Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prezenţă

Elevi suceveni, participanţi la un concurs internaţional organizat de N.A.T.O

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi suceveni au reprezentat România la o competiţie internaţională organizată de N.A.T.O „Alianţe 2008- O experienţă la cercul polar”. Elevii suceveni sunt George Irimescu şi Mihai Titienar de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi elevii Paul Bores şi George Gavrilovici de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

În acest an, la competiţie participat 40 de echipe formate din elevi şi studenţi din Republica Cehă, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Germania, Polonia, România, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie , Finlanda şi Georgia. Competiţia internaţională a avut loc în perioada 22 – 27 Iunie în Prostejov, Republica Cehă.

Profesorul Andrei Pînzaru, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, coordonatorul proiectului, a declarat că „totul a decurs pe parcursul a mai multor etape, derulate din luna martie şi până în luna iunie”.

Pentru prima etapă, elevii au trebuit să răspundă corect, online, la 20 de întrebări grilă, referitoare la organizarea structurilor NATO, la politicile Alianţei, la importanţa geopolitică şi influenţa Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, a mai adăugat profesorul Pînzaru.

 

Locul 14 la nivel internaţional

Cea de a doua etapă, în urma căreia s-au stabilit câştigătorii la nivel naţional, a fost una mult mai complexă, ea constând în alcătuirea unui dosar în format electronic cu răspunsuri documentate la 35 de cerinţe, împărţite pe patru categorii: istorie, relaţii internaţionale, structură şi funcţionare,  geografie.

La etapa Internaţională din Cehia, echipele calificate au trăit timp de aproape o săptămână ca nişte adevăraţi militari NATO, într-o bază militatră NATO, la Prostejov.

Echipa suceveană s-a clasat pe locul al 14-lea la nivel internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, participanţi la un concurs internaţional organizat de N.A.T.O.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Elevi suceveni, participanţi la un concurs internaţional organizat de N.A.T.O3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare! trimis de
( 5 iul 2008, 16:37:45
Locul 14 a luat echipa din Campulung Moldovenesc, dar cea de la Petru Rares s-a clasat in primele 7 si a castigat premiul cel mare:o excursie de 10 zile in Norvegia.

Din Romania au participat 5 echipe dar s-au calificat doar doua:Bores-Gavrilovici din Suceava si Potrivitu -Buzdea din Targu Neamt
2.   :) trimis de
( 6 iul 2008, 03:02:50
ce era mai important s-a omis : ca suceava e castigatoarea competitiei !

de ce oare nu s-a pomenit ce era de fapt cel mai important?
2.1  RE: :) trimis de
( 6 iul 2008, 15:43:56
Am auzit de acest concurs si stiu ca e foarte greu. Sunt coleg cu cei doi baieti de la Petru Rares care sunt castigatori si imi pare foarte rau ca nu s-a scris despre ei si s-a mentionat ca cei din Campulung au iesit pe locul 14! E incredibil! Eu stiu sigur ca baietii de la Petru is in primii 7 si au castigat si premiul de 10 zile in Norvegia! Vor pleca pe 17 august.
3.   O PROFA DIN COM. DE BAC DE LA UN LICEU DE MINA 2 trimis de
( 7 iul 2008, 10:56:25
AM REALIZAT NUMAI EU 9OOO lei ron ==LA MAI MARE LA ANU == AJUNG PT.O LUNA IN GRECIA URATI-MI ? CONCEDIU PLACUT, VIVAT-- S P A G A --

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei