Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu toţi obezii prezintă riscuri ridicate de boli cardiovasculare

Două studii publicate în numărul din august al revistei Archives of Internal Medicine au scos la iveală faptul că persoanele obeze cu o stare a sănătăţii bună nu sunt predispuse bolilor cardiovasculare, spre deosebire de unii oameni cu o condiţie fizică excelentă, potrivit AFP.

Norbert Stefan şi colegii săi de la Universitatea din Tubingen, Germania, au realizat un studiu în care au analizat fizionomia, masa corporală, distribuirea ţesutului adipos şi rezistenţa la insulină a 314 persoane cu vârsta de peste 45 de ani.

Persoanele obeze au fost împărţite în două grupuri: cele care erau rezistente la insulină şi cele care erau sensibile la aceasta. Rezistenţa la insulină este un simptom care precede diabetul.

Cercetătorii au remarcat că persoanele obeze care erau rezistente la insulină prezentau un exces de grăsime în zona muşchilor scheletici - principalii muşchi striaţi -, iar pereţii lor arteriali erau îngroşaţi, ceea ce reprezintă un risc de maladii cardiovasculare.

De cealaltă parte, indivizii obezi sensibili la insulină nu prezintă diferenţe faţă de majoritatea persoanelor cu o greutate normală decât în ceea ce priveşte reacţia la insulină sau ateroscleroză.

"În concluzie, noi dovedim că există o obezitate benignă pentru metabolism, care poate chiar proteja împotriva rezistenţei la insulină şi aterosclerozei", au declarat experţii.

 

Persoane obeze fără probleme metabolice

Un alt studiu realizat de Rachel Wildman, de la Facultatea de medicină Albert Einstein din Bronx (New York, SUA), a avut în vedere examinarea greutăţii şi anomaliilor sangvine (hipertensiune arterială, nivel ridicat de trigliceride, nivel ridicat al colesterolului) la 5.440 de persoane, în perioada 1999 - 2004. Studiul a scos la iveală că există persoane obeze fără probleme metabolice şi care erau mai degrabă "tinere şi active din punct de vedere fizic". Acestea aveau o circumferinţă mai mică a taliei decât cea a persoanelor obeze care se confruntau cu riscuri metabolice.

În cazul indivizilor cu o greutate normală, cei care prezentau riscuri în privinţa sănătăţii lor erau mai în vârstă, duceau o viaţă mai puţin activă şi aveau circumferinţa taliei mai mare decât cea a majorităţii.

În rândul populaţiei adulte americane, cu vârsta peste 20 de ani, 23,5% (16,3 milioane) dintre aceia care au o condiţie fizică bună prezintă anomalii metabolice, în vreme ce 51,3% (35,9 milioane) dintre adulţii supraponderali şi 31,7% (19,5 milioane) dintre cei obezi sunt expuşi riscurilor de maladii cardiovasculare, potrivit specialiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu toţi obezii prezintă riscuri ridicate de boli cardiovasculare.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu toţi obezii prezintă riscuri ridicate de boli cardiovasculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca taceai,,,,,,, trimis de
(13 aug 2008, 15:02:35
autorul trebuia sa citeasca articolul inainte de a-l publica sa vada daca intelege ceva din el .
2.   Articol scris la comanda MC'Donnalds trimis de
(13 aug 2008, 18:53:59
Aratati-mi un gras care a depasit 80 de ani ?

Astea-s articole scrise la comanda marilor producatori de fast food: mancati prostilor junk food + cola si o sa traiti nelimitat in prostie!

Un mare cardiolog american (din pacate imi scapa numele) scria intr-un articol plublicat intr-o revista serioasa ca in ceea ce priveste cauza bolilor cardiovasculare este cunoscut faptul ca "50% e factorul genetic si 50% cheesburger"!

Asta spune totul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei