Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice

Specialiştii americani au descoperit o pastilă care ajută oamenii să se menţină în formă prin crearea senzaţiei de extenuare a muşchilor, care are drept consecinţă o ardere rapidă a grăsimilor, potrivit dailymail.co.uk.

Experţii sunt de părere că medicamentul ar putea fi benefic în prevenirea unor boli diverse, de la obezitate la distrofie musculară. Până şi starea de slăbiciune specifică vârstei înaintate poate fi controlată cu ajutorul acestei pastile, consideră cercetătorii americani.

"Avem exerciţiile fizice într-o pastilă", a declarat profesorul Ronald Evans, de la Institutul Salk, din California.

Evans a demonstrat pe cobai că pastila, cunoscută sub numele de AICAR, intensifică procesul de ardere a grăsimilor şi vitalitatea.

Şoarecii sedentari care au făcut, timp de patru săptămâni, tratament cu AICAR au reuşit să ardă mai multe calorii şi grăsimi decât animalele netratate. Testaţi fizic, şoarecii trataţi au reuşit să alerge o distanţă cu 50% mai mare decât ceilalţi. Condiţia lor fizică s-a îmbunătăţit, rezultatele fiind surprinzătoare, a indicat profesorul Evans.

 

Pilula păcăleşte muşchii

"Păcăleşte muşchii, dându-le senzaţia că sunt lucraţi zilnic", a spus acesta.

Specialiştii au descoperit un al doilea medicament cu o influenţă puternică asupra condiţiei fizice, GW1516, însă acesta dă rezultate numai în asociere cu exerciţiile fizice, potrivit unui studiu publicat în Cell.

După o lună de administrare a acestei pastile, combinată cu exerciţii fizice, şoarecii au putut alerga pe o distanţă cu 70% mai mare decât cea parcursă de animalele netratate.

Ambele medicamente reprogramează muşchii, crescând producţia de fibre musculare care ard grăsimile, prin contractare repetată, fără ca muşchii să obosească. Fibrele ajung astfel să ardă mai multe grăsimi decât zaharuri pentru a obţine energie.

AICAR creşte nivelul enzimelor care transmit muşchilor informaţii legate de lipsa de energie, fiind necesară arderea grăsimilor.

Specialiştii sunt de părere că experimentele lor reprezintă o speranţă pentru persoanele obeze, pentru cei care suferă de distrofie musculară şi pentru aceia care nu pot face exerciţii fizice din cauza unei boli sau, pur şi simplu, pentru că nu au timp să meargă la o sală de fitness.

 

Pe piaţă, peste câţiva ani

Doctorul Vihang Narkar, colaborator la aceste studii, a avertizat, însă, că pastila nu este un panaceu şi a spus că dietele alimentare sănătoase şi exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru o stare bună a sănătăţii.

AICAR este deja testat pe oameni, urmând să se stabilească dacă poate contribui la apariţia unei complicaţii în cazul unei operaţii de bypass coronarian.

Al doilea medicament a fost testat ca tratament de reducere a colesterolului, însă experimentele au fost oprite pentru că avea câteva efecte secundare nedorite.

"Chiar dacă medicamentul se dovedeşte a avea efecte secundare, dovada rezultatelor există şi putem aprofunda studiile pentru a descoperi un tratament care să fie eficace şi care să nu creeze complicaţii", a declarat profesorul Stephen Bloom, de la Imperial College London.

Doctorul Colin Waine, de la National Obesity Forum, a catalogat studiul drept "important", însă a precizat că, în prezent, cele mai bune metode de a combate problemele de greutate sunt o dietă sănătoasă şi sportul.

Medicamentele ar putea fi disponibile în magazine peste câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha trimis de
( 2 aug 2008, 21:00:18
da` pastila pentru creiere nu s-a gasit?
2.   ??? trimis de
( 2 aug 2008, 23:01:09
nu, ca nu e nevoie de creiere:)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei