Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mihail Saakaşvili susţine că nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei

Vineri, 15 August 2008 (20:43:22)

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat vineri că a semnat un "acord de încetare a focului" cu "ocupatul rus", dar a dat asigurări că nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul ţării, relatează AFP.
 
  "Astăzi am semnat un acord de încetare a focului", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă cu secretarul de Stat american Condoleezza Rice, la Tbilisi.

"După semnarea acestui acord, toate forţele ruse şi trupele paramilitare care au intrat (în Georgia) trebuie să plece imediat" a declarat Rice.

Saakaşvili a afirmat că nu va renunţat la Abhazia şi Osetia de Sud, cele două republici separatiste georgiene care cer recunoaştere internaţională după o ofensivă militară fără succes a Tbilisi în Osetia.

"Nu există decât o singură suveranitate în Georgia, Abhazia şi Osetia de Sud (...). Numai Guvernul (georgian) poate tolera prezenţa forţelor pe teritoriul său", a adăugat el, acuzând Rusia că ocupă în continuare o "parte semnificativă" a ţării sale.

Statele Unite consideră necesară trimiterea unei forţe internaţionale de menţinere a păcii "imparţială" în Georgia, a declarat Rice.

"Avem nevoie de observatori internaţionali", apoi "de o forţă internaţională de menţinere a păcii mai robustă şi mai imparţială", a declarat ea la încheierea unei întrevederi cu preşedintele Mihail Saakaşvili.

"Poziţia Statelor Unite este că vor fi necesare forţe internaţionale de menţinere a păcii, care să fie neutre în acest conflict", a reiterat Rice, în timp ce Rusia încearcă să inducă ideea că separatiştii oseţi şi abhazi acceptă doar forţele ruse.

Un convoi de zece blindate ruse a avansat vineri în teritoriul georgian plecând din oraşul strategic Gori şi s-a oprit la 40 de kilometri de Tbilisi, a constatat un jurnalist AFP.

Preşedintele georgian a "semat acordul" după ce "a primit clarificări" în privinţa planului de pace, a declarat Rice, precizând că a obţinut aceste clarificări joi, de la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, negociatorul planului de pace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihail Saakaşvili susţine că nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei .
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihail Saakaşvili susţine că nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei