Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Niciun judeţ din ţară nu are acoperite cu specialişti toate ramurile medicale

Vineri, 15 August 2008 (20:30:31)


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că niciun judeţ din ţară nu are acoperite cu specialişti toate ramurile medicale, adăugând însă că există oraşe, centrele universitare, în special, unde se înregistrează un excedent de medici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Ministrul Nicolăeascu a spus că se înregistrează în prezent o lipsă de medici pentru specialităţi cum ar fi anestezie-terapie intensivă, psihatrie, iar în unele cazuri chiar de medici de familie.

El a dat exemplul judeţelor Vrancea, Călăraşi, Brăila şi Tulcea, ultimul înregistrând o lipsă de aproximativ 20 la sută din numărul necesar de medici, calculat la 2.000 de pacienţi. Nicolăescu a spus că acest număr de pacienţi la un medic de familie este suficient, pentru a garanta o calitate a serviciilor medicale, întrucât orice depăşire duce la oboseală.

"Până la urmă acel medic nu este maşină, va obosi şi el să asigure calitate la 3.000-4.000 de pacienţi", a arătat el.

Întrebat dacă există vreun judeţ din ţară care să aibă acoperite cu specialişti toate ramurile medicale, ministrul a răspuns negativ.

"Judeţ, nu. Dar există oraşe în care există excedent de medici. Sunt centrele universitare, unde toţi medicii trag să se ducă acolo şi, acolo, de exemplu, schemele de personal sunt depăşite, de aceea unele spitale, chiar mari, clinice, au probleme de buget. Pentru că au personal mai mult decât este necesar. Pentru că şi-au făcut ei schemele cum au vrut, noi le-am dat libertate, au autonomie, sigur că noi îi luăm şi îi strângem cu bugetul. Dar acolo sunt medici în excedent pe anumite specialităţi. Din păcate, în alte părţi ale ţării nu avem medici", a spus Nicolăescu.

El a adăugat că este greu să iei un medic de la Târgu Mureş şi să îl duci într-un oraş mic, precum Sărmaşu sau Band, însă dacă acestuia i se vor asigura condiţii de muncă ca şi la Târgu Mureş, iar Primăria îi va da o locuinţă, îi va plăti parţial întreţinerea ori îi va da o primă de instalare, ar putea să îl atragă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Niciun judeţ din ţară nu are acoperite cu specialişti toate ramurile medicale .
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nicolăescu: Niciun judeţ din ţară nu are acoperite cu specialişti toate ramurile medicale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opriti mafia trimis de
(15 aug 2008, 22:39:59
de ce nu ajutati la angajare medici acolo unde este nevoie?????????ma lupt pentru asa ceva de 5 luni .intimpin obstacole din partea unor angajati ai primariei .niste betivi ce vor spaga .sint la inceput si nam de unde sa le dau.
2.   Nici o strategie trimis de
(16 aug 2008, 17:22:49
In privinta migrarii medicilor nu este nici o strategie care sa opreasca migratia lor. Dupa atati amar de ani in care sunt cheltuite sume uriase pentru formarea unui medic, onor statul roman da cu piciorul in fund medicului abia format pentru ca ulterior, prin Ministerul Sanatatii, sa reclame lipsa medicilor si necesitatea completarii posturilor cu medici de pe pe alte meleaguri[?!] Este normal ca medicii tineri sa pretinda conditii decente de munca si de trai, fiindca un tanar medic fara relatii sau bani nu are nici o sansa sa ajunga acolo unde l-ar putea situa valoarea sa profesionala si umana, dar nimeni din politica, din '90 incoace nu s-a ocupat metodic de rezolvarea multiplelor cauze ce mentin si chiar agraveaza aceasta stare de lucruri!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei