Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţii

Guvernul înfiinţează SMURD la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Până la sfârşitul lunii septembrie 2008, în judeţul Suceava va funcţiona un Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Anunţul a fost făcut, ieri, la Suceava, de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, cel care a înfiinţat acest serviciu medical de urgenţă.

Dr. Arafat a anunţat că SMURD Suceava urmează să funcţioneze în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, instituţie care ar urma să fie dotată pentru început cu trei ambulanţe aduse de la celelalte servicii din ţară.

„Am văzut că la ISU Suceava există deja 39 de pompieri care au fost pregătiţi ca paramedici şi am decis să aducem ambulanţe din alte judeţe, care nu sunt folosite în momentul de faţă. Însă până atunci, cei 39 de pompieri vor urma din nou cursuri de pregătire, pentru a se specializa în continuare”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de prefectul Alexandru Băişanu, ministrul educaţiei Cristian Adomniţei, deputatul Relu Fenechiu, directorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, şi alţi şefi ai unor instituţii sucevene.

El a adăugat că după ce Ministerul Sănătăţii Publice va finaliza licitaţia pentru achiziţionarea a 160 de ambulanţe, SMURD Suceava ar urma să primească alte maşini de intervenţie, astfel încât să existe câte o ambulanţă SMURD pentru acordarea primului ajutor în toate cele nouă subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a arătat că paramedicii de pe ambulanţele SMURD vor fi în subordinea şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, dr. Liviu Cârlan. Subsecretarul de stat a mai spus că SMURD nu va înlocui Serviciul de Ambulanţă Suceava, ci va colabora cu această instituţie.

 

Suceava nu va avea elicopter SMURD

Dr. Raed Arafat a subliniat că în momentul de faţă nu se pune problema dotării SMURD Suceava cu un elicopter de intervenţie, în condiţiile în care va exista doar un singur aparat de zbor de acest fel care va deservi întreaga Regiune de Nord – Est.

El a arătat că o piedică pentru dezvoltarea serviciului SMURD Suceava peste nivelul intervenţiilor de acordare a primului ajutor este lipsa medicilor specialişti în urgenţă.

Dr. Arafat a precizat că în judeţul Suceava există doar patru medici de urgenţă, care nu ar putea să asigure necesarul de cadre nici pentru ambulanţele de terapie intensivă mobilă sau pentru elicopterele SMURD.

„În momentul de faţă nu există nici suficienţi medici de urgenţă şi nici piloţi pentru a putea avea un elicopter la Suceava. În primă etapă va exista câte un elicopter pentru fiecare regiune, urmând ca în viitor, dacă vor exista foarte multe cereri de intervenţie din anumite zone sau solicitări care nu au putut fi onorate, să suplimentăm numărul de aparate de zbor”, a spus Raed Arafat.

 

Autorităţile locale trebuie să sprijine dezvoltarea serviciului SMURD

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că serviciul SMURD Suceava se va putea dezvolta doar în situaţia în care autorităţile locale vor acorda sprijin în acest sens.

Astfel, el a precizat că Primăria Suceava ar trebui să asigure locuinţe pentru medicii specialişti în urgenţe, Prefectura, ISU şi Consiliul Judeţean să amenajeze un sediu pentru un dispecerat unic SMURD pentru situaţii de urgenţă, iar Autoritatea de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean să se implice în atragerea medicilor la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul înfiinţează SMURD la Suceava.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Guvernul înfiinţează SMURD la Suceava3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(13 aug 2008, 11:13:35
In sfirst un lucru extraordinar facut pt. jud. Suceava.toata stima pt. dl.Raed pt. tot ce a realizat in acest domeniu.
2.   Autoritatile locale? trimis de
(13 aug 2008, 12:23:58
Lungu-L a schimbat pavele in tot orasul pe vechile amplasamente, nu l-a dus mitea sa reproiecteze intersectiile si soselele. Poa sa fie si mama SMURD-ului, daca face jumate de ora de la pompieri pana in Itcani! Raed dati-ne 10 elicoptere ca ambulantele nu-s de nici un folos! Vor cara doar morti!
3.   Sunt un om prea implinit trimis de
(13 aug 2008, 12:24:31
ce loc va ocupa smurdul in viata lui cirlan printre atatea neveste,amante, si copii /
4.   M trimis de
(13 aug 2008, 13:40:53
trebuie elecopter ne sufocam nu merge nu avem pe unde circula pe sus a mai ramas aierian rutier nu
5.   ? trimis de
(13 aug 2008, 15:11:32
poate nu o sa suporte primaria niste cheltuieli....ca ii scot pavelele lui lungu si i le pun pe bioru...bine ca sunt bani pentru pavat toate aleile dar pentru sosele nu prea... alte afaceri, alte durerisad

sa speram ca Dr. raed nu se va lasa influentat de prostia de aici....si eu sunt de acord cu elicopterele...ne sufocam in orasul asta care devine megametropola iar noi facem sensuri giratorii si intersectii din ce in ce mai tampite...sunt si eu curios cine proiecteaza toate chestiile astea?
6.   Oricum ma sinucid ! trimis de
(13 aug 2008, 20:21:51
Ca sa verific promtitudinea celor de la SMURD, in septembrie am sa ma sinucid ca-s proasta rau si ma doare tarrreeeeeeee...............!
7.   Temida trimis de
(13 aug 2008, 21:12:29
br avo temida vreau sa ne intilnim sa vb

8.   Bobo trimis de
(13 aug 2008, 21:15:16
ce sa iti spun arafat are dreptate dar cu ce oameni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei