Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trase pe dreapta

Trei ţigănci se plimbau cu taxiul şi înşelau vânzătoarele de la magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursa a trei ţigănci care se plimbau cu taxiul şi înşelau gestionarele de la magazine s-a sfârşit la Poliţia Vatra Dornei.

Marţi, în jurul orei 10:20, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de Loredana N., în vârstă de 20 de ani, din municipiul Vatra Dornei, vânzătoare la o cofetărie din localitate, despre faptul că a fost înşelată de trei ţigănci.

Tânăra a povestit că ţigăncile au intrat în cofetărie, iar una dintre ele a solicitat o cutie de bomboane în valoare de 25 de lei, pentru care a achitat cu o bancnotă de 500 de lei.

După ce a primit restul (475 de lei), aşa-zisa cumpărătoare i-a spus Loredanei N. că s-a răzgândit, returnând banii şi cutia de bomboane şi primind înapoi bancnota de 500 de lei. Gestionarei i s-a părut ciudat că cele trei ţigănci au ieşit repede din magazin şi a verificat imediat banii, dându-şi seama că în loc de 475 de lei a primit înapoi doar 125 de lei.

Deşi a ieşit imediat afară după ţigănci, Loredana N. a observat că acestea au plecat cu un autoturism taxi cu numere de Iaşi.

Poliţiştii dorneni au dat imediat maşina în consemn, taxiul cu numere de Iaşi fiind oprit câteva ore mai târziu, pe raza oraşului Gura Humorului, de o patrulă a poliţiei din localitate. În maşină se aflau şi cele trei ţigănci (Dinarca Ş., 33 de ani, din municipiul Vaslui, Sucarina S., de 24 de ani, din oraşul băcăuan Buhuşi, şi Lucreţia N., de 21 de ani, din comuna ieşeană Holboca), acuzate că ar fi înşelat-o pe angajata cofetăriei din Vatra Dornei.

„Autoarele sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, dar şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”.

Din informaţiile noastre, cele trei femei de etnie rromă sunt suspecte de alte câteva zeci de fapte comise pe raza altor judeţe şi rămase cu autori necunoscuţi. De altfel, şi şoferul de taxi le-a mărturisit poliţiştilor că le-a plimbat pe cele trei prin mai multe judeţe, acestea oprind în zeci de localităţi pentru a face, chipurile, cumpărături.

 

Metoda „şmen”

În termeni poliţieneşti, cele trei ţigănci au operat după metoda „şmen”.

Autorul solicită cumpărarea unui anumit produs (care nu valorează mai mult de 100 de lei), achitând cu o bancnotă de 500 lei.

După ce primeşte restul, autorul spune că s-a răzgândit şi îi înapoiază suma vânzătorului, precum şi produsul pe care, chipurile, intenţiona să-l cumpere. Ulterior, partea vătămată constată că nu a primit înapoi restul pe care îl dăduse autorului, ci mult mai puţin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ţigănci se plimbau cu taxiul şi înşelau vânzătoarele de la magazine.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei ţigănci se plimbau cu taxiul şi înşelau vânzătoarele de la magazine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La bulau cu boritele alea trimis de
(16 aug 2008, 07:16:45
Oare cind dracu scapam de imputitele astea de tiganci care ne-a facut Romania de rusine in Occident,niste hoate care nu vor sa munceasca,traiesc ca niste paduchi pe spatele oamenilor inselati.Cercetate in stare de libertate.Auzi ce timpenie ca sa mai insele in continuare.Astea nu trebuie sa vada lumina zilei boraturi nenorocite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei