Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Plan 2008-2012

Peste 200 de proiecte de mediu, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În perioada 2008-2012, în judeţul Suceava se vor derula peste 200 de proiecte de mediu, proiecte care fac parte din Planul Local de Acţiune pentru Mediu (PLAM) al Judeţului Suceava. Cele mai multe proiecte au ca domeniu - apa (luarea unor măsuri împotriva poluării apelor freatice, cu efecte majore asupra populaţiei), deşeurile, aerul şi schimbările climatice, mediul urban (amenajarea de spaţii verzi), mediul rural (colectarea deşeurilor), solul şi protecţia naturii.

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava a avut loc ieri dezbaterea publică privind elaborarea variantei finale a Planului Local de Acţiune pentru Mediu al judeţului Suceava, pentru perioada 2008 – 2012.

La dezbatere au participat reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Primăriei Suceava, ITRSV, Direcţia Silvică, delegaţi de la primăriile din Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului, Milişăuţi.

 

Program pe termen scurt şi mediu

În prima parte a întâlnirii, inginerul Iluţă Cocriş, şef serviciu Implementare Politici de Mediu din cadrul APM Suceava, a explicat invitaţilor importanţa PLAM. Pentru a putea primi finanţare, toate proiectele de mediu trebuie să facă parte, conform normelor europene, din acest plan. La rândul său, Planul Local de Acţiune pentru Mediu este în concordanţă cu Planul Naţional de Acţiune pentru Mediu (PNAM), cu Planul Regional de Acţiune pentru Mediu şi cu Strategia de Dezvoltare a judeţului.

PLAM este un program pe termen scurt şi mediu pentru soluţionarea problemelor de mediu identificate în cadrul judeţului Suceava, prin abordarea principiilor dezvoltării durabile.

Este important de ştiut, a spus Iluţă Cocriş, că propunerile de proiecte de mediu care se regăsesc în PLAM vor avea prioritate pentru finanţare.

În partea a doua a întâlnirii, Mihaela Holobîcă, consilier în cadrul APM Suceava, a prezentat metodologia de lucru a proiectelor de mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de proiecte de mediu, în judeţ.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 200 de proiecte de mediu, în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei