Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vara asta se poartă părul blond

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce contează în această vară este ca podoaba dumneavoastră capilară să aibă cel puţin câteva şuviţe blonde, asta, dacă nu vă permiteţi un blond cenuşiu precum al lui Nicole Kidman sau al vedetei serialului „Totul despre sex”, Sarah Jessica Parker.

Dacă sunteţi brunetă sau roşcată şi nu aveţi curajul să renunţaţi la culoarea părului dumneavoastră, atunci puteţi să vă faceţi doar câteva meşe blonde, iar dacă aveţi norocul să fiţi blondă naturală, puteţi profita de produsele profesionale existente pe piaţă pentru a obţine nuanţe mai deschise. Amintiţi-vă însă că, pentru a fi la modă, culoarea trebuie să fie cât mai naturală posibil, fără contraste.

Dacă nu doriţi să apelaţi la serviciile unui profesionist şi vreţi să vă vopsiţi singură acasă, trebuie să ştiţi că produsele pentru colorarea părului sunt destul de uşor de folosit şi permit obţinerea unor rezultate similare cu cele de la saloanele de înfrumuseţare, cu condiţia să se respecte câteva reguli de bază.

 

Instrucţiuni

Atunci când este vorba despre deschiderea părului cu un singur ton nu este nici o problemă. Este suficient doar să urmaţi instrucţiunile de pe ambalajele vopselelor. Dacă, în schimb, doriţi să vă deschideţi părul cu două-trei tonuri, trebuie să fiţi atente.

Vopselele din comerţ pot fi utilizate doar în cazul în care culoarea de bază este cel mult castaniu deschis. Nu se recomandă să fie folosite în cazul în care părul dumneavoastră este negru sau castaniu închis. Riscaţi în aceste situaţii să obţineţi în final o culoare care poate varia de la roşcat la portocaliu. Doamnele cu părul închis la culoare pot opta, în schimb, pentru meşe blonde, pe care le pot obţine prin folosirea decolorantului. În această situaţie însă, este fundamental ca părul să nu fi fost supus unor decolorări, să nu fi fost făcut permanent sau vopsit cu hena, deoarece în aceste situaţii, rezultatul este posibil să nu fie cel dorit.

 

Cum puteţi deschide culoarea părului

Dacă nu sunteţi nerăbdătoare să deveniţi blondă de pe o zi pe alta, există o metodă care vă permite să ajungeţi la un rezultat foarte natural. Este vorba despre aşa-numitele „highlights”, adică şuviţe blonde foarte subţiri, obţinute prin decolorare. Acestea se adaptează foarte bine culorii de bază şi dau impresia că părul a fost decolorat de soare şi în nici un caz într-un salon de frumuseţe. Doamnele care au părul blond cenuşiu natural se pot vopsi blond deschis, pentru ca apoi să-şi facă şuviţe de culoarea mierii. Altă opţiune la modă este aşa-numitul „efect californian”. În acest caz, blondul nu este uniform, ci se creează un efect în degrade, pornind de la rădăcini, care sunt mai închise, iar vârfurile sunt blond foarte deschis.

 

Trebuie păstrată tonalitatea

Nuanţele calde de blond devin şterse în timp, iar cele reci, precum blondul platinat sau argintiu, îşi pierd din luminozitate.

Pentru a evita aceste situaţii, înainte de a vă vopsi este recomandat să efectuaţi un tratament care acţionează în profunzime şi face ca firul de păr să fie neted. De asemenea, după vopsirea părului, folosiţi un şampon şi un balsam pentru părul blond, care au rolul de a prelungi strălucirea şi intensitatea culorii. „Şamponul şi balsamul pentru păr blond trebuie folosite cu regularitate. Acestea nu doar că menţin culoarea mai mult timp, dar protejează şi firul de păr. Părul vopsit are nevoie şi de o mască o dată pe săptămână, cel puţin”, a precizat hair-stylist-ul italian Stefano Milani.

 

Cum protejăm de soare părul vopsit

Trebuie să ştiţi că părul blond este mai sensibil la acţiunea razelor ultraviolete, deoarece conţine mai puţină melanină, pigmentul care protejează şi pielea de acţiunea razelor solare.

Secretul este să vă protejaţi părul cu produse specifice, bogate în filtre împotriva razelor ultraviolete. Cele mai folosite sunt cele sub formă de spray, care sunt extrem de practice şi nu „îngreunează” firul de păr.

Dacă aveţi însă părul aspru, este recomandată utilizarea unui ulei solar, care hrăneşte şi protejează în acelaşi timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vara asta se poartă părul blond.
 Vizualizări articol: 6012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vara asta se poartă părul blond3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei