Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Supărare

Liberalii îi reproşează lui Flutur că CJ n-a participat la licitaţia pentru gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liberalii suceveni îi reproşează preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că el şi echipa sa nu au fost în stare să găsească soluţii pentru ca societatea Bucovina Ecotermgaz, care administrează proiectul „Suceava- Utilităţi şi mediu la standarde europene”, să participe la licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţul Suceava.

Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan a declarat, vineri, în conferinţă de presă, că efectul acestei absenţe va fi resimţit atât de Consiliul Judeţean, cât şi de primăriile partenere în proiect deoarece serviciul de operare gaz metan ar fi fost cel care ar fi permis rambursarea împrumutului de peste 80 de milioane de euro, cu care a fost realizat proiectul, iar ulterior ar fi adus un profit substanţial pentru judeţ.

„Am constatat cu tristeţe că noua conducere a administraţiei judeţului Suceava a renunţat, la primul hop pe care l-a întâlnit în cale, la cel mai important proiect al judeţului. Dacă serviciul era operaţional, în câţiva ani Bucovina Ecotermgaz ar fi reuşit să plătească împrumutul, iar după aceea ar fi fost un serviciu aducător de profit permiţând capitalizarea consiliilor locale, a Consiliului Judeţean, în vederea participării la alte proiecte.

Dar distinsul nostru preşedinte al CJ, împreună cu ceilalţi colegi care conduc acum CJ, s-a dovedit incapabil să cunoască legile administraţiei locale, să pună un serviciu pe picioare. De ce s-au mai înscris în această competiţie, dacă nu ştiu administraţie şi management? Numai ca să câştige o bătălie politică?”, s-a întrebat retoric Tiberiu Prodan.

 

Prodan: „În spate sunt grupuri de interese”

Senatorul liberal a apreciat că, atunci când ai „o asemenea mină de aur pe mână, nu se poate să-i dai cu piciorul pentru că nu eşti în stare să prezinţi un buget sau să prezinţi o garanţie pentru o licitaţie. Singura unitate economică din România care ar fi câştigat această licitaţie în faţa Bucovina Ecotermgaz ar fi fost EON Gaz, dacă ar fi participat. Cum vor plăti CJ şi primăriile aceste datorii? O să paseze datoria de aproape 90 de milioane de euro la Guvern? După 3 ani de muncă s-a dat cu piciorul acestui serviciu”.

În opinia sa, dacă noua conducere a judeţului va continua în acest fel, în foarte scurt timp se va produce decapitalizarea Consiliului Judeţean, ceea ce ar duce la renunţarea la unele servicii, precum cel de administrare a drumurilor judeţene.

„În spate sunt grupuri de interese care vor să pună mâna pe drumurile judeţene, pe alimentarea cu apă şi canal. Aceasta este interesul şi la nivel naţional al PD-L”, a afirmat Prodan.

Totodată, el l-a acuzat pe Flutur de demagogie, în contextul în care o parte dintre cei 50 de primari aleşi ai PD-L provin din PSD, iar unul dintre consilierii săi de la CJ este Lucian Flaişer, fost preşedinte al CJ Iaşi din partea PSD vreme de două mandate, 2000-2008.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, la începutul săptămânii, că Bucovina Ecotermgaz nu va participa la licitaţia pentru concesionarea serviciului de operare gaz metan în proiectul „Utilităţi şi mediu” pentru că are datorii la stat.

La licitaţia organizată joi, 3 iulie, la sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor, nu s-a înscris nimeni. Surse liberale susţin că pentru Bucovina Ecotermgaz ar fi fost suficient să participe pentru a câştiga.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii îi reproşează lui Flutur că CJ n-a participat la licitaţia pentru gaz metan.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii îi reproşează lui Flutur că CJ n-a participat la licitaţia pentru gaz metan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pricepere trimis de
( 5 iul 2008, 12:06:02
eu gh. flutur ma pricep la gripa aviara ,la omaratul gainilor ,la paduri........la problema cu gazul mai putin,scuze.
2.   De ce? trimis de
( 5 iul 2008, 14:04:24
Dana Humoreanu, de ce nu investigati si sa detaliati aceasta chestiune?? E frica, comoditate, ori "deontologie"? Nu credeti ca, in numele transparentei atat de trambitate de politicieni, dar demult dorite de alegatori, de locuitorii judetului, e necesar ca acest caz sa fie prezentat mult mai pe larg?
3.   Din cate stiu eu... trimis de
( 5 iul 2008, 15:58:54
Din cate stiu eu, Ecotermgaz are salariati platiti destul de frumos ca sa se ocupe de chestiunile astea. Poate ca Flutur ar trebui sa-i penalizeze pe acestia, nu credeti? Daca un maturator nu matura bine strada, ar trebui sa-i oprim lui Lungu bani din salariu????
4.   Da,Mihaita ar trebui sa-i oprim ! trimis de
( 5 iul 2008, 17:18:15
Numai ca pina vom invata si ne vom cunoaste drepturile noastre cetatenesti,niste incompetenti rauvoitori vor incerca mai departe sa se legene in jilturile puterii pe banii si pe nervii nostri. Asta cu Bucovina Ecoterm trebuie lamurita cit de rapidsurpriseri e o supapa creata pentru aspirarea unor enorme sume de bani de la buget (si atunci trebuie pedepsiti ca atare pina nu apuca sa" dea la pace" cu noua conducere),ori este justificata economic si financiar si atunci sa inceteze cu talpile care i se pun,pentru ca in joc sunt bani pe care judetul i-a contractat,cu niste clauze destul de neclare,dar pe care-i vom rambursa noi(cu tot cu dobinzi)pina la ultimul euro. Asa ca daca Angela nu mai merge mai departe,Dana(cu investigatiile) poate s-o faca !
5.   Pentru prodanel trimis de
( 5 iul 2008, 19:32:45
Din nou ca ca tul asta de prodan. nu se mai satura de ciocait. dupa ce l-au dat afara de la centru a ramas fara obiectul muncii si ciocae. rahat de om ce esti
6.   Prostii debitezi Dana! trimis de
( 5 iul 2008, 21:23:17
Danuta,atatea prostii ai scris in "epistolele tale",incat icep sa cred ca ai terminat 10 clase,nu jurnalistica.Cate surse credibile verifici,inainte de a scrie ceva la Monitorul?Cinstit,cat ai luat de la acest "individ"?
6.1  RE: Prostii debitezi Dana! trimis de
( 6 iul 2008, 10:45:53
bai vaco, campania s-a terminat.nu mai au sens genul asta de articole. oricum peneleul este varza la Suceava asa ca nu te mai obosi tarfulita(Dana) mica ce esti.
7.   Rezerva trimis de
( 6 iul 2008, 14:43:54
PTR cel care a postat cu SUPERVIZOR si a inceput cu:"bai vaco..." Nu cred ca poti fi rezerva mea in a posta pe site!Foloseste un alt pseudonim.
8.   Prodan-cu-pantalonii-in-vine trimis de
( 6 iul 2008, 22:47:56
Tragic personaj, Tiberiu Prodan! Dupa victoria dlui Flutur, a ramas in fata, cu pantalonii lasati pe glezne, chiar si dupa ce coledzii lui au facut pasul inapoi. Si, din chiar aceasta pozitie incomoda (pentru cei care privesc, pentru ca nu au ce privi), Tiberiu Prodan combate si combate pe o tema pe care nu o cunoaste absolut deloc. El vrea sa fie nu Pro-dan-realitate, ci Contra-dan-realitate, poate-poate va mai prinde un loc de parlamentar anul acesta. Ehei, Pan Prodan, unde mai prinzi matale, anul acesta, un Gheorghe Flutur care sa te boiereasca inca patru ani?
9.   SMECHERIA LUI - MIRZA trimis de
( 7 iul 2008, 08:41:11
Acest - BUCOVINA ECOTERM GAZ - este smecheria lui MIRZA - pentru a stoarce bani, in folosul sau din -PROIECTUL UTILITATI SI MEDIU . asa cum s-au incarcat lucrarile la conducta de transport gaze, iar acum se preda gratis la -TRANSGAZ - SOCIETATE NATIONALA DE TRANSPORT GAZE. Deasemenea prin acest BUCOVINA ECOTERM GAZ - s-a asigurat posturi bune pentru clica lui MIRZA, vezi fostul director tehnic din C.J. VELEANU cu salarii de peste 1.000 Euro, si altii. Contractul pentru - utilitati si mediu - trebuia incheiat pentru fiecare localitate de catre cei care vor folosi aceste utilitati si vor recupera banii pentru a restitui creditul. Acestia erau mult mai interesati in urmarirea lucrarilor, la un pret mai mic, si nu prin intermediari. D-le FLUTUR, foarte bine sa se faca -AUDITUL - acestei societati, sa se -EXPERTIZEZE- lucrarile efectuate si receptionate cu resposabilitate si veti vedea cum s-a platit si confirmat dublu lucrarile. Pentru aceasta a fost infiintat intermediarul BUCOVINA ECOTER

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei