Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abuz

Vizita lui Tăriceanu la Suceava, anunţată de Prefectură doar la Plus Tv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vizita-fulger a prim ministrului Călin Popescu Tăriceanu, de vineri dimineaţa, la Suceava, a fost ţinută în mare secret de instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu, Instituţia Prefectului. Directorul de cabinet al prefectului Ştefan Alexandru Băişanu, Ovidiu Doroftei, nu a anunţat nici o instituţie de presă, cu excepţia celei la care este acţionar, televiziunea locală Plus.

Întrebat dacă, în afară de Plus Tv,  mai are vreo instituţie de presă ziarişti la aeroportul Salcea, răspunsul lui Doroftei a fost că nu şi că, oricum, premierul stă la Suceava foarte puţin.

În dubla sa calitate, de director într-o instituţie guvernamentală şi de patron de presă, şeful de cabinet al prefectului are acces la toate informaţiile despre ceea ce se întâmplă la nivelul judeţului, numai că legislaţia şi etica nu-i permit să le utilizeze în interesul trustului de presă la care figurează ca acţionar.

Cazul cu vizita premierului a fost cel mai flagrant, dar nu este prima dată când la televiziunea Plus ajung cu rapiditate informaţii transmise de instituţiile statului la Instituţia Prefectului, înainte de a se trimite notele de presă. Cele mai bune exemple sunt cele referitoare la perioada inundaţiilor şi la evenimentele de care se ocupă structuri din componenţa MIRA.

 

Băişanu: „I-am luat cu mine la aeroport pe cei de la Plus TV în ideea de a face un interviu cu premierul”

În ceea ce-l priveşte pe şeful lui Ovidiu Doroftei, prefectul Alexandru Băişanu, acesta ne-a declarat, în legătură cu informarea discreţionară a presei despre un eveniment de interes public, din partea instituţiei pe care o conduce, că primul ministru Tăriceanu a venit într-adevăr cu avionul pe aeroportul Suceava, dar de aici a plecat cu elicopterul la Rădăuţi-Prut. Băişanu a ţinut să precizeze că nici un ziarist nu a stat de vorbă cu premierul.

„I-am luat cu mine la aeroport pe cei de la Plus TV în ideea de a face un interviu, ca să vorbească cu premierul. Premierul a spus şi a plecat mai departe, spre Botoşani. Pe pistă nu a intrat nici un ziarist. Abia am reuşit să vorbesc cu premierul între avion şi elicopter şi să-l informez asupra situaţiei din Suceava, a stat extrem de puţin”, ne-a declarat prefectul.

Aeroportului din Suceava i s-a cerut culoar de zbor pentru avionul cu care a venit Călin Popescu Tăriceanu vineri dimineaţă, la ora 9.00. Aeronava a aterizat în jurul orei 11.00, iar premierul a stat în aeroport circa 10 minute, timp în care a discutat cu prefectul şi cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Septimiu Buzaşu.

Important nu este cât timp a stat Tăriceanu la Suceava şi dacă a vorbit sau nu cu ziariştii, ci că un director la Instituţia Prefectului a utilizat în interes personal o informaţie de interes public şi că nu a anunţat toate instituţiile de presă că şeful Guvernului va fi prezent în judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizita lui Tăriceanu la Suceava, anunţată de Prefectură doar la Plus Tv.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Vizita lui Tăriceanu la Suceava, anunţată de Prefectură doar la Plus Tv3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halaul televiziuni in suceava trimis de
( 2 aug 2008, 11:12:57
cine apare zi de zi la stirile plusului? domn prefect. e un fel de superman. indiferent de subiect, baisanu hop si el la stiri. Vin parlamentarele, de acu sa vedeti... s-a dat peste cap sa aiba tlak/showuri de seara, dar emisiunea lui gheorghiu (singura care mai e cat de cat la cealalta tembeliziune -buco tv) ii ia toti cei 10 telespectatori care se uita pe posturile sucevene.
1.1  RE: Halaul televiziuni in suceava trimis de
( 3 aug 2008, 22:31:30
ba Mikrofon, esti rau cu pluta.....si mincinos
2.   Hmm trimis de
( 2 aug 2008, 11:57:21
Domnisoara/doamna, asteptam, totusi, scuzele de rigoare pentru lipsa de profesionalism si balivernele pe care ni le`ati servit in editia ziarului de ieri, in articolul cu "ochii vulpii"...
2.1  RE: Hmm trimis de
( 2 aug 2008, 16:06:13
Stimate domn, la materialul incriminat gasiti o nota explicativa, postata tocmai in urma sesizarii dvs. . Nu vreau sa cred ca va veti face un scop din haituirea Danei Humoreanu pe la toate articolele de-acu inainte. Va multumesc pentru intelegere.
3.   Vizita trimis de
( 2 aug 2008, 12:44:19
intereseaza , oare , pe cineva ca a venit premierul la Suceava? nu cred.... ce face daca vine? nimic....asa ca....sa fie sanatos daca a venit...... avem vreun ajutor banesc? nu se cunoaste......uitati Ukrainenii ce repede se misca pt. inlaturarea dezastrelor. La noi mai vin citeva viituri, mai trec citeva legislaturi si nu se repara nimic. Rusine sa le fie la toti ! ......
4.   Auleu trimis de
( 2 aug 2008, 12:46:30
Danuta te-ai intrecut pe tine , de data asta. Sa vezi ce crize au sa faca prectul si angajatii lui de la Plus TV.
4.1  RE: Auleu trimis de
( 2 aug 2008, 12:59:59
Am si eu o intrebare. Sper sa nu supar pe nimeni. Se intelege , indirect din articol ca Dosoftei e mana dreapta a lui Baisanu de i.a dat postul tv pe m�na. El e primul dintre cei care il pupa in cur, intrebarea este care sunt urmatorii? Chidovet, Holman sau Tudose? sau cei de la stiri? Dar aia sunt prea multi ca sa-i poti clasifica in functie de marimea buzelor.
4.2  RE: Auleu trimis de
( 2 aug 2008, 13:44:25
dincolo de cele scrise in articol, care este pe un ton destul de moale fata de ce ne'a obisnuit jurnalista D H, reiese ca daca ma uit la jurnalul de stiri al celor de la tv plus voi vedea stiri despre care celelalte televiziuni nu au habar. dupa ce v'am vazut pe sticla cu ceva timp in urma la televiziunea sus mentionata stau si ma intreb care e de fapt scopul acestui articol? va pregatiti sa sariti in barca lor?

4.3  RE: Auleu trimis de
( 3 aug 2008, 22:33:27
Cred ca a postat aici pe site tot personalul de la televiziunea de duzina PLUS TV, o fi baisanu stilat da tine numai niste lipitori si incompetenti. Nu mai scrieti ca se cunoaste de la o posta.....
5.   Cred si eu trimis de
( 2 aug 2008, 14:39:58
pai cred si eu ca esti suparata, dana. nu mai e ca pe vremea lui onofrei, cand seful lui de cabinet, iuri gagarin, va chema lingusitor, in fiecare dimineata, la cafele, ceaiuri, whiski si tigari si stateati la barfe. gata cu mocangeala! de-acum va incepeti ziua de munca asa cum e normal: prin munca...
5.1  RE: Cred si eu trimis de
( 3 aug 2008, 17:22:54
ai mai uitat sa amintesti pachetzelele de zi cu zi in care plecau burdusitzi in fiecare zi de la etaj.in cursul saptamanii aveau pungi.sambata si duminica pungulitze dar sa vezi cand era o sarbatoare cat de mica mama ca nu mai aveau astia la magazin pungi sa dea pt prefectura.eheeeee dar sa vezi cand erau sarbatorile legale atunci vedeai masinutza cum plecacu amortizoarele faramate.aaaaaaa sa vezi cand era ziua de nastere a unui ziarist deja parca era ziua unui ministru.atat pt azi nu mai dam nik din casa. papapapapapa
6.   Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 2 aug 2008, 15:39:12
Ba geta, sau ma rog, cine naiba esti de prin preajma acestei caricaturi de prefect, daca aia pe care ii are Baisanu la Plus sunt reporteri si daca aia muncesc.....atunci inseamna ca toata e de caca. Aia sunt niste parliti care nu incaput in alta parte si i-a luat acolo. in compari tu pe aia cu Humoreanu si il compari tu pe Baisanu cu Onofrei?! Onofrei era la inundatii in cizme pe cand Baisanu se plimba in pantofi la Sorbone, rusine...si inca mai vorbiti. Auzi....munca, pai toti din jurul caricaturii de prefect nu au muncigt o zi in viata lor. Si daca veni vorba de lingusitori pe stirile Plus, sau ma rog, ce or fi alea, pupatul in c.r e cuvantul de baza. Aia sunt reporteri, ziaristi? Niste nulitati, cameramani care uita sa apese pe un buton si sa inregistreze si reporteri de doi lei. Holman si Chidovat nu au ce cauta acolo.......ma mir unde o sa mai gaseasca loc prostii de acolo cand o sa se inchida televizica.....Mai era unu, Murariu, si ala, mare valoare de-a disparut in ceata total
6.1  RE: Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 2 aug 2008, 17:25:23
Dar ma rog tii cumva fise de pontaj la Plus Tv? Te trezesti de dimineata, te sui in masina si faci poze unde e fiecare? Pentru ca daca e asa ba boule nu ai avea timp sa-i vezi pe toti la cat muncesc. E usor sa mananci **** , mai ales cand nu stii cu ce se mananca. mancator de astia ascunsi sub anonimat si onanisti sub plapuma la lumina lanternei sunt destui, asa ca nu faci exceptie de la regula.
6.2  RE: Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 2 aug 2008, 17:29:00
O mentiune.

Onofrei era in cizme la inundatii... corect. Ce facea? Iata ce cred eu.

Ii ridica mingi la fileu d/lui Flutur si uita de faptul in acele momente el trebuia sa rezolve siuatia ca prefect delegat ce era in lipsa prefectului. E grav ca s/a folosit de pozitia lui de inalt functionar public (Apolitic!) pentru a nu face nimic si a/ii oferii astfel maxima vizibilitate presedintelui CJ Flutur care a pozat (pentru a cata oara??) in salvatorul natiei. Ghici din partea carui partid va candida in toamna dl. Orest Onofrei? Astfel gargara lui Flutur pe sticla si inactiunea lui Onofrei au vut menirea de a compromite institutia prefectului, le/a dat posibilitatea de arata cu degetul in directia lui Baisanu si CEL MAI IMPORTANT, le/a bagat si niste bile albe in contul partidului.

Reusita acestei strategii ma face sa concluzionez ca in Romania regula nr.1 pentru reusita in alegeri este: VORBE, NU FAPTE!

Faptele pot trece neobservate dar vorbele imprastiate in toat
6.3  RE: Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 2 aug 2008, 17:40:31
continuarea...

Faptele pot trece neobservate dar vorbele imprastiate in toate directiile, nu (mai ales daca sunt pe sticla, la ore de maxima audienta si la posturi care se receptioneaza in toata tara)
6.4  RE: Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 3 aug 2008, 22:38:08
mai lasati-ne cu Plus tv ca si asa va vizioneaza 5 oameni pe seara. Nu stiu ce munciti voi toata ziua si ce pontaje faceti, ca programul de varza, iar stirile ridicole. Bucovina TV e cu mult deasupra si Intermedia la fel......asa ca ce tot mai vorbiti aici de postul asta de caca?
6.5  RE: Pt Geta lingusitoarea trimis de
( 3 aug 2008, 22:53:18
Gheorghiule te-ai invatzat cu calculatorul? La televizor te vedeam doar cu biletzele. Hai lasa ca shtirile voastre nici nu exista pe langa cele de la restul televiziunilor locale. Gura mica si treci la treaba.
7.   Fasole trimis de
( 2 aug 2008, 16:23:00
Primul ministru a vizitat satele sinistrate din jud. Botosani si ce a scris presa? Ca mancat fasole impreuna cu sarmanii. Foarte frumos, urmeaza desigur (pardon) Base... Trebuia sa manance fasole si la Suceava ca sa nu ne simtim discriminati si neajutati de guvern!?
8.   Dana are dreptate trimis de
( 2 aug 2008, 18:52:43
vineri, la vizita ambasadorului Cehiei in Suceava, o echipa de la o tv locala, alta decat aceea despre care se vorbeste in acest articol, a fost impiedicata sa filmeze in biroul prefectului. Altii au filmat in schimb. Nu a fost mare lucru, insa nu mi se pare normal....Asa ca Dana are foarte mare dreptate. Nu mi se pare corect ca sucevenii care prefera alte televiziuni sau publicatii, in afara de Plus TV sau Plus SV, sa nu fie la fel de bine informati.
8.1  RE: Dana are dreptate trimis de
( 2 aug 2008, 20:36:45
daca ai dreptate, atunci nu e bine...

cred, totusi, ca sucevenii se uita la toate posturile locale, pentru a vedea stirile, ca ar fi imposibil ca la cele 3 televiziuni sa fie aceleasi stiri...
8.2  RE: Dana are dreptate trimis de
( 2 aug 2008, 21:30:01
Corespondentul Tvr este singurul care a luat imagini cu intrevederea dintre ambasador si prefect din biroul celui de-al doilea. Din cate am inteles a speculat un moment de neatentie pentru a se strecura in incaperea in care se petrecea intalnirea dintre cei 2. Toti cei care au dorit sa intre in cabinetul prefectului au fost indrumati spre sala in care cei 2 urmau sa sustina conferinta de presa.
9.   Pe asta o stiati? trimis de
( 2 aug 2008, 19:18:54
asha mi a soptit o pasarea ca o juma de actionar e cumatru cu brefectu' si ca si brefectu' ar fi putin actionar sau controleaza asha niste actiuni,deci........?
9.1  RE: Pe asta o stiati? trimis de
( 2 aug 2008, 19:21:09
cumatru' e ala de la Cola Coca?
10.   Ala trimis de
( 2 aug 2008, 19:54:40
mancalar pamantul si buba neagra cu toate taxele si citroenele lui si cu motocicletele pizdii masi de porc nesimtit
10.1  RE: Ala trimis de
( 2 aug 2008, 21:57:51
Dudu, vei ajunge departe!
11.   Bravo trimis de
( 3 aug 2008, 17:35:22
lasa domne ca e mai bine asa. pe vremea raposatului nu avea voi nimeni sa treaca pe langa prefectura .pe vremea lui orest nu puteai sa ajungi la cabinet in audientza daca iti ardea buza cu o problema.acum daca am o treba se rezolva imediat.am fost saptamana trecuta pe la prefectura nici nu era zi de audientza si prefectul ma primit chiar la el in birou si mi-a rezolvat problema in 5 minute.a trebuit sa vina alt prefect ca sa rezolv o problema de 5 minute.imi imaginez altzi oameni care au probleme mai dificile cat au de umblat.
11.1  RE: Bravo trimis de
( 3 aug 2008, 17:40:14
aici ai dreptate.numai eu stiu cat am umblat dupa niste acte acte.toata treaba dura 10 minute dar cu birocratia noastra mi-a trebuit 3 ani.
11.2  RE: Bravo trimis de
( 3 aug 2008, 22:41:47
De unde am plecat si unde am ajuns.....fratilor chestia era ca asta a tinut la secret vizita lui Tariceanu...super tare, si am auzit ca vrea deputat PNL, sa il ajute Dumnezeu sa ajunga acolo si sa faca nani!
12.   Cu ochiul trimis de
( 3 aug 2008, 23:00:50
stirea la tilivizor... taricelu' s-o coborat din avoion, o parlit ceva cu prifectu', s-o suiet in elecopter si dus o fost. cica o crapat fasoli cu sinistratii di la bot'sani... poati si grabe sa nu sa raceasca fasolia. daca nu o facut salmonela ii ghini. cihiar, l-ati vazut pi la tilivizor in vikend?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei