Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Misiune

Flutur trimite din „Polul sărăciei” ambasadori la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Flutur, a început demersurile pentru deschiderea unui birou al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est la Bruxelles.

Preşedintele Flutur a anunţat, ieri, în conferinţă de presă că Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord- Est intenţionează să deschidă la Bruxelles un birou cu 2-3 salariaţi şi că sunt tratative avansate pentru închirierea unui spaţiu, care deja a fost identificat.

„Interesul este să avem contacte directe şi Regiunea Nord Est doreşte să iasă şi în afara graniţelor ţării. Regiunea Nord Est este cea care primeşte cele mai multe fonduri, este cea care are cea mai mare nevoie de fonduri şi interesul este să avem un reprezentat la Bruxelles pentru contacte, pentru obţinerea de fonduri, pentru trimiterea investitorilor aici. Din păcate, Regiunea Nord-Est este polul sărăciei din UE şi asta ne face să ne gândim atent, în continuare, cum putem să facem să aducem investitori în această zonă”, a afirmat Gheorghe Flutur.

 

CJ deschide puncte de lucru în primăriile oraşelor din judeţ

Acesta a mai spus că, în zilele următoare, Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să deschidă puncte de lucru în primăriile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Siret şi Fălticeni pentru dezvoltarea de proiecte cu fonduri europene.

Aici va lucra câte un angajat specializat în programe europene, în special pe dezvoltare rurală.

„Deja am angajat aici oameni care lucrează în programe de dezvoltare rurală şi dorim să extindem compartimentul, pentru că organigrama prevede acest lucru. Vom lucra la întărirea echipei care să-i înveţe pe primari, pe viitorii beneficiari, întocmirea de proiecte. În toamnă va fi sesiunea următoare pe fonduri de dezvoltare rurală, trebuie învăţat mai mult, şi din acest punct de vedere CJ îşi externalizează practic o serie de activităţi, făcând puncte de lucru în principalele oraşe şi municipii din judeţ”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este deliberativul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene din regiune, un reprezentant al consiliilor locale municipale, un reprezentant al consiliilor locale orăşeneşti şi un reprezentant al consiliilor locale comunale din fiecare judeţ al regiunii.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est coordonează activitatea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, analizează şi aprobă proiectele de dezvoltare regională propuse de Agenţia pentru Dezvoltare Regională. Datorită costurilor scăzute şi a forţei de muncă bine calificată, Regiunea Nord-Est este considerată una din cele mai avantajoase zone pentru investiţii din Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur trimite din „Polul sărăciei” ambasadori la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur trimite din „Polul sărăciei” ambasadori la Bruxelles5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(13 aug 2008, 12:51:32
Sa nu uiti sa le faci si cate o poarta!
1.1  RE: ? trimis de
(13 aug 2008, 18:16:00
CLAUDIU de ce nu intri cu numele tau real?
2.   Esti enervant! trimis de
(13 aug 2008, 18:46:53
D-l''john''sunt sigur ca dupa nume si pareri nu esti roman,nu doresti binele acestei zone,asa ca nu te mai obosi sa-ti exprimi parerile care enerveaza pe oricine.Mai lasa-ne cu comentariile imbecile!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei