau bătrâni, din cele mai îndepărtate judeţe ale ţării, au străbătut sute de kilometri şi au ales să doarmă în autocare sau corturi, pentru a participa la marea sărbătoare de astăzi. Ieri, la Cacica, au ajuns autocare cu pelerini din judeţe îndepărtate, precum Timiş, Sălaj, Gorj şi Caraş-Severin.

„Maria ne invită la Cacica şi este datoria noastră să-i dăm ascultare şi să venim să ne întâlnim cu ea”, a spus o credincioasă din Bacău.

 

Deschiderea pelerinajului a avut loc ieri

Sărbătoarea a început la Cacica de ieri dimineaţă la orele 10:00, când sute de credincioşi au luat parte la o Celebrare penitenţială. Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului a avut loc la orele 12:00, iar de la orele 16:00 mulţimea de credincioşi a străbătut Calea Sfintei Cruci. Ziua s-a încheiat cu o procesiune de lumânări în jurul bisericii.

Astăzi sunt aşteptaţi la Cacica mii de credincioşi catolici, iar sărbătoarea va începe de la prima oră a dimineţii cu liturghii în riturile romano-catolic şi greco-catolic, în limbile română, maghiară, polonă şi germană. De la ora 11:00 pelerinii vor putea participa la Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, încheiată cu procesiunea şi binecuvântarea euharistică.

Oaspete de onoare al pelerinajului de la Cacica este cardinalul Georg Sterzinsky din Berlin, iar la eveniment vor mai fi prezenţi episcopi din ţară şi din străinătate.

 

Comercianţii ambulanţi au împânzit zona

Cacica este zilele acestea un punct de atracţie nu doar pentru pelerini, ci şi pentru comercianţii ambulanţi.

Zeci de tarabe şi de terase au „răsărit” de câteva zile la Cacica, fumul grătarelor invitând trecătorii la o gustare.

Se vinde orice, de la obiecte de cult până la haine şi încălţăminte, iar comercianţii profită din plin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autocarele şi corturile, locuri de cazare pentru pelerini.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Autocarele şi corturile, locuri de cazare pentru pelerini5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Turism trimis de
(15 aug 2008, 16:52:19
Cand ve-ti face drumul intre Manastirea Humorului si Cacica, prin padure sunt doar 5 km se spune si nu se face.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei