Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Preşedintele UNICEF, Edmond McLoughney, a fost, ieri, la Ţibeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a fost, ieri, vreme de câteva ore, în localitatea Ţibeni, împreună cu preşedintele UNICEF în România, Edmond McLoughney.

David, însoţit de reprezentantul UNICEF pentru România şi de prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, a trecut pe uliţele cu casele grav afectate de inundaţii şi a mers prin mai multe gospodării, unde a stat de vorbă cu oamenii. David a spus că a venit din nou în zonă pentru a se asigura că lucrurile merg bine, că intervenţia autorităţilor locale, a structurilor de pompieri şi jandarmi a fost bine făcută, astfel ca reconstrucţia să înceapă cât mai repede şi să plece de la identificare clară, cât mai precisă, a pagubelor înregistrate în aşa fel ca toate ajutoarele pe care le-a aprobat Guvernul să fie distribuite cu rapiditate şi echitabil.

 

Suceava, prioritate pentru Guvern în reconstrucţia după inundaţii

„Este foarte important să acordăm locuitorilor judeţului Suceava cea mai mare atenţie pentru că aici sunt înregistrate cele mai multe locuinţe afectate şi de aceea trebuie să dirijăm cu prioritate atât ajutoarele băneşti, cât şi materialele pentru consolidarea sau reconstrucţia caselor afectate, către judeţul Suceava”, a spus David.

El s-a arătat mulţumit că oamenii încep să repare stricăciunile produse de inundaţii şi a dat ca exemplu o familie care a rămas fără casă şi a început reconstrucţia unei noi locuinţe, turnând deja temelia.

Cristian David a dat asigurări localnicilor că în scurt timp vor sosi materialele de construcţie şi banii pentru refacerea locuinţelor.

„Este o chestiune de zile, legată strict de transport. Unele vor veni vagonabile, altele cu maşini şi vor fi distribuite prin centrele judeţene organizate pe lângă prefecturi şi la fiecare comună în parte, pe bază de tabele care au la bază anchetele sociale şi evalurea comisiei tehnice”, a spus ministrul.

Cristian David a remarcat că autorităţile au acţionat cu promptitudine şi chiar cu spirit de sacrificiu, făcând referire la lucrătorii ISU şi la jandarmi, arătând că aceştia au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti.

„Majoritatea acţiunilor au fost de protejare a populaţiei şi bunurilor, dar au fost situaţii, mai ales în judeţul Suceava, unde intervenţiile au fost pentru salvare. Asta arată angajament, responsabilitate, spirit de sacrificiu şi curaj. Am tot respectul, admiraţia şi sunt impresionat de felul în care au ştiut să-şi facă datoria”, a precizat ministrul.

 

UNICEF România a colectat jumătate de milion de euro pentru copiii familiilor sinistrate

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a menţionat că a venit împreună cu preşedintele UNICEF pentru România pentru că această organizaţie a coordonat o acţiune de amploare de colectare de fonduri, de jumătate de milion de euro, care vor fi dirijate cu prioritate către copiii afectaţi.

David a spus că această campanie de strângere de fonduri a UNICEF a fost „o campanie de admirat, un model de solidaritate, de conştiinţă şi de inimă pentru care îi mulţumim şi îi suntem îndatoraţi”.

La rândul său, preşedintele UNICEF pentru România, Edmond McLoughney, a spus că, pe baza a ceea ce au stabilit autorităţile, organizaţia încearcă să participe la ajutorarea oamenilor, să completeze ceea ce deja Guvernul a adus în teritoriu.

„Încercăm să colectăm datele astfel încât donaţiile pe care le-am primit deja în produse să le distribuim cât mai repede, iar pe de altă parte, când începe şcoala, să fim în stare să-i ajutăm să-şi înceapă orele într-un cadru cât mai firesc şi normal. Către copii ne este gândul, dar acolo unde este evaluată paguba la o şcoală vom încerca să sprijinim”, a spus McLoughney.

 

În Ţibeni, în familiile sinistrate sunt 79 de copii

El a menţionat că UNICEF România, în parteneriat cu Guvernul, cu sectorul privat care a contribuit la aceste donaţii şi cu ONG-uri din teritoriu va realiza această acţiune de sprijin a persoanelor afectate de inundaţii.

„Vom interveni în parteneriat cu Guvernul, pentru că noi ne bazăm pe ceea ce ei colectează în teren, cu sectorul privat, care a contribuit la aceste donaţii care s-au făcut, cu ONG-urile care se află în teritoriu, şi cu voluntarii noştri, vom distribui direct ajutoarele către copii”, a mai spus preşedintele UNICEF pentru România. Numai în satul Ţibeni, în familiile sinistrate sunt 79 de copii. O parte dintre aceştia vor merge în tabere oferite de comunităţi din ţară pentru ca părinţii lor să se poată implica în activitatea de reconstrucţie, după inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele UNICEF, Edmond McLoughney, a fost, ieri, la Ţibeni.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Preşedintele UNICEF, Edmond McLoughney, a fost, ieri, la Ţibeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei