Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va decide asupra ajutorului umanitar pentru Georgia după consultarea Comisiei Europene

Miercuri, 13 August 2008 (19:26:54)


Guvernul va decide sub ce formă va acorda un ajutor umanitar pentru Georgia după ce ministrul Afacerilor Externe se va consulta cu oficialii Comisiei Europene, astfel încât asistenţa umanitară naţională să fie coordonată cu cea a Uniunii Europene.
  Surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Ministerul Afacerilor Externe a propus inițial un ajutor pentru Georgia în valoare de 70.000 euro, constând în medicamente, bandaje și alte produse medicale.

În ședința de miercuri a Guvernului, premierul Tăriceanu a atras însă atenția că nivelul costurilor de transport pentru acest ajutor umanitar depășește de câteva ori contravaloarea produselor.

"Premierul a arătat că nu se pune problema dacă se acordă sau nu un ajutor, deoarece poate fi alocat și un ajutor în valoare de un milion de euro, dar că nu se poate ca transportul să coste de cinci ori mai mult decât ajutorul în sine", au relatat sursele citate. Conform acestora, premierul a arătat că ajutorul poate fi acordat inclusiv şi sub formă de bani.

În consecință, o decizie finală în ceea ce priveşte forma ajutorului va fi luată după ce ministrul de Externe, aflat la Bruxelles, se va consulta cu oficialitățile UE.

Guvernul şi-a arătat miercuri disponibilitatea de a răspunde apelului la solidaritate primit din partea Executivului de la Tbilisi.

"Guvernul României îşi arată disponibilitatea de a răspunde apelului de solidiritate primit din partea Guvernului georgian privind acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă", a spus Tăriceanu, la finalul reuniunii Executivului.

El a arătat că la reuniunea extraordinară a Consiliului pentru Afaceri Generale şi Relaţii Externe al Uniunii Europene (CAGRE) asupra situaţiei din Georgia s-a discutat această problemă.

"România, ca şi alte state, va acorda un ajutor umanitar de urgenţă, care probabil va consta în medicamente şi echipamente medicale", a precizat premierul.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a hotărât, marţi, trimiterea de ajutoare umanitare la Tbilisi, în special medicamente şi produse sanitare, în urma solicitării adresate de partea georgiană.

În urma şedinţei CSAT s-a decis că România se va alătura eforturilor Uniunii Europene şi NATO, contribuind cu propria sa expertiză la promovarea unei soluţii negociate, care să aducă stabilitatea în Caucazul de Sud.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va decide asupra ajutorului umanitar pentru Georgia după consultarea Comisiei Europene.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va decide asupra ajutorului umanitar pentru Georgia după consultarea Comisiei Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei