Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alunecări de teren

Probleme la Brodina, din cauza muntelui care o ia la vale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muntele care o ia la vale în comuna Brodina creează în continuare probleme, alunecarea fiind din nou puternică şi riscând să obtureze total cursul râului Suceava. Pe tot parcursul zilei de ieri, un inginer geolog a supravegheat zona. În paralel, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au lucrat la evacuare şi drenaj pentru eliberarea râului Suceava. Aseară, la închiderea ediţiei, în zonă încă se lucra asiduu. Alunecările de teren din Brodina au distrus deja o casă locuită şi alta abandonată, în timp ce o altă casă şi sediul unei societăţi comerciale sunt şi ele în pericol iminent de prăbuşire.

Probleme cu alunecările de teren declanşate de ploile abundente sunt şi în Vicovu de Jos şi Straja. La Vicov, două case sunt sub ameninţarea iminentă de a se prăbuşi, în timp ce în cazul altor patru este o ameninţare moderată. Tot aici, drumul Vicov-Voitinel este afectat de alunecări de teren.

În comuna Straja, există o ameninţare redusă la o gospodărie şi pericol iminent la o alta, care a fost evacuată. Alte două gospodării rămăseseră ieri izolate din cauza blocării unui drum. Şi în alte zone din comună, din cauza alunecărilor de teren, drumuri şi poduri sunt deteriorate, fără ameninţări iminente de alunecare.

 

Pompierii continuă să lucreze în aproape tot judeţul

Şi pe parcursul zilei de ieri, mai bine de o sută de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au continuat misiunile de evacuare a aluviunilor din gospodării, decolmatări de fântâni, podeţe şi canale, precum şi acţiunile de deblocări de drumuri. Marţi, pompierii au lucrat în Câmpulung Moldovenesc, Dorneşti, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Mitocu Dragomirnei, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Marginea, Gălăneşti, Rădăuţi, Gura Humorului, Mihăileni, Brodina şi Straja, în multe cazuri acţiunile continuând şi ieri. Pompierii vor continua să rămână în teren până ce situaţia va reveni la normal în toate localităţile. Oamenii care au nevoie de ajutorul pompierilor pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor pot apela la orice oră numărul 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme la Brodina, din cauza muntelui care o ia la vale.
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Probleme la Brodina, din cauza muntelui care o ia la vale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei