Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BPN al PSD va încerca să tranşeze, luni,disputa legată de dizolvarea conducerilor unor filiale

Duminică, 6 Iulie 2008 (16:05:34)

BPN al PSD se va reuni, luni, în prima şedinţă de după CExN de la Mamaia, încercând să tranşeze disputa privind deciziile de dizolvare a conducerilor unor filiale, pentru a nu constitui subiect predilect de discuţie în CN de la sfârşitul săptămânii, unde se doreşte analizarea ofertei de guvernare.
  Liderul PSD, Mircea Geoană, a dat un semnal foarte clar cu o zi înaintea şedinţei BPN, el declarând, într-un limbaj sec, că BPN va confirma conducerile interimare ale organizaţiilor unde acestea au fost demise sau şi-au dat demisia.

Geoană a fost şi mai drastic în ceea ce îi priveşte pe contestatarii deciziilor CExN, transmiţându-le "să fie sănătoşi". "Discuţia este tranşată. Deciziile Comitetului Executiv Naţional se aplică", a subliniat Geoană.

În fapt, problema se reduce la doi dintre liderii filialelor ale căror conduceri au fost dizolvate, cei mai vocali, de altfel: Vasile Dâncu şi Constantin Niţă, preşedinţii PSD Cluj, respectiv PSD Braşov, care au contestat deciziile CExN, invocând faptul că acestea sunt nestatutare.

Dacă Niţă s-a limitat la a contesta imediat decizia CExN de a dizolva conducerea filialei, precizând că nu o va pune în aplicare în Braşov şi invitând pe membrii CExN să vină la poalele Tâmpei pentru a-i dizolva pe cei 10.000 de membri ai filialei, Dâncu a pornit un adevărat război declarativ în media.

Reacţiile acide ale lui Dâncu au pornit după afirmaţiile lui Ion Iliescu, potrivit căruia munca politică de substanţă nu înseamnă să stai şi să sugi din deget, emiţând fraze teoretice. Iliescu i-a recomandat, de altfel, lui Dâncu şi celor care au avut rezultate slabe în alegeri, să stea cu picioarele în lighean şi să analizeze serios ce se întâmplă.

Dâncu a replicat, spunând că Iliescu nu a avut niciodată legitimitate politică în Transilvania şi întrebându-se retoric dacă preşedintele de onoare al PSD ar trebui "dizolvat" pentru că nu a obţinut în Transilvania mai mult de 20%.

Totodată, Dâncu i-a luat în vizor, pe blogul personal, şi pe preşedinţii de CJ care "se visează miniştri", respectiv Nicuşor Constantinescu, Liviu Dragnea şi Marian Oprişan, pe care îi consideră artizanii deciziilor CExN.

Războiul declaraţiilor dintre Dâncu şi Iliescu nu l-a lăsat rece pe Mircea Geoană, care, fiind plecat din ţară, a simţit nevoia să facă un apel la cei doi să înceteze şi să se concentreze pe câştigarea alegerilor parlamentare.

În consecinţă, membrii BPN al PSD vor pune pe masă, luni, tot ceea ce şi-au transmis de la CExN încoace prin intermediul presei. Faţă în faţă, ei vor relua practic discuţiile rămase neterminate acum circa o săptămână, la Mamaia.

Problema liderilor PSD, dar mai ales a lui Mircea Geoană, este că disputa internă pe problema deciziilor CExN trebuie tranşată rapid şi îngropată, în condiţiile în care vineri urmează să aibă loc Consiliile Naţionale reunite ale PSD şi PC, pentru validarea ofertei de guvernare.

În condiţiile în care unele voci din partid spun că deciziile CExN ar trebui validate de Consiliul Naţional, vineri, PSD riscă să transforme o întâlnire cu caracter pozitiv, în care ar trebui să îşi prezinte oferta de guvernare, într-una cu caracter negativ, în care va prevala subiectul disputei interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BPN al PSD va încerca să tranşeze, luni,disputa legată de dizolvarea conducerilor unor filiale .
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BPN al PSD va încerca să tranşeze, luni,disputa legată de dizolvarea conducerilor unor filiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei