Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţături

Manual pentru administratorii de asociaţii, realizat de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O iniţiativă a municipalităţii sucevene i-a pus din nou “cu burta pe carte” pe administratorii şi şefii asociaţiilor de locatari. La ultima şedinţă a conducerii Primăriei Suceava cu reprezentanţii asociaţiilor de locatari, celor din urmă li s-a făcut cadou un fel de manual al administratorilor de asociaţii.

Intitulată „Colecţie sumară de legislaţie şi recomandări privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari”, cartea, realizată de Serviciul de Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Suceava, este considerată un ghid practic pentru toţi cei care activează în acest domeniu.

“Practic, noi am făcut o selecţie a celor mai importante acte normative care reglementează activitatea asociaţiilor de locatari, dar am venit şi în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă aceştia zilnic, prin oferirea unor informaţii practice privind modalităţile de repartizare a costurilor la căldură, cauze ale pierderilor de apă la nivelul unei scări de bloc sau probleme legate de izolarea termică a blocurilor”, a declarat Mihai Hanceriuc, şeful Serviciul de Asociaţii de Proprietari.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care răspunde direct de problemele legate de asociaţii de locatari, a precizat că realizarea acestui ghid practic – legislativ s-a dovedit a fi o necesitate în condiţiile în care în municipiul Suceava sunt peste 100 de asociaţii de locatari, la care lunar se ivesc mii de probleme, al căror răspuns se găseşte de cele mai multe ori în legislaţia existentă.

Un exemplar al acestor manuale ale administratorilor de asociaţie va ajunge la toate asociaţiile din oraş, reprezentanţii acestora având datoria de a le citi pagină cu pagină şi de a veni cu eventuale completări sau modificări, dacă este cazul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manual pentru administratorii de asociaţii, realizat de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Manual pentru administratorii de asociaţii, realizat de Primăria Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NORMALITATE trimis de
( 7 aug 2008, 12:18:18
Intr-o tara normala,asociatiile de proprietari ar tebui sa aiba un rol decorativ,eventual sa coordoneze femeile de servici si muncitorii de la spatiul verde.Plata utilitatilor sa fie facuta direct la furnizor.De ce sa platim comisioane grase la aceste asociatii,stiti cate smecherii se fac la limita legii de acesti ,,mari conducatori,,?...
2.   Sa stim si noi trimis de
( 7 aug 2008, 12:52:13
Ar trebui postat pe net un exemplar din acest manual ca sa stim si noi cetatenii, cat de cat, ce drepturi si obligatii avem. Ca presedintii si administratorii de asociatii vor face tot cum vor ei, daca noi cetatenii habar nu avem de legislatia ce trebuie aplicata
3.   Sa citeasca, sa invete trimis de
( 7 aug 2008, 13:08:05
Domnule vice HASOVSCHI ,pe linga afisarea salariului as vrea ca administratia sa afiseze si lista generala la nivel de scara a consumului de energie termica si totodata modul de repartizare. Daca tot platim scriptologie , macar sa avem ce citi si sa fim lamuriti ca repartizarea de costuri nu se face dupa ochi frumosi sau dupa cum vor muschii administratiei . Sper sa cititi comentariile si sa se lumineze si aceasta situatie pentru ca am vazut prea multa lume plingind ca li s.au incarcat facturile aiurea. Rog sa se implice si cei de la ELSACO.....noi consumatorii i.am luat de firma serioasa si am cumparat aparate de masura. CU MULT RESPECT.
4.   Aia de la Elsaco mi au pus un aparat cu unitati trimis de
( 7 aug 2008, 13:36:01
in loc sa fie de la 0 mi au pus cu unitati pe el,ATENTIE MARE CAND VA PUN REPARTITOARELE,EU I AM FILMAT SI PASTREZ DOVADA PT ZILE NEGRE SI AM DAT O SI LA DOI PRIETENI CARE NU AU CE SCRIE LA ZIAR,DAR CINE STIE?
5.   BYE trimis de
( 7 aug 2008, 17:13:01
SATUL ARDE SI BABA SE PIAPTANA. Mai Lucian ce faci tu acolo la primarie , scrii manuale ? Esti in stare sa faci ceva ? Daca nu : BYE, BYE !!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei