Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tras pe dreapta

Patronul hotelului restaurant „Casa de Piatră”, la volanul unui Mercedes furat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul hotelului restaurant „Casa de Piatră”, situat la ieşirea din municipiul Suceava înspre comuna Şcheia, Ioan Popovici, în vârstă de 41 de ani, a rămas fără Mercedes-ul pe care şi l-a achiziţionat în urmă cu câteva luni, după ce poliţia a constatat că maşina este furată din Italia. Ioan Popovici spune că habar nu avea că autoturismul este furat şi susţine că a fost înşelat de zeci de mii de euro de bărbatul de la care a cumpărat-o.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, maşina cu pricina este un Mercedes, model ML 280 CDI, înmatriculat, chipurile, în România. Autoturismul, susţin oamenii legii, a fost furat de pe teritoriul Italiei, în cursul lunii aprilie 2008.

 

Mercedes furat şi cu număr de înmatriculare fals

Ioan Popovici a fost oprit în trafic, în urmă cu două zile, în jurul orei 13:00, pe bulevardul George Enescu – zona Curcubeu,  de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi agenţi de la Poliţia Rutieră.

Oamenii legii i-au cerut patronului de la „Casa de Piatră” documentele maşinii, Ioan Popovici prezentând un certificat de înmatriculare emis de autorităţile române pentru autoturismul în cauză.

„În urma verificărilor făcute în baza de date înmatriculări, dar şi în baza de date a Poliţiei Criminale din Italia, s-a stabilit că autoturismul marca Mercedes, model ML 280 CDI,  figurează ca fiind sustras din Italia, la data de 17 aprilie 2008”, se arată în comunicatul poliţiei.

Biroul de Presă al IPJ Suceava a precizat că numărul de înmatriculare de pe plăcuţele Mercedes-ului cu pricina nu este atribuit nici unui autovehicul de pe teritoriul României.

„Autoturismul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează poliţia.

 

„Dacă nu-l găseşte poliţia, mă duc eu şi-l caut”

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, patronul de la „Casa de Piatră” ne-a declarat că a cumpărat Mercedes-ul în luna aprilie a acestui an şi că, până acum două zile, când a fost oprit de poliţie, nu a ştiut că e furat.

„L-am cumpărat din piaţă de la Bacău, de la un individ care avea o firmă în Bucureşţi. Am numărul lui de telefon, dar nu mai răspunde...”, susţine patronul.

Ioan Popovici povesteşte că s-a înţeles cu vânzătorul să-i dea 48.000 de euro, însă cum nu avea toţi banii la el, i-a dat numai 38.000 de euro.

„Mai trebuia să-i dau 10.000 de euro. Mi-a arătat atunci cartea de identitate a autoturismului şi urma să mi-o dea, odată cu cealaltă cheie a maşinii, în momentul în care îi dădeam diferenţa de bani. Trebuia să-mi dea şi factură pe firmă şi apoi eu să o radiez la Bucureşti şi să o înmatriculez pe Suceava. Maşina era pe firmă şi asta mi-a convenit cel mai mult...”, explică Popovici.

Patronul de la „Casa de Piatră” e convins că cel care l-a înşelat va fi prins în cele din urmă. „Dacă nu-l găseşte poliţia, mă duc eu şi-l caut”, adaugă Ioan Popovici.

 

Şi fără bani, şi fără maşină

În ultimii ani, zeci de suceveni au rămas fără maşini în valoare de sute de mii de euro, după ce au aflat că acestea erau furate din Occident.

În majoritatea cazurilor, autoturismele cu pricina, de regulă BMW-uri şi Mercedes-uri, au fost ridicate de la persoane care habar nu aveau că erau la volanul unor maşini furate. Respectivii proprietari au rămas cu buza umflată, după ce s-au văzut şi fără bani, şi fără maşină.

În multe dintre cazuri, oamenii legii nu au reuşit să-i prindă pe membrii reţelelor de trafic cu maşini de lux furate, întrucât aceştia îşi pierdeau urma, maşinile cu pricina trecând printr-o serie de vânzări succesive.  

Poliţiştii spun că toate aceste cazuri se înregistrează şi datorită superficialităţii de care dau dovadă cumpărătorii, o simplă verificare la Registrul Auto Român, prin care să obţină certificatul de autentificare, fiind suficientă pentru a nu se ajunge într-o asemenea situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul hotelului restaurant „Casa de Piatră”, la volanul unui Mercedes furat.
 Vizualizări articol: 7253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 12 voturi
Patronul hotelului restaurant „Casa de Piatră”, la volanul unui Mercedes furat4.5512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu e mare! trimis de
( 2 aug 2008, 11:07:16
Iata ca dupa ce a ars Dolce Vitta in conditii suspecte...uite ce patesc vecini!!
1.1  RE: Dumnezeu e mare! trimis de
( 3 aug 2008, 20:19:14
Dar de ce autoritatzile romane au inmanat certificatul de matriculare?,de ce cand te duci la RAR nu tzi se spune ca mashina este furata?OARE HOTZI DAU SHPAGA LA CEI DE LA RAR CA SA TACA PANA EI SE VAD CU BANI IN MANA????
2.   Ce vrajeala trimis de
( 2 aug 2008, 11:24:28
Adica cine e prost sa dea o caruta de bani si sa nu faca acte de vanzare cumparare. Cica trebuia sa-i mai dea bani si dupa aia sa-i dea cartea masinii. Pai de unde sa i-o dea daca masina e pe naspa. Treburile se fac in felul urmator , tuciurii de Bucuresti fac rost de masini furate si daca vrei o masina bengoasa dai cateva mii de euro si o iei fara acte , sau cu acte naspa pe raspunderea ta.In Romania cred ca sunt sute de astfel de masini care circula.

Trebuie sa fii prea prost sa crezi in povesti de genul "nu stiam ca e furata".
3.   Rar trimis de
( 2 aug 2008, 11:33:31
auzi r.a.r., certificare, pai tu stii bah gygel militianu cat stai pt o programare la r.a.r. ....sau tuh ai pile.ia zi..
4.   Nu stia! trimis de
( 2 aug 2008, 11:58:09
Cand ii aud pe astia care poarta cate un lucru furat si nu stiau mi se face greatza!

Pai nene si cand iti cumperi o pereche de chiloti te uiti sa vezi daca au eticheta si daca nu i-au mai purtat si altii, dar o masina pe care dai o carutza de bani !

Eu cred ca asta e complicitate la furt deja ! In plus stiam ca pt eventualele datorii se recurge la notar si se face un act ... nu ??

Stil de mafioti si de pungasi! Asta fac romanii nostri in Italia si vin acasa si se dau mari afaceristi !
4.1  RE: Nu stia! trimis de
( 3 aug 2008, 02:57:24
Acest popovici e un fel de DON-JUAN al SUCEVEI,,,este un escroc de prima mina si este implicat in acest caz

,,cu mercedesul

,,,parerea mai multor oameni el a pus si a platit si ia dat foc LA-DULCE-VITA,,ca sa nu aiba concurenta la restaurant ,,pt ca acolo se inchiriau pt ,,nunti botezuri,,,etc

POLITIA sal pedepseasca ca si el a inselat si furat multi oameni cu minte scurta,,,incotro ne indreptam noi ??????????????????????
5.   LA MAI MARE trimis de
( 2 aug 2008, 12:13:34
CAND VAD CA SI BOGATANII IAU TZEPE... ASA CUM OBISNUIESC SA DEA LA ALTII... IMI CRESTE INIMA!
6.   Lupu prostu trimis de
( 2 aug 2008, 12:14:34
asta n-are ideie da vorbeste ca de...are calculator! daca auto e inmatriculat in Romania nu faci decat identificarea si programarea se frace separat de cele auto care este(e mai multe) aduse di afara.Da de unde sa ceri daca nu este?!
7.   Toate se fac mana-n mana cu politia! trimis de
( 2 aug 2008, 12:25:02
uitati ce am patit eu acum 3 ani...am luat din brasov o masina am fost la politia de acolo, acte, numere rosii... totul in regula, ajung in suceava, merg la rar primele semne de intrebare...pana la urma imi da hartie ca e ok, ajung la politie mi se spune ca e furata masina din olanda de vreo 8 ani...le-am spus cum e posibil sa fie furata daca politia brasov mi-a zis ca e ok, rarul a zis ca e ok? ca nu s-a verificat bine ca bla, bla...masina avea numere negre cand am luat-o si avusese inca 6 proprietari inaintea mea...era intrata in tara de multi ani...le-am zis ca dau in judecata pe toata lumea daca-mi iau masina sau nu o inmatriculeaza, nu e posibil ca unii sa-ti dea acte iar altii nu...pana la urma mi-au zis ca se prescrie furtul ca e vechi si-mi dau acte...
8.   Ce coincidenta trimis de
( 2 aug 2008, 13:00:22
hai mai spuneti..ca e curat asta...cam greu sa ai 48.000 de euro cash..muncind cinstit
8.1  RE: Ce coincidenta trimis de
( 3 aug 2008, 12:15:45
uite ca se pot face si bani milti din munca cinstita. eu lucrez la o firma japoneza , iar cel care adat atatia bani pe masina , ii fac in 6 luni
9.   Curiozitate trimis de
( 2 aug 2008, 14:26:39
despre ce masina este vorba? Astia spun ca doar masinile f. scumpe sunt furate!? Va rog sa-mi spuneti!(vreau sa cumpar si eu masina si am cam intrat in ceata...)
10.   Pungasul are bafta de pungasi trimis de
( 2 aug 2008, 17:25:42
asta care il mai cheama si '"COATA",merita sa ia si foc ca la Dolce Vita,la cate tepe a dat la oameni
11.   CAUTION! trimis de
( 2 aug 2008, 17:49:38
Acest individ are o SC,are angajati cu care se poarta ca si cu proprile oratanii din din dosul orazi,cica are spirit managerial dar este la fel ca si toti ciocoii din Sv si aceasta tara. Este ceva specific ciocoilor romani
12.   Complicitate la furt trimis de
( 2 aug 2008, 18:07:48
complicitate la furt se poate spune.
13.   Ma trimis de
( 2 aug 2008, 19:44:48
de unde **** calului sa stie ca e furata ma?
14.   Chiar il credeti? trimis de
( 2 aug 2008, 20:22:35
Pai cine-l crede pe acest patron,inseamna ca sigur este cu "vaca"!! Cum "pisicii masii"ai o groaza de bani si-i arunci asa in vant fara a face o verificare cat de mica? Daca-i asa ma duc si eu la acest patron cu o masina de jucarie si poate pot sa-l prostesc ca-i o masina de condus! Cine stie,poate am noroc(sigur)! Si se mai da si mare patron,halal!
14.1  RE: Chiar il credeti? trimis de
( 2 aug 2008, 21:50:33
asta-i complicitate la furt ,fals ,uz de fals ,cumparare de lucru furat si mai grav riciclare de lucruri furate .So creada mutu ca nu stia, in orice alta tara esti bun de bulau dar la noi sigur se musamalizeaza
15.   ....... trimis de
( 2 aug 2008, 21:59:54
Cum sa nu aibe ala 48.000 euro cash? ce prost esti!Doar are omul restaurant si hotel ? ...si cateva hectare de teren pe care le-a avut mostenire
16.   Pt cei ce cred altceva trimis de
( 2 aug 2008, 23:50:51
comentati ca altceva nu stiti...dak omu` se descurca bv lui...dc oare astia care comentati aiurea nu aveti banii lui...dc criticati oameni carora le " merge" capu`... stati mai bn in banca voastra...
17.   !!! trimis de
( 3 aug 2008, 10:19:07
un escroc penal si-a inlaturat si concurenta.
18.   RE:,,pt. cei ce cred altceva'' trimis de
( 3 aug 2008, 14:48:08
Cine stie cum ,,s-a descurcat'' acest Popovici stie !!! E tipul de ins cu care e mai bine sa nu ai de-a face...orice alt comentariu e de prisos...
19.   RUSINE HOTILOR trimis de
( 3 aug 2008, 16:49:27
Saptam�na trecuta mi s-a furat Trabantul din parcare si nici p�na la aceasta data nu am avut onoarea sa-l cunosc pe hot. Astept informatii, ofer recompensa.
20.   Minciuni trimis de
( 3 aug 2008, 17:52:28
o fi dat juma de pret pe ea si acum ase umfla ca o luat teapa...de 48 de mii de euroi luai o racheta nou nouta nu ml:)) e un pungas:)
21.   :) trimis de
( 3 aug 2008, 20:25:50
coata e mare tepar, a fost mare mafiot la viata lui (inca este), ar trebui sa se faca lumina cu incendiul de la dolce-vita. se stie ca era foarte invidios pt ca dolce-vita avea mai multi clienti ca el, lui nu prea-mi mai mergea....

22.   TEAPA PE FATA trimis de
( 3 aug 2008, 20:47:41
ASA II TREBUIE! TEPE MAI MARI

23.   Rar trmis de lupu trimis de
( 3 aug 2008, 22:24:50
Unde dracu ai invatat sa scrii in tiganeasca aia ta de mi se face greata analfabetule.
24.   Politia trimis de
( 3 aug 2008, 22:27:40
Dar oare cum de a verificat politia masina , si inca la curcubeul ,sigur aveau ei un pont , pacat ca o sa ramana in ceata , in cateva zile se uita ca si alte magarii mari .Parca ar fi singura masina furata , dar politia intervine numai cand e un interes al cuiva mai periculos.
25.   Cea mai buna gluma trimis de
( 3 aug 2008, 23:38:32
chiar crede lumea ca nu stia ca este furata?????????
26.   Lux trimis de
( 4 aug 2008, 10:55:53
lasa bai popovici ca-ti cumperi alta da sa fie tot furata te rog.
27.   Stie lumea bine... trimis de
( 4 aug 2008, 15:38:19
Ce tot atatea comentarii de prisos?Foarte multi stiu ca acest asa zis "Coata" si cercul lui de prieteni umbla de multa vreme cu masini furate din afara tarii si cu acte false.Se pare ca nu mai merge treaba si incep domnii politisti sa isi faca treaba.Sigur nu din intamplare l-au oprit.Iar cat despre pierderea lui....E infima..avand in vedere cate tepe in valoare de zeci de mii de euro a dat el unor oameni nevinovati si naivi care si-au pus increderea in el.Iar ca nu stia ca masina e furata.....sa-i spuna el lui cutzu chestia asta...nu la cei care stiu ce marlanii face.

Ar trebui sa fie prinse si inchise aceste specimene si sa nu mai insele lumea pentru a se imbogatii cu orice pret...
28.   CATA RAUTATE SI INVIDIE ...... trimis de
( 4 aug 2008, 17:55:44
Ce usor e sa fii in afara faptului implinit si sa comentezi ca un sobolan?Invidia va omara pe toti?Ce atata o facut ala la viata lui ,o dres ....se vede ce face si ce are acuma ?De ce nu aveti si voi astia care stati toata ziua si comentati aiurea ce are el?O luat omul teapa de banii aia .....s-o fraierit si el ........si de-acuma sucevenii nostri incep sa manance **** .....Bravo ca sunteti suceveni !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei