Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagube mari

10% din terenurile agricole din judeţ, calamitate de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inundaţiile devastatoare de la finele lunii trecute au lăsat pagube imense şi în agricultură, 10% din terenurile agricole însămânţate din judeţ fiind calamitate.

Din datele provizorii cumulate până acum (datorită calamităţilor pe arii foarte mari situaţia nu este încă finalizată) 18.867 de hectare de teren agricol cultivat cu diferite culturi, din totalul de 180.000, au fost calamitate parţial sau total de ape, situaţia fiind fără precedent în ultimii ani.

Cele mai întinse suprafeţe afectate sunt cultivate cu porumb (4044 hectare), păşuni şi fâneţe (4054 de hectare), şi grâu, calamitat pe aproximativ 3800 de hectare de teren. 

Cu privire la localităţile cele mai afectate, în frunte se află oraşul Vicovu de Sus, unde sunt în jur de 2280 de hectare de teren agricol calamitate. Şi la Dolhasca pagubele sunt foarte mari, în jur de 1870 de hectare de teren afectate, în timp ce la Liteni şi Frătăuţii Vechi se înregistrează puţin peste 1000 de hectare de teren agricol calamitate.

Datele definitive cu privire la pagubele din agricultură urmează să fie finalizate în zilele următoare, după ce inginerii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava vor ajunge în toate localităţile afectate şi vor estima pierderile la fiecare cultură. Pe baza acestor date, se vor putea solicita ulterior despăgubiri de la stat ori de la societăţile de asigurări, acolo unde este cazul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10% din terenurile agricole din judeţ, calamitate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10% din terenurile agricole din judeţ, calamitate de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INSPECTORI NESTIUTORI trimis de
( 7 aug 2008, 20:39:23
CE TOT VORBITI DE INGINERI DE LA DIRECTIE CA MERG SA EVALUEZE PAGUBELE PRODUSE LA CULTURI IN URMA INUNDATIILOR , VOI NU STIITI CA EI TOTI SUNT INSPECTORI DE ZONA , DOTATI CU MASINI CARE CULEG DATELE DE LA PRIMARII CARE SUNT FACUTE DE CEI DE ACOLO. DOMNULE PARASCA PUNETI-VA OAMENII LA TREABA CA SE PLIMBA AIURIA PRIN COMUNE, SI DEJA SUNT PRIMARI CARE AU TRIMIS ADRESE LA MINISTER PENTRUCA DIRECTIA NU AJUTA CU NIMICA NUMAI CU VORBE.
2.   E adevarat trimis de
( 7 aug 2008, 21:35:51
la cate terenuri agricole sunt in paragine pe ele sau contruit vile,blocuri etc. 10% e o cifra corecta cred

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei