Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursă penală

Taximetrist sucevean, înşelat dintr-o celulă de penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un deţinut al penitenciarului din Bacău este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că din celula în care este încarcerat a reuşit să înşele un taximetrist sucevean.

Din informaţiile noastre, fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 29 februarie spre 1 martie a.c., atunci când, susţin anchetatorii, deţinutul cu pricina, Doru E., în vârstă de 26 de ani, din Oneşti, a sunat la dispeceratul unei firme de taxi din municipiul Suceava.

Tânărul s-a recomandat a fi avocat şi i-a cerut dispecerului să-i facă legătura cu un şofer de taxi, pe care să-l roage să-i cumpere nişte produse şi să i le aducă la cabana Ilişeşti, acolo unde, chipurile, s-ar afla el cazat.

Dispecerul i-a dat numărul aşa-zisului avocat unuia dintre taximetrişti, acesta din urmă contactându-l pe deţinut pe telefonul mobil. Pretinsul avocat i-a cerut şoferului de taxi să-i cumpere o cutie de prezervative şi să i le aducă la cabana Ilişeşti, lăsându-i de înţeles că urmează să se întâlnească cu o femeie.

Pe lângă prezervative, deţinutul i-a spus şoferului de taxi să cumpere şi mai multe cartele telefonice de reîncărcare, urmând să-i achite contravaloarea la destinaţie şi să-i ofere şi un comision gras.

După ce s-a dus şi a luat bani de acasă şi a cumpărat prezervativele şi cartele telefonice în valoare de 1.400 de lei, taximetristul a fost sunat din nou pe telefonul mobil de aşa-zisul avocat, care i-a cerut codurile de reîncărcare, motivând că are de dat nişte telefoane urgente. Şoferul de taxi a răzuit cartelele şi i-a dat toate codurile de reîncărcare, dându-şi seama că a fost înşelat abia când a ajuns la destinaţie (cabana Ilişeşti) şi când a aflat că nu există nici un avocat.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, care s-au ocupat de caz, au reuşit să localizeze telefonul de pe care a fost sunat taximetristul, aflând că apelurile au fost date din Penitenciarul Bacău.

 

Îşi încarcă creditul telefoanelor mobile pe banii altora

În urmă cu câteva luni, judiciariştii Poliţiei Suceava au descoperit şi autorii sms-urilor prin care au fost traşi pe sfoară mai mulţi suceveni, aflând că sunt tot doi deţinuţi din Penitenciarele Mărgineni şi Galaţi, unul încarcerat pentru omor, celălalt pentru tentativă de omor.

Unul dintre cei doi a declarat, în timpul audierilor, că prin această metodă a reuşit să-şi reîncarce creditul telefonului mobil, precum şi pe cel al iubitei sale, aflate în libertate, cu care vorbea ore în şir pe banii credulilor.

Deţinutul a mai povestit că alegea numere de telefon la întâmplare ori din „Pagini Aurii” şi că înşelăciunea a prins la sute de oameni, păgubiţii fiind din toată ţara.

 

Ţepe prin sms-uri din puşcărie

Metoda unora dintre puşcăriaşi de a-şi încărca creditul pe telefonul mobil era una cât se poate de simplă, bazându-se în principal pe naivitatea victimelor. Acestea din urmă au primit un mesaj pe telefon, prin care erau anunţate că au câştigat o sumă fabuloasă de bani.

Pentru a intra în posesia banilor (care, de regulă, urmau să fie ridicaţi de la o anumită bancă), aşa-zişii câştigători trebuiau să cumpere mai multe cartele reîncărcabile, de diferite valori, şi să le trimită codurile. Deşi mulţi dintre destinatarii mesajelor capcană s-au prins de măgărie, totuşi s-au găsit destui care să muşte momeala deţinuţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetrist sucevean, înşelat dintr-o celulă de penitenciar.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taximetrist sucevean, înşelat dintr-o celulă de penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
(13 aug 2008, 12:02:40
taximetrist mai prost ca ala nu am vazut...sa dai 1400 lei, pentru un comision gras. Credea ca se imbogateste?
2.   Ha trimis de
(13 aug 2008, 14:44:53
ha ha ha ai dreptate k sunt prosti dar se vede k sunt si multi!!!!!!!!!!!!!!oricum bravo celor cere reusesc
3.   Ha ha ha trimis de
(13 aug 2008, 15:00:56
Si pe mine m-au sunat tot felul de jmucari care sub pretextul ca am castigat 3000 de euro la Orange trebuia sa cumpar cinci cartele si sa le dictez codurile de reincarcare.Din cate am inteles multi au muscat momeala si si-au luat teapa. Asa le trebuie la toti fraierii care vor sa se imbogateasca peste noapte.

Despre soferii de taxi din Suceava...nu stiu daca sunt maxim 10 care sa se spele si cu care poti purta o discutie civilizata si normala. Toate scursurile si gunoaiele s-au facut taximetristi. Preferi sa calatoresti cu taxiul pentru ca in autobuz sunt niste mirosuri insuportabile. Mai ales vara. Iti chemi un taxi si cand te-ai urcat in el cand te trasneste un miros de transpiratie, de carie si de picioare nespalate iti vine sa-ti versi stomacul instantaneu.

Si acum sa ne luam si de flacaul de la pension. De cand au voie cu telefoane mobile la parnaie ? Azi telefonul mobil, maine antena parabolica, poimaine sauna si piscina si la sfarsit masaj. Greu le mai este unora l
3.1  RE: Ha ha ha trimis de
(13 aug 2008, 15:04:40
Greu le mai este unora la pension. Mai o marihuana, mai o fetita, mai o afacere. Si uite asa unii ies de la pension cu banetul doldora. Produc mai mult decat in libertate. Felicitari justitiarilor si militienilor romani !!!
4.   A trimis de
(13 aug 2008, 18:31:14
cum il cheama pe taximetrist .....? va rog, sa radem si noi
5.   Prosti doamne! trimis de
(13 aug 2008, 20:34:41
Multi, multi, da prosti doamne......................
6.   Nu e sanatos... trimis de
(14 aug 2008, 00:02:46
Si eu am ''castigat'' vreo 35000 de euro...de pe la cosmote...da i-am lasat pe altii sa ia banii..:))...de ce nu da nr masinii in care e el taximetrist..nu de alta...da ma mai vad cu el prin oras...si daca i-a facut la ala un bin de 1.400 de lei..inseamna ca e loc...taticule...nu esti sanatos...over and out

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei