Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Răsplată peste ani

Cehia a donat 12 generatoare pentru comunele sinistrate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Republica Cehia a donat pentru comunele sinistrate din judeţul Suceava 12 generatoare electrice de 10 şi 20 de kW. Ambasadorul Republicii Cehia în România, Excelenţa Sa Petr Dokladal, a venit, vineri, la Suceava cu cele 12 generatoare de producţie cehă, în valoare de 40.000 de euro, pe care le-a lăsat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Un generator de 10 kW poate asigura alimentarea cu energie electrică a 20 de gospodării, iar cel de 20 de kW este pentru 40 de gospodării.

Diplomatul s-a întâlnit cu autorităţile judeţene şi a făcut o declaraţie de presă, în care a explicat că Cehia a decis să ajute România imediat ce a aflat de inundaţiile care s-au abătut asupra judeţului Suceava. Gestul cehilor a fost explicat de diplomat atât prin obligaţia ce decurge din statutul de membru UE, de sprijin al oricărui stat UE în situaţii de criză, cât şi prin „legăturile istorice” ale Cehiei cu România şi cu Bucovina.

„Avem legături istorice cu România şi cu Bucovina şi am decis să vă ajutăm. În 1968, România n-a participat la invazia ţării noastre. În august vor fi exact 40 de ani”, a amintit Excelenţa Sa, cu referire la invazia Cehoslovaciei de către trupele sovietice, împreună cu aliaţii lor din blocul comunist, la care Nicolae Ceauşescu a refuzat să participe.

Ambasadorul a mai spus că Suceava şi Bucovina sunt destinaţii foarte populare pentru turiştii cehi, el însuşi, împreună cu familia şi câţiva prieteni petrecându-şi vacanţa aici, în urmă cu trei săptămâni.

„Vă asigur că voi trimite aici cât mai mulţi turişti pentru că este nevoie de turism şi de foarte mulţi bani pentru a reconstrui ce s-a distrus acum”, a promis diplomatul ceh.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cehia a donat 12 generatoare pentru comunele sinistrate.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cehia a donat 12 generatoare pentru comunele sinistrate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa ajutam knd are nevoie trimis de
( 2 aug 2008, 11:18:46
...ce inseamna sa ajuti knd are nevoie...si esti ajutat knd ai nevoie...
2.   Prietenii la nevoie se cunosc, Flutur dupa rat trimis de
( 3 aug 2008, 13:20:19
Cum indrazniti sa nu scrieti si de Flutur? Inseamna ca domnul ambasador si prefectul au actionat "contra intereselor poporului" si ca atare trebuiesc aspru infierati. Flutur, vezi ca astia te considera hartie igienica, nu te lasa, mobilizeaza turma de PD-Laturi si grohaiti prin judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei